题目内容
A large number of people in the world eat fast food. Whenever you go into a fast food restaurant, you can see lots of people enjoying their meals there. How do you know in which country people like fast food best?
The English people are the world’s biggest fans of fast food, while the French are the least interested in quick meals, according to a survey done last year.
The survey of thirteen countries shows 45% of the English people say they can’t give up fast food because it’s delicious. And 44% of Americans and 37% of Canadians say the same.
The French, proud of their delicious cuisine, don’t like fast food. 81% of them think it is unhealthy, followed by 75% of the Japanese.
How about the Chinese? How often do you have hamburgers or fried chicken? It doesn’t matter whether you like Western fast food or Chinese food. The most important thing is to keep a balanced diet.
1.According to the survey, some people can’t give up fast food because _____.
A. it’s cheap B. it’s safe
C. it’s delicious D. it’s healthy From the survey,
2.We know _____ like fast food best.
A. the Chinese B. the French C. the Japanese D. the English
3.The survey is about _______.
A. Western countries B. fast food
C. restaurants in the world D. Chinese food
4.The word “cuisine” in the passage means _______.
A. food B. house C. water D. country
1.C
2.D
3.B
4.A
【解析】
试题分析:文章大意:这篇文章主要是针对各国人对快速食品的喜欢程度而做的调查。其中应该人最喜欢快速食品,因为他们很美味;而最少的法国人喜欢吃快速食品,因为它不健康。不管我们是否喜欢吃快速食品,我们都应该注意饮食均衡。
1.细节理解题。根据第三段they can’t give up fast food because it’s delicious他们不能放弃快速食品因为它们很美味。故C正确。
2.2】D细节理解题。根据第二段The English people are the world’s biggest fans of fast food,英国人是全球最大的快速食品粉丝,从而得知英国人最喜欢快速食品。故D正确。
3.主旨大意题。这篇文章主要讲述了各国对快速食品的喜欢程度,所以调查是关于快速食品的。故B正确。
4.词意猜测题。结合本句句意The French, proud of their delicious and high-class cuisine, don’t like fast food.一些法国人,对他们美味而高级的食物而自豪,不喜欢快速食品,故判断该词与food意义相近。故A正确。
考点:考查社会现象类短文阅读