题目内容
As we know, many teen celebrities(名人) feel and think that having a slimmer figure can do great good to them. But, does size really matter? Are teenage fans trying hard to become like their celebrity idols(偶像)? Do celebrities really have the power to influence people, especially teenagers?
For the longest time, many parents blame teen idols for influencing the way their kids act. Have you noticed how teens idolize the celebrities these days? Even, their personal affairs are being followed by kids these days. Take for example the case of Lindsay Lohan of Mary Kate Ashley. They are definitely famous teen stars. But, since they are trying to project an image to satisfy a lot of people in show business, their health and body suffer. Many kids are aware of this problem. But they are easily influenced by these celebrities to exercise and eat less.
It is a fact that the media, and especially famous teen celebrities, can influence people powerfully. But teenagers are easily influenced because teenage years are the period when our personality and identity developments take place. Teens watching TV shows and reading magazines are easily pulled into the dieting and harmful eating habits because the media have some ways to pull these acts. They use thin models and celebrities to endorse(做广告宣传) products or to star in an up-and –coming shows or movies. With fierce competition, celebrities are forced to eat less and do extreme exercise routines to get the roles or offers that come their way.
Living in today’s time and generation is a bit disturbing to a lot of parents. Media, especially as well as the celebrities, have a very powerful influence to drive teenagers to good or bad. It’s good that we can control ourselves to avoid bad things from happening. If not, parents should really be aware and guide their teens to determine what’s in ad what’s out.
1.From the passage we can find Lindsay Lohan .
A. lives an unhealthy lifestyle
B. lives a rich and happy life
C. doesn’t get any exercise
D. sets a good example for teenagers
2.According to the writer, why are teenagers easily influenced by some TV shows?
A. They are tired of school.
B. Their celebrity idols appear in many TV shows.
C. They’re in their development period.
D. They have nothing to do in their spare time
3. Many celebrities have to be on diet .
A. to keep healthy to face competition
B. to survive under pressure
C. to keep a slim size
D. to satisfy their teenage fans
4.What’s the title of the passage?
A. Parents’ responsibilities.
B. Advice on self-control.
C. Bad influences of celebrities.
D. Media’s bad influences.
1.A
2.C
3.B
4.C
【解析】
试题分析:本文是一篇论说文,介绍了青少年名人,也就是童星对于青少年的影响。众所周知,许多童星都认为保持苗条的身材对他们会有很多好处。但是身材体型真的这么重要吗?他们对于青少年有着多大的影响呢?作者对此在文中进行了分析。
1.A 推理判断题。根据文章第二段Take for example the case of Lindsay Lohan of Mary Kate Ashley. ……But, since they are trying to project an image to satisfy a lot of people in show business, their health and body suffer.可知作者认为Lindsay Lohan过的并不是健康的生活方式,答案选A。
2.C细节理解题。从文章第三段 But teenagers are easily influenced because teenage years are the period when our personality and identity developments take place.可知青少年处于性格的成长期,所以他们容易受到外界的影响,答案选C。
3.B 细节理解题。从文章第三段的末句With fierce competition, celebrities are forced to eat less and do extreme exercise routines to get the roles or offers that come their way.可知童星们为了应付激烈的竞争不得不去适应各种角色的要求,所以他们要节食,答案选B。
4.C主旨大意题。文章开头段以设问的方式提出了中心“青少年名人保持苗条身材对青少年的影响”这一话题。然后进一步分析了这种现象,最后得出结论:青少年名人的做法会对青少年存在不好的影响,家长应该正确引导孩子对待名人的态度。由此判断答案选C。
考点:考查社会现象类短文阅读