题目内容

Researchers in Britain are driving the environmental movement to a new level. A team from the University of Warwick has built what it calls the worlds first completely environmentally friendly Formula Three racing car.

The car is made mainly of renewable materials,like plants and vegetables. The structure around the car is made from natural plant fibers and potatoes. The steering wheel (方向盘) is made from root vegetables like carrots. The engine uses bio-fuel made from vegetable oil and waste chocolate.

The new racing car is extremely fast. The car has a top speed of two hundred and fifteen kilometres an hour. And it can go from zero to ninety-five kilometres an hour in just two and a half seconds. The racing car meets all of the Formula Three racing requirements except for its biodiesel(生物柴油) engine.

Automobile racing is one of the most widely watched sports in the world. But it is also considered one of the least friendly sports to the environment. Racing cars burn a lot of fuel,and create a lot of air pollution. In recent years,the racing industry has taken steps to protect the environment. More racing companies are now producing cars that use less energy. These cars produce less pollution than cars that depend on traditional fuel,like gasoline.

Last month,the new racing car was set to run in its first competitive race at the Formula Three Championship Final at Brands Hatch. It would have been the first biodiesel-powered car to race at Formula Three. Current Formula Three rules let only gasoline-powered car to compete. Officials needed permission from all of the Formula Three racers for the biodiesel-powered car to compete. They were unable to contact one of the drivers,so the new racing car didn't appear in the event. In test runs,the new racing car was the fifth fastest among the Formula Three race cars. Supporters are hoping to have the fuel problem solved in time to compete in the next season.

51. What's the second paragraph mainly about?

   A. What materials the new racing car is made of.

   B. Why researchers built the new racing car.

   C. The characteristics of the new racing car.

   D. The process of the new racing car being designed.

52. According to the passage,the of the new racing car doesn’t meet the Formula Three racing requirements.

   A. speed   B. appearance

   C. weight   D. engine

53. It can be inferred from the passage that .

   A. the new racing car is the first environmentally friendly car

   B. automobile racing could be forbidden in the near future

   C. many people like to watch automobile racing

   D. the new racing car will be allowed to compete in the next season of Formula Three racing

54. In recent years,racing companies are producing cars that.

   A. burn more fuel

   B. go more quickly

   C. produce less pollution

   D. cost less money

55. Why didn't the new racing car compete at the Formula Three Championship Final last month?

   A. Because the new racing car still needs testing.

   B. Because officials needed each racer's permission

 but failed to contact one.

   C. Because there?re some technical problems to be solved.

   D. Because few drivers think it is fast enough.

51. A解析:主旨大意题。第二段介绍了新款赛车的材料。

52. D解析:事实细节题。根据第三段的最后 —racing car meets all of the Formula Three racing requirements except for its biodiesel engine. ”可知,只有新款赛车的引 擎不符合F3的参赛标准。

53. C解析:推理判断题。根据第四段第一 句“Automobile racing is one of the most widely watched sports in the world. ”可知 许多人喜欢观看赛车。

54. C解析:事实细节题。根据第四段末尾 的“These cars produce less pollution than cars that depend on traditional fuel ... ”可知答案。.

55. B解析:事实细节题。根据最后一段中 “Officials needed permission from all of the Formula Three racers for the biodiesel-powered car to compete* They were unable to contact one of the drivers,so the new racing car didn't appear in the event."可知答案。

练习册系列答案
相关题目

第二节阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)

[1] Mums and dads care for their kids from the minute they were born. It's a parent's job to love and guide kids,and most parents will do this as long as they live,even when the “kids” have grown up and have children of their own. That means you have many years ahead to share with your mum and dad.

[2] But how will you get along with your parents? Here are some ways you can stay close,get along,and build a strong relationship with them.

[3] Spend time together. It might be easy to be physically in the same place with your mum or dad. But how much time do you spend just enjoying each other's company (陪伴) ?

Instead of playing a computer game or watching TV,maybe ask your mum and dad to play with you. Go outside together,try a board game,or read a book out aloud. If your parents are divorced,make the most of the time you spend together. In between,talk on the phone and e-mail each other to stay in touch.

[4] Many kids say they’d like their parents to help them when they’re upset. But your mum or dad might not know that you’re having a problem. Tell your parents if you’re sad or struggling with something. If you don't usually do this,it can feel funny at first. Try it and you’ll be glad you did.

[5] Be kind. Little things might mean a lot to your mum or dad. You can brighten a parent's day with a hug,a card,or a joke. It's also lovely when a kid offers to help fold the laundry (洗好的衣物) or clean up his or her room without being asked. And if you try not to fight with your brothers or sisters,your parents might be also excited.

51. What's the main idea of the text? (No more than 12 words)

        

52. Fill in the blank in Paragraph 4 with a proper sentence. (No more than 8 words)

        

53. What's the author's purpose in writing Paragraph 2 ? (No more than 5 words)

         

54. What other suggestion (s) can you give to the readers? (No more than 8 words)

        

55. List three things that you learn from the text to build a good relationship with your parents. (No more than 15 words)

       

       

       

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网