题目内容

【题目】语法填空

A couple had been married for over 60 years. They shared everything, talked about everything and kept no secrets 【1】 each other except that the woman had a box in a drawer 【2】 she had cautioned her husband never to open or ask her about.

He'd never thought about it ever since. One day 【3】 woman got very sick and the doctor said she wouldn't recover. To sort out their affairs, the husband took down the box and 【4】 (bring) it to his wife's bedside. She agreed it was time that he should know 【5】 was in the box.

【6】(open) it, he found two small table mats and a sum of money totaling $25,000. He asked her about the contents, "When we were to be married," she said, "my grandma told me the secret of happy 【7】 (marry) was never to argue, and I should just keep quiet and make a mat 【8】 I got angry with you."

The man was so 【9】(move) that he had to fight back tears. She had only been angry with him twice in all those years of living and loving! "Honey", he said, "that explains the mats, but what about the money? Where did it come from?"

"Oh", she said, "that's the money I made from selling 【10】."

【答案】

【1】from

【2】that/which

【3】the

【4】brought

【5】what

【6】Opening

【7】marriage

【8】when/whenever/if

【9】moved

【10】them

【解析】

试题分析:

【1】本题考查动词词组。根据句子意思“彼此之间没有任何秘密”,keep...from...有“隐瞒”的意思,符合题意,故正确答案为 from。

【2】本题考查定语从句。分析句子结构可知先行词为 box,从句为 “she had cautioned her husband never to open or ask her about”,从句缺少宾语,故引导词在从句中充当宾语,由于先行词为表示物的名词,故引导词可以用 that 也可以用 which。故正确答案为 that/which。

【3】the 考查冠词。此处特指上文提到的“the woman”,故用the。

【4】brought 考查动词的时态。根据上文中的“took down”可知,此处为一般过去时,所以用brought。

【5】what 考查宾语从句。分析句子结构可知,此处引导宾语从句,作know的宾语,且从句中缺少主语,故用what。

【6】Opening 考查非谓语动词。open与其逻辑主语he构成逻辑上的主谓关系,所以用Opening。

【7】marriage 考查名词。根据语境和句子成分可知,该空应用marry的名词形式marriage。

【8】if/when 考查连词。根据语境可知,此处引导状语从句,所以用if或者when。

【9】moved 考查非谓语动词。丈夫被感动了,所以用moved表示“使感动”。

【10】them 考查代词。them在此处指代上文提到的mats

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Last week my youngest son and I visited my father at his new home in Tucson, Arizona.He moved there a few years ago, and I was eager to see his new place and meet his friends.

My earliest memories of my father are a tall, handsome, successful man devoted to his work and his family, but uncomfortable with his children.As a child I loved him.He seemed unhappy with me unless I got straight A's and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as “successful” as he was.Whenever I went out with him on weekends, I used to struggle to think up things to say, feeling on guard.

On the first day of my visit, we went out with one of my father's friends for lunch at an outdoor café.We talked along that afternoon, did some shopping, ate on the street table, and laughed over my son's funny facial expressions.Gone was my father's critical (挑剔的) air and strict rules.Who was this person I knew as my father, who seemed so friendly and interesting to be around? What had held him back before?

The next day Dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own childhood.Although our times together became easier over the years, I never felt closer to him at that moment.After so many years, I'm at last seeing another side of my father.And in doing so, I'm delighted with my_new_friend.My dad, in his new home in Arizona, is back to me from where he was.

【1】Why did the author feel bitter about her father as a young adult?

A.He was silent most of the time.

B.He was too proud of himself.

C.He did not love his children.

D.He expected too much of her.

【2】When the author went out with her father on weekends, she would feel _________.

A.nervous B.sorry

C.tired D.safe

【3】With whom did the author and her son have lunch at the outdoor café?

A.Her father.

B.One of her father's friends.

C.Her friend.

D.Her father and one of her father's friends.

【4】What does the author think of her father after her visit to Tucson?

A.More critical.

B.More talkative.

C.Gentle and friendly.

D.Strict and hardworking.

【5】The underlined words “my new friend” in the last paragraph refer to _________.

A.the author's son

B.the author's father

C.the friend of the author's father

D.the café owner

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网