题目内容

The world’s astronomers came to their senses yesterday and approved a new definition of the word “planet” that would drop tiny Pluto from the club and relegate it instead to a lesser realm of “dwarf planets.” It was a welcome step away from a proposal that would have kept Pluto as a planet but meantime opened the door for dozens of small, icy bodies on the fringes of the solar system.

The important vote came after fierce debate at a meeting of the International Astronomical Union, which had been considering a proposal to define a planet as any object that orbits a star and is large enough for its own gravity to pull it into a spherical (球形的) shape. That definition was scientifically precise but led to results that offended common sense. An asteroid, a small moon, and another icy ball like Pluto would suddenly have risen to planet-hood, swelling the number of planets to 12, with many more icy rocks likely to qualify as more was learned about them.

Fortunately, the astronomers have now added another requirement to the definition. Planets must not only be large enough to be round, they must also have cleared out the neighborhood around their orbits. Pluto would not qualify — it orbits in a belt of icy debris on the edge of the solar system. Neither would an icy rock nicknamed Xena, which orbits in that same zone, nor Ceres, a big asteroid that marches in the company of other asteroids. Pluto’s moon, Charon, which had qualified under the first proposal, is also out of the running.

Pluto, with its small size and oddball orbit, should never have been deemed a planet in the first place. Henceforth there will be eight planets, at least three dwarf planets, and tens of thousands of “smaller solar system bodies,” like comets and asteroids. Our only regret is that the astronomers chose the name “dwarf planets” for Pluto’s new category instead of abandoning the word entirely when discussing these less-than-planetary bodies.

46. We can know from the passage that the new definition of planet __________.

A. has been welcomed by all walks of life

B. will kick the Pluto out of the planet group in the solar system

C. still makes the Pluto as a planet

D. will enlarge the number of planets in our solar system into permanently 12

47. After the new definition of “planet” was put forward, all of the following are regarded as planet except________.

A. Venus        B. Ceres                C. Mars          D. Jupiter

48. The writer’s attitudes towards the new definition of “planet” is________.

   A. welcome             B. indifferent                C. hostile               D. neutral

49 If the original definition of “planet” had not been changed, there would be the following consequences except that ________.

   A. thousands of icy rocks in space will be classified as planets

   B. some asteroids big enough to pull itself into a spherical shape will be regarded as planets.

   C. the Pluto will be relegated to “dwarf planet”

   D. there will be at least twelve or even more planets in the solar system.

50. We can infer from the article that the decision to apply new definition to “planet”________.

   A. has won universal support from scientists.

   B. has been severely criticized by many astronomers

   C. has not been made inconsiderately.

   D. has been banned by the International Astronomical Union

46.B  47.B  48.A 49.C  50.C


解析:

46. 细节理解题。本文主要探讨天文学家如何定义planet,新的规定已将太阳系的行星Pluto去掉,从九颗降为八颗,而避免了升为12颗。由首段that would drop tiny Pluto from the club and relegate it instead to a lesser realm of “dwarf planets.”可得出正确答案。

47. 细节理解题。由第三段倒数第二句可知,Ceres只是asteroid,而不是planet,其他几个都在存留的八颗行星当中。

48. 推理判断题。最后一段“Pluto, with its small size and oddball orbit, should never have been deemed a planet in the first place”, 表明作者对这一决定是拥护的。

49.  细节理解题。如果”planet” 的定义不改变,Pluto不会降级,将仍为planet,可见选项C错。由首段 “opened the door for dozens of small, icy bodies on the fringes of the solar system.”可知,也提到其他太空体也将成为planet,可见在这种假设下A、B和D项都成立。

50.  推理判断题。由第二段首句The important vote came after fierce debate at a meeting可知。

练习册系列答案
相关题目
阅读理解。
     The cost of raising a child from birth to age 18 is about $ 160,140! That doesn't even touch college
tuition. For those with kids, this figure might lead them thinking how much they could have banked. For
others, that number might confirm the decision to remain childless.
     But $160,140 isn't so bad if you break it down. It translates into $ 896. 66 a year, $741. 38 a month, or $171. 08 a week. That's a mere $24. 44 a day! Just over a dollar an hour.
     Still, you might think the best financial advice says don't have children if you ever want to be "rich".
It is not.
     What do you get for your $160,140?
     Naming rights.
     Giggles under the covers every night.
     More love than your heart can hold.
     Kisses and hugs.
     Endless wonder over rocks, ants, clouds, and warm cookies.
     A hand to hold usually covered with jam.
     A partner for blowing bubbles, flying kites, and building sandeastles.
     For $160,140, you never have to grow up! You get to finger-paint, carve pumpkins, play
hide-and-seek, and never stop believing in Santa Claus. You have an excuse to keep reading the
Adventures of Piglet and Pooh
, watching cartoons , going to Disney movies, and wishing on stars.
     For $160,140, you get to be a hero just for taking the training wheels off the bike, and coaching a
baseball team that never wins but always gets treated to ice cream regardless.
     You get a front row seat to history; to witness the first step, first word, first date, and first time
behind the wheel.
     You get to be immortal(不朽的).
    You get another branch added to your family tree.
    You get an education in nursing, criminal justice and communications that no college can match.
     In the eyes of a child, you rank right up there with God.
     You have all the power to correct a mistake, scare away the monsters under the bed, patch a broken
heart, police a party, and love them without limits, so one day they will, like you, love without counting
the cost.
1. Which of the following is NOT true after you have a child?
A. You enjoy the right to name your children.
B. You never seem to get old.
C. You still need to learn.
D. You get admiration as a parent.
2. By In the eyes of a child, you rank right up there with God, the author intends to say.
A. you are powerful next to God
B. you are the one your children love and trust most
C. you need to behave like a God
D. you keep yourself too far for your children to reach you
3. Which of the following could be the best title of the passage?
A. A dollar, an hour and a child
B. Children and bank
C. Money and parents
D. Fun and children
4. Which of the following could be used as the last sentence to end the passage?
A. Remain childless.
B. Enjoy raising your children.
C. Make a bank for your children.
D. Find a way to be happy.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网