题目内容
[1]Although known as an extraordinarily successful businessman, Warren Buffet comes off as a pretty ordinary person.
[2]Looking back on his childhood, one can see how serious he was about making money. Buffet used to go door-to-door and sell soda pop. Later, he also worked at his grandfather’s grocery store. At the ripe age of 11, Buffet bought his first stock(股票). When his family moved to Washington D.C., Buffet became a paperboy for The Washington Post. While still in school, he was making $175 a month, a full-time wage for many young men.
[3]From the beginning, Buffet made his fortune from investing. He started with all the money that he had made from selling pop, delivering papers and so on. Between 1950 and l956, he grew his $9, 800 to $14, 000.From there, he organized investment partnerships with his family and friends, and then gradually drew in more people through very attractive terms.
[4]Buffet applied to Harvard Business School but , making it to be one of the worst admission decisions in Harvard history. The outcome ended up affecting Buffet’s life deeply, for he ended up attending Columbia Business School, where he studied under Benjamin Graham, the father of securities analysis who provided the foundation for Buffet’s grand success.
[5]Buffet is a person of habit—same house, same office, same city. He doesn’t collect houses or cars or works of art, and he hates companies that waste money on such goods. Instead, he has established the Buffet Foundation, with a detailed plan on how to invest his money more wisely to society.
1.What kind of person is Buffet according to Paragraph 1? (no more than 10 words)
_____________________________________________________________________
2.What does the writer intend to tell us in Paragraph 2? (no more than 10 words)
_____________________________________________________________________
3.According to Paragraph 3, how did Buffet start his investment? (no more than 10 words)
_____________________________________________________________________
4.Fill in the blank in Paragraph 4 with proper words. (no more than 3 words)
_____________________________________________________________________
5.Explain the underlined sentence in Paragraph 5.
_____________________________________________________________________
1.He is an extraordinarily successful but pretty ordinary person.
2.From childhood, Buffet was serious /wise enough to make money.
或How Buffet made money even when he was young.
3.With all the money that he had made before
4.was turned down / was not admitted/was not successful /was refused / failed.
5.He dislikes change或 He doesn’t like change或 He was not willing to change.
【解析】
试题分析:本文介绍了商业天才Warren Buffet的个人成长之路
1. 第一段说明他是一个事业上 很成功的商业天才,但是他也是从一个普通人慢慢成长起来的。
2. 第二段中描述了从很小的时候,他就开始自己挣钱,11岁就投资股票,送报纸等等。这些都说明他在努力挣钱。
3. 根据He started with all the money that he had made from selling pop, delivering papers and so on可知他把以前挣得钱都用来投资了。
4. 根据but可知表示转折,也就是他没有被哈佛录取,这也许哈佛历史上最糟糕的一场录取了
5. 根据下一句same house, same office, same city.可知他要住同一个房子,同样的办公室,都说明他是一个不愿意改变的人。
考点:人物类阅读。
从南京“彭宇案”开始,社会就陷入“助人恐惧”中,最近,你们班就“是否应该帮助陌生人”展开了讨论,同学们就这一话题意见不一,你的看法如何?你认为怎样才能让爱心回归社会,建立人与人之间的信任?请根据讨论结果,以“Should We Help Strangers?” 为题写一篇短文
| 原因 |
赞成 | 帮助他人是美德……; 帮助他人就是帮助自己……; …… |
反对 | 怕陷入麻烦,甚至危险; 怕被误解; …… |
你的观点?(至少两点) | |
注意: 1.词数120左右; 2.开头已写好,不计入总词数;3.覆盖所有要点,适当发挥;
参考词汇: 美德 virtue
Should We Help Strangers?
We used to appreciate those who like to help strangers. But nowadays people tend to be very cautious of helping strangers. Recently our class had a discussion about whether we should help strangers._______________