题目内容
What is happiness? To some, happiness is being surrounded by family and friends. To others, happiness means achieving success in something, such as meeting a goal. To 1.who have been injured or struggle with a physical disability, happiness can simply mean a day without suffering, or just being alive. Here is an example.
Sang Lan was born 2.Ningbo, China in 1981, and began learning gymnastics when she was only six years old. By the time she completed in the gymnastics tournament at the New York Goodwill Games, she had been a junior gymnast for eleven years. Sang Lan’s best event was always 3. vault. She started winning competitions in 1991 4.kept working hard. Her teammates described her 5.energetic, happy and hard-working. In my opinion, she is a very good example of someone 6. is happy with her life, a young girl who was happy and successful in her sport. She amazed the world by the way she remained cheerful 7.she was injured and in hospital. Now, she finds happiness by reaching much smaller goals, and through the love of the people around her.
I hope all of us have been inspired by Sang Lan! I think her courage is admirable. I know I will think about how 8. rebuilt her life whenever my life feels unbearable.
1.those,
2.in,
3.the,
4.and
5.as
6.who/that
7.though
8.she
【解析】
试题分析:文章用什么是幸福以及两种对幸福有着不同理解的人来说明文章所围绕的话题。再以运动员桑兰的亲身经历告诉我们无论生活中遇到什么困难,我们都不要退缩,要有勇气,勇敢地面对生活,并坚持自己的目标。
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
考点:考查短文填词