题目内容

It happened to me recently. I was telling someone how much I had enjoyed reading Barack Obama’s Dreams From My Father and how it had changed my views of our President. A friend I was talking to agreed with me that it was, in his words, “a brilliantly(精彩地)written book”. However, he then went on to talk about Mr Obama in a way which suggested he had no idea of his background at all. I sensed that I was talking to a book liar.

And it seems that my friend is not the only one. Approximately two thirds of people have lied about reading a book which they haven’t. In the World Book Day’s “Report on Guilty Secrets”, Dreams From My Father is at number 9.The report lists ten books, and various authors, which people have lied about reading, and as I’m not one to lie too often (I’d hate to be caught out), I’ll admit here and now that I haven’t read the entire top ten. But I am pleased to say that, unlike 42 percent of people, I have read the book at number one, George Orwell’s 1984.I think it’s really brilliant.

The World Book Day report also has some other interesting information in it. It says that many people lie about having read Jane Austen, Charles Dickens, Fyodor Dostoevsky (I haven’t read him, but haven’t lied about it either ) and Herman Melville.

Asked why they lied, the most common reason was to “impress” someone they were speaking to. This could be tricky if the conversation became more in­ depth!

But when asked which authors they actually enjoy, people named J. K. Rowling, John Grisham, Sophie Kinsella (ah, the big sellers, in other words). Forty­two percent of people asked admitted they turned to the back of the book to read the end before finishing the story (I’ll come clean: I do this and am astonished that 58 percent said they had never done so).

1.How did the author find his friend a book liar?

A. By judging his manner of speaking.

B. By looking into his background.

C. By mentioning a famous name.

D. By discussing the book itself.

2.Which of the following is a “guilty secret” according to the World Book Day report?

A. Charles Dickens is very low on the top­ten list.

B. 42% of people pretended to have read 1984.

C. The author admitted having read 9 books.

D. Dreams From My Father is hardly read.

3.By lying about reading, a person hopes to ________.

A. control the conversation B. appear knowledgeable

C. learn about the book D. make more friends

4.What is the author’s attitude to 58% of readers?

A. Favorable. B. Uncaring.

C. Doubtful. D. Friendly.

1.D

2.B

3.B

4.C

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲述了作者发现一个朋友撒谎说读过Barack Obama的 Dreams From My Father,有2/3的人曾撒谎说读过某本书。撒谎人数之多而主要原因是想要给别人留下好印象。

1.推理判断题:根据文章第一段However, he then went on to talk about Mr. Obama in a way which suggested he had no idea of his background at all.然后他继续以一种能暗示出他对奥巴马背景一无所知的方式继续谈论奥巴马,可知作者跟他的朋友谈论有关奥巴马的那本书时,发现朋友对奥巴马的背景一无所知,这暗示出朋友其实并没有读过这本书,朋友对此书的深入讨论暴露了他对奥巴马背景的无知,故选D。

2.细节理解题:根据文章第二段But I am pleased to say that, unlike 42 percent of people, I have read the book at number one, George Orwell’s 1984.I think it’s really brilliant.可知,不像百分之四十二的人那样,我很高兴地说,我读过排在第一位的George Orwell’s 1984。由此可知,作者读过这本书,而百分之四十二的人却没读过。故选B。

3.推理判断题:根据文章第四段“当被问及为什么撒谎的时候,最普遍的理由是想给正在说话的人留下深刻的印象”可知,人们之所以选择撒谎是想让对方觉得自己知识渊博,从而给对方留下一个好的印象,故B正确。

4.作者态度题:根据第五段话最后一句“我很惊讶58%的人说他们从来没这么做过”,表明作者态度的词是astonished,所以是怀疑态度。故选C。

考点:科学研究类文章

练习册系列答案
相关题目

The famous director of a big and expensive movie planned to film a beautiful sunset over the ocean, so that the audiences could see his hero and heroine in front of it at the end of the film as they said goodbye to each other for ever. He sent his camera crew (摄影组) out one evening to film the sunset for him.

The next morning he said to the men, “Have you provided me with that sunset?”

“No, sir,” the men answered.

The director was angry, “Why not?” he asked.

“Well, sir,” one of the men answered, “we are on the east coast here, and the sun sets in the west. We can get you a sunrise over the sea, if necessary, but not a sunset.”

“But I want a sunset!” the director shouted. “Go to the airport, take the next flight to the west coast, and get one”

But then a young secretary had an idea. “Why don’t you photograph a sunrise?” she suggested, “and then play it backwards? Then it’ll look like a sunset.”

“That’s a good idea!” the director said. Then he turned to the camera crew and said, “Tomorrow morning I want you to get me a beautiful sunrise over the sea.”

The camera crew were out early the next morning and filmed a bright sunrise over the beach in the middle of a beautiful bay(海湾)。 Then at nine o’clock they took it to the director. “Here it is, sir.” They said, and gave it to him. He was very pleased.

They all went into the studio(摄影棚)。 “ All right,” the director explained, “ now our hero and heroine are going to say goodbye. Run the film backwards so that we can see the ‘sunset’ behind them.”

The “sunset” began, but after a quarter of minute, the director suddenly put his face in the hands and shouted to the camera crew to stop.

The birds in the film were flying backwards, and the waves on the sea were going away from the beach.

1.One evening, the director sent his camera crew out ______________.

A. to watch a beautiful sunset

B. to find an actor and an actress

C. to film a scene on the sea

D. to meet the audience

2.Why did the director want to send his crew to the west coast?

Because he changed his mind about getting a sunset

Because he was angry with his crew

Because it was his secretary’s suggestion

Because he wanted to get a scene of sunset

3.The director wanted to film a sunset over the ocean because___________.

A. it went well with the separation of the hero and heroine

B. when they arrived at the beach it was already in the evening

C. it was more moving than a sunrise

D. the ocean looked more beautiful at sunset

4.After the “sunset” began, the director suddenly put his face in his hands __________.

A. because he was moved to tears

B. as he saw everything in the film moving backwards

C. as the sunrise did not look as beautiful as he had imagined

D. because he was disappointed with the performance of the hero and heroine.

Last year more than 13 Korean TV series were introduced in China. Turn on the TV, and Korean beauties are appearing during peak viewing times(黄金时段). Some of the dramas are being repeated, but audiences continue to watch them. Why are the South Korean TV series loved by so many Chinese people? Cheng Yiting, a student from East China Normal University, gives us her reasons. She thinks that the good-looking actors with cool clothes and the beautiful sight in the dramas are the selling points for South Korean TV dramas. But what attracted the young audiences most is the pure and moving love stories.

And it seems that South Korean TV series have also won the hearts of middle-aged people. They are touched by the morals in the shows. These include the importance of respecting elders and social order. Though some people think South Korean TV series are too slow and too long, most of the Chinese audiences like them. Maybe we are really tired of Western TV series. Compared with that, South Korean TV series are not bad.

1.What does the underlined word "moral" in the third line mean?

A.志向 B.情节 C.道德 D.垃圾

2.Which of the following is not mentioned about South Korean TV?

A.Love B.Morals

C.Social order D.Self-respect

3.What is the most important reason why South Korean TV series are popular with the young audiences?

A.The series are slow and long.

B.The actors wear cool clothes.

C.The stories are pure and moving.

D.The actors are good-looking.

4.What do you know about South Korean TV series from the passage?

A.Thirteen more South Korean TV series will be introduced to China.

B.Young audiences like South Korean TV series better than middle aged people.

C.All the South Korean TV series will be repeated this year.

D.Some Chinese think part of South Korean TV series are worth watching twice.

5.What does the writer want to tell us?

A.We are tired of South Korean TV series.

B.South Korean TV series are a great success and popular in China.

C.South Korean TV series are better than Chinese TV series.

D.We can learn a lot from Korean TV series so we need to watch them again and again.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网