题目内容
Easy isn’t a word the disabled use very much. Nothing is easy when you’re in a wheelchair or when you’re blind. But Karen Mitchell knows legs aren’t needed to walk the waves. “I forget about my disability, ”Mitchell says about sailing. And Janice Bartleson doesn’t need eyes to see the wind.
US Olympic gold medalist Magnus Liljedahl says sailing is one of the few sports where the disabled can leave their disability on the dock and be as good as anyone else. “The first half of my life, I was mainly concerned about myself, ” Liljedahl says. “But when we leave we can’t take anything with us, so it’s important to give back to the community. ”
Working in partnership with Miami’s non-profit Shake-a-Leg Foundation, more than 3, 000 disabled people every year are getting a chance to forget their disabilities and feel spray (浪花)in their faces.
Liljedahl believes the reward is in the journey. And for him, this journey has been a rich one. “I’ve really learned to appreciate life by seeing what they’ve got to deal with, ”he says. And he’s also become a better sailor. It’s a story you often hear from volunteers. Helping others often helps them more. It reawakens senses dulled over time because the able-bodied take those senses for granted.
At the dock, all seem to enjoy the chance to get their feet wet. “It gives me a feeling of independence and freedom, ”Manuela Hoyos says, “I feel free from my wheelchair. ”
56. Which of the following is TRUE about Shake-a-Leg Foundation?
A. It helps the disabled make money.
B. It was established by Magnus Liljedahl.
C. It offers the disabled sailing chances.
D. It helps the disabled meet with Olympic champions.
57. By doing volunteer work, Liljedahl _______ .
A. forgets his disability completely
B. wins an Olympic gold medal
C. has a better understanding of life
D. finds many people with a talent for sailing
58. The underlined word “them” in Paragraph 4 refers to _______.
A. the disabled
B. the volunteers
C. US Olympic champions
D. Magnus Liljedahl and Manuela Hoyos
59. It can be inferred from the text that _______.
A. Mitchell has a disability with her legs
B. Janice Bartleson moves around in a wheelchair
C. Liljedahl won his first Olympic gold medal in Miami
D. Manuela Hoyos is a volunteer at the dock
56.解析:选C。细节理解题。根据第三段可知,Shake-a-Leg Foundation是一个非盈利性组织,为残疾人提供海上驾驶帆船的机会。
57.解析:选C。细节理解题。根据第四段Liljedahl的话I’ve really learned to appreciate life by seeing what they’ve got to deal with可知,志愿者的工作使得Liljedahl对生活有了更深刻的认识。
58.解析:选B。词义猜测题。根据Liljedahl的话可知,帮助残疾人的经历让他受益匪浅,由此可推知此处的them是指volunteers。
59.解析:选A。推理判断题。根据第一段But Karen Mitchell knows legs aren’t needed to walk the waves. 和她自己的话I forget about my disability可推知Mitchell的腿有残疾。
When I first began to work with international students, I asked someone at a lunch, “What brings you here today?” Looking at me like I was a bit crazy, he answered, “ The bus.” That was my first realization that no matter how good a speaker is, there are phrases that will always tend to cause confusion to non-native speakers. These idiomatic phrases(惯用语) add color and interest to any language and are worth learning if you want to talk fluently with native speakers.
“By no stretch”----The speaker is referring to something that’s very hard to achieve or realize, even with great effort, as in “It was not a good meal, by any stretch of the imagination.” Which means that ______________.
“Half dead”----An expression of extreme tiredness, having nothing to do with actual health. Commonly used at the end of a long and tiring day.
“By the book”----This means that an action should follow the rules exactly. It also describes the nature of someone who won’t deviate(背离) from a set of rules no matter what the situation is.
“More power to you”----This isn’t a wish for you to have better electricity from the power company----it’s a statement, usually slightly ironic(讽刺的), that the speaker thinks that you are unlikely to do a task, but you should try if you think you can complete it. It generally means the speaker has no intention of helping you achieve your goal neither will they discourage you from attempting to reach it. For example, “I don’t think you can meet that deadline, but more power to you.”
“As easy as pie”----A reference that something is as simple or easy as eating a delicious dessert, or that it requires little effort to successfully achieve. In chatting, this phrase does not refer to the process of cooking or eating.
【小题1】The example given by the author in the first paragraph is used to show__________.
| A.the importance of learning idioms | B.the beauty of the English language |
| C.the foolishness of the student | D.the cause of the misunderstanding |
| A.the meal is very delicious | B.it’s very hard to make the meal delicious |
| C.people make great efforts to make the meal delicious | |
| D.even if people try to believe it, the meal could not be described as good |
| A.he is in poor health | B.he cannot move |
| C.he has a sound sleep | D.he is exhausted |
| A.by no stretch | B.by the book |
| C.as easy as pie | D.the breaker of rules |