题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中 ,选出最佳选项。
C
Anne LaBastille was born in New York City and grew up in New Jersey. Her first experience with the wilderness was in the Adirondacks in the northeast of New York, where she worked at a summer resort (度假胜地) to earn money for college tuition (学费) by caring for the horses, giving riding lessons, and working as a waitress. And she had many chances to begin her adventure in the Adirondack wilderness.
Anne returned to school in the fall, but she continued to spend as much time as she could in the Adirondacks. She grew to love her time alone in the mountains. Anne graduated from college with a bachelor's degree in conservation of natural resources (资源) and began working for the National Audubon Society in Florida as a wildlife tour leader.
Although Anne took great pleasure in showing people the animals living in t he Florida Keys and the Everglades National Park, she longed for the mountains in the northern parts of New York. Finally she decided to build a cabin near Black Bear Lake. Over the years, however, more and more tourists began hiking near her cabin. As a result, Anne decided to build another cabin deeper in the woods at Lily Pad Lake.
Anne lived in the woods for most of her life. She enjoyed living alone in the woods, and her life was far too busy for her to be lonely. When she was not writing books, she wrote articles for National Geographic, Reader's Digest, and other magazines. In her later years, Anne conducted research in Guatemala on an endangered bird called the grebe. She also lectured nationwide about ecology. Besides, Anne worked with a number of organizations dedicated to (致力于) conservation.
As a respected guide, author, and conservationist, Anne not only loved the land but also had found a way to become part of it.
(1)Anne's work at the summer resort .
A.showed her love for long tours
B.helped her to explore the wilderness
C.earned her high admiration in college
D.gave her a chance to learn horse riding
(2)Anne built her cabin at Lily Pad Lake in order to .
A.live in the mountains
B.enlarge her living space
C.settle in a more beautiful place
D.get away from increasing numbers of tourists
(3)We can conclude from the text that Anne .
A.felt very lonely living in the woods
B.made the wilderness a part of her life
C.tried to make more people aware of the grebe
D.longed to be an editor of National Geographic
(4)What's the main idea of the text?
A.A brief introduction to Anne's life.
B.Anne's achievements.
C.Anne's adventures in the wilderness.
D.Anne's pioneering work in wildlife ecology.
【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)A
【解析】Anne是美国人,从事自然资源保护方面工作。她如此喜欢野外生活以至于在Lily Pad湖边建了自己的小屋,她写文章、做导游,呼吁人们保护自然。(1)B细节理解题。根据第一段的Her first experience with the wilderness was in the Adirondacks in the northeast of New York, where she worked at a summer resort (度假胜地) to earn money for college tuition (学费) by caring for the horses, giving riding lessons, and working as a waitress. And she had many chances to begin her adventure in the Adirondack wilderness.可知,她在度假村的工作帮助她探索野外。故选B.
(2)D 细节理解题。根据第三段的Over the years, however, more and more tourists began hiking near her cabin. As a result, Anne decided to build another cabin deeper in the woods at Lily Pad Lake.可知,她在Lily Pad Lake建小屋是为了要远离不断增长的游客。故选D。
(3)B 推理判断题。根据文章最后的As a respected guide, author, and conservationist, Anne not only loved the land but also had found a way to become part of it.推测,Anne的野外生活是她生活的一部分。故选B。
(4)A 主旨大意题。本文简单介绍了环保主义者Anne的一生。故选A。