题目内容
Our world natural park is one of the most famous parks in the world. Millions of visitors from different countries visit this park each year. In order to protect it, please do as follows:
◆Protect the natural and cultural heritage. Don’t damage or deface any buildings, displays and other facilities. Take care of all plants. Put rubbish in the bins provided.
◆Take care when you are going up and down steps or stairs and when you are walking nearby the waters.
◆Please buy tickets before entering the scenic spot. One ticket is only for one person.
Adult:$60 per ticket.
Children over 6 and under 18: half price.
People over 60 and children under 6: free.
◆If you are going into the wooded and hilly lands,for your own safety,please go with three people at least and don’t take any tinder(易燃物)along with you. The hill is steep, so please take care of yourself.
◆This scenic spot is the reserve of water source: No fishing,swimming,washing and any behaviors that are harmful to the water source. Meanwhile, please follow the management rules of the scenic spot conscientiously.
◆Opening time:
From Monday to Friday: 8:00 a. m.~18:00 p.m.
From Saturday to Sunday: 6:00 a. m. ~24:00 p. m.
◆Small animals such as rabbits,peacocks,squirrels,frogs must be taken care of. None of them shall be killed.
If you have any trouble in visiting our world natural park, please call 477-866-7044.
Our staff will do our best to help you.
1.How much will be paid for a 65-year-old man with his 8-year-old grandson?
A.$30. B. Free. C.$60. D.$120.
2.On weekends,the opening time is hours longer than weekdays.
A. 4 B. 6 C. 10 D. 8
3.Which of the following can you do in the natural park?
A. taking some tinder B. hiking
C. damaging some facilities D. littering
4.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Tourists can have a swim in the water.
B. Tourists can hike alone in the hilly lands.
C. Small animals are under protection in the park.
D. Children can play with small animals and take some away.
1.A
2.D
3.B
4.C
【解析】
试题分析:本文介绍了世界自然公园的票价开放时间和注意事项等信息。
1.推理判断题。根据Adult:$60 per ticket. Children over 6 and under 18: half price. People over 60 and children under 6: free.得知60岁以上老人免票,6岁到18岁之间的孩子票价半价30美元,选A。
2.推理判断题。根据From Monday to Friday: 8:00 a. m.~18:00 p.m. From Saturday to Sunday: 6:00 a. m. ~24:00 p. m.工作日开放时间10个小时,周末长达18个小时,因此周末比平常长8个小时。选D。
3.细节理解题。根据注意事项得知不能破坏公共设施,不能带易燃物,不能乱扔垃圾。可以排除A、C、D三项,但是可以在自然公园里远足。选B。
4.小题4】细节理解题。根据Small animals such as rabbits,peacocks,squirrels,frogs must be taken care of. None of them shall be killed.得知在自然公园里小动物们受到保护。选C。
考点:广告类文章
最近中国多个地区出现雾霾天气,某中学高三(1)班就此话题组织了一次班会活动,假设你是该班的通讯员,请根据以下信息写一篇英文报道给学校刊物。
时间:2014.1.5下午第三节 | 地点:学校会议室 | 主持人:班长王涛 |
参与者:高三(1)班师生 | 主题:还我蓝天白云 | |
活动目的 | 认识日益严峻的空气污染问题,增强环保意识。 | |
活动流程 | 1. 利用PPT展示图片及调查结果:空气污染致我国每年约25万人过早死亡,数万儿童健康受危害; 2. 小组讨论:如何应对雾霾天气; 3. 班主任点评。 | |
活动小结 | …… | |
【写作要求】
只能用5个句子表达全部内容。文章开头已给出,不计入总句数。
【评分标准】
句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。
As the atmospheric pollution worsens and the air quality declines, smoggy weather has occurred in many parts of China.
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________