题目内容
阅读理解
After more discussion, Paul and John come to an agreement. Paul knows that the deal will fall through if he doesn't get his act together quickly with the Chinese building suppliers. He tells John that if John's company keeps away from the South Korean market for the time being, he will get things worked out in about three weeks by lending the Chinese company some of the money, without charging the usual interest, for materials and labor costs to get them started on building the hotels almost immediately.
John thinks that is a good idea but he's a hard business man and drives a hard bargain. He wants two guarantees (保证) that the deal won't fall through at the last minute.
The first is that, if Paul can't come up with his side of the contract(合同) , then Paul's company will have to pay 400,000 pounds, but with an agreement to discuss the project again in six months' time. Paul knows that his bosses won't want to part with that sort of money and agrees.
However, the second guarantee is that, even if Paul's company does start up on time but falls behind schedule (进度表) , it will cost his company 200,000 pounds for every month lost. Paul thinks that is very hard and over the top, and he will have to look into it. But John says that is his “bottom line” , meaning that is the only deal he is going to make and Paul's company can either take it or leave it. They give bath guarantees or the deal falls through now. The world can be a tough one.
1.The writer's purpose is mainly ________.
[ ]
A.to show business men are herd to get along with
B.to suggest the business world is a rather difficult one
C.to tell people how to come to a business agreement
D.to show John is even tougher than Paul
2.When you drive a hard bargain, you ________.
[ ]
A.argue about the price
B.get everything cheaper
C.make sure that an suits you best
D.do everything you can to make a deal
3.What does Paul think about the second guarantee that John asks for?
[ ]
A.He considers it is completely unacceptable.
B.He thinks it is something fair.
C.He believes it is unfair and decides to refuse it.
D.He thinks it is unfair and wants to change it.
4.The underlined word “them” in the last sentence of the first paragraph refers to ________.
[ ]
A.the things to be worked out
B.the hotels to be built
C.materials and labor costs
D.the Chinese building suppliers
解析:
|
1.C 导解:全文的主线是分析如何用最稳妥的办法签订商业合同.因此谈判双方都会尽一切办法来为自己谋利. 2.B 导解:文中所说的“底线”及“两个保证”,说明谈判双方都力求价格合理,且不伤害对方. 3.D 导解:从第三段John所说的底线可知,John对第二个保证不太满意,而且还会展开调查. 4.D 导解:从第一段可知Paul和John与中国供应商达成了一致,句中he指Paul,那么them是the Chinese building suppliers了. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||