题目内容
For as long as humans have lived on the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a spoken language problem, communication can be carried out through sign language, in which gestures stand for letters, words, and ideas. Tourists and people unable to hear or speak have often had to turn to this form of expression. When gestures describe words or ideas, they can often be used internationally(各国之间地). When used for spelling words however, where each gesture stands for a single letter, people must share the same written language.
![]()
Body language sends ideas or thoughts by certain actions, either meaningfully or not. A wink(眨眼, 使眼色)can be a way of showing that the person is only joking. A nod means agreement, while shaking the head indicates disagreement.
Other forms of language can be found in Braille(a reading system of raised dots read with the fingertips used by the blind), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide and warn people. While language is the most common form of communication, other systems and techniques also express human thoughts and feelings.
1. What does the author mainly want to say?
A. People can communicate in many different ways.
B. Everybody uses only one form of communication.
C. Language is invaluable to foreigners.
D. Non-spoken communication is of little value.
2.According to the text, which part of the body can be used to show you are joking?
A. Fingers. B. Eyes. C. Head. D. Feet.
3. What can’t be effectively communicated by sign language when people belong to different language groups?
A. Spelling. B. Ideas.
C. Whole words. D. Expressions.
4. How many different forms of communication are mentioned in the text?
A. Three. B. Five. C. Six. D. Nine.
1.A
2.B
3.A
4.D
【解析】文章说明虽然语言是人们之间交流的常用方式, 其他形式, 如体态语言、布拉耶盲文、旗语、莫尔斯电码等也能表达人们的思想感情。
1.选A。主旨大意题。文章主要是讲人们利用各种各样的方式去交流。
2.2】选B。细节理解题。文章第二段说“A wink can be a way of showing that the person is only joking. ”。
3.3】选A。推理判断题。从文章内容判断, 只有spelling(拼写)不能用身势语进行有效地表达。
4.4】选D。细节理解题。文章共叙述了九种交流方式, 它们是: the form of oral speech, sign language, written language, Braille, signal flags, Morse code, smoke signals, road maps, picture signs。
We will be traveling to the Presidio in San Francisco to visit the newly opened Walt Disney Family Museum. There are countless art exhibits and even a model of an early Disneyland Park.
![]()
We will enter the museum at the same time and then each family is free to enjoy the art exhibits in the museum. Lunch will be on you, so bring a lunch or bring money for the Museum Café. For those of you who are interested in exploring the Presidio, there is a free Presidio bus. The Walt Disney Family Museum is a must-see for anyone who likes Disneyland. Here are the details:
Date: March 22, 2013 Time: 9: 30 am to 4: 00 pm Location: Presidio, San Francisco |
Cost per person: $35(Adult)/ $25(Aged 6~17)/ $10(Children under 6 years). A registration(登记)fee covers round-trip bus transportation to and from Alameda and admission into the Walt Disney Family Museum. |
New pick-up location: Bayport Recreation Center, Jack London |
Avenue. (Parents must be around children on trip. Please check in at least 15 minutes before setting-out time. ) |
Click here to download the “Walt Disney Family Museum” flyer(PDF, 245Kb). |
It’s easy to register! You may register: In person or by mail at: Alameda Recreation and Park Department(2226 Santa Clara Avenue, Alameda, CA 94501) Phone registrations with Master Card or VISA will be accepted for people 18 years old and over(510)747-7529. Fax form with Master Card or VISA to(510)747-7566. Save time and register online at www. arpdeplay. com. Registration deadline: March 7, 2013 |
1. Besides a registration fee, visitors may also need to pay for .
A. the transportation to Alameda
B. the admission fee into the museum
C. the transportation from Alameda
D. their lunch inside the museum
2. How much will a couple have to pay if they take part in the activity with their 4-year-old daughter?
A. $60. B. $70. C. $80. D. $95.
3. What can we infer from the passage?
A. A single child cannot take part in the activity.
B. The Walt Disney Family Museum has a long history.
C. The Walt Disney Family Museum is not popular.
D. The Walt Disney Family Museum is mainly for adults.
4. Which of the following statements is WRONG about the registration?
A. People can register online.
B. People can register by mail.
C. People can go to register in person.
D. People of all ages can register by phone.
5.This passage is most probably taken from a .
A. newspaperB. magazine
C. websiteD. radio program