题目内容
Welcome to Franklin Hotel. To make you stay as enjoyable as possible, we hope you will use our facilities(设施) to the full.
Dining Room: Breakfast is served in the dining room from 8 to 9:30 a.m. Also the room staff(服务员) may bring breakfast to your room at any time after 7 a.m. If this happens, please fill out a card and hang outside your door when you go to bed. Lunch is from 12 to 2:30 p. m. Dinner is from 7:30 to 9 p. m.
Room Service: This operates 24 hours a day; phone the Reception desk(总台), and your message will be passed on to the staff.
Telephones: To make a phone call, dial(拨) 0 for Reception and ask to be connected. We apologized for delays(拖延) if the lines are very busy. There are also public telephones near the Reception desk. Tell Reception if early calls are needed.
Shop: The hotel shop is open for presents, gifts and goods from 9 a. m. to 5:30 p. m.
Laundry : We have a laundry in the building, and will wash, iron(烫) and return your clothes within 24 hours, ask the room staff to collect them.
Bar(酒吧): The hotel bar is open from 12 to 2 p. m. and 7 p. m. to 1 a. m.
Banking : The Reception staff will cash cheques and exchange(兑换) any foreign money for you.
1.You would see this notice .
A. in a hotel bar
B. in a hotel dining room
C. in a bedroom of a large international hotel
D. at the entrance of a small family hotel
2.You have arrived at the hotel at 2 a. m. and want a quick meal. What should you do?
A. Go to the hotel shop.
B. Go to the hotel bar.
C. Hang a message outside your door.
D. Phone the Reception desk.
3.Your phone is powered off and the Reception desk is busy. The quickest way to make an urgent(紧急的) call is to .
A. go to your room and phone from there.
B. use one of the phones in the entrance hall
C. ask the Reception desk to help you
D. go out and look for a public phone box
4.The underlined word “laundry” (in Paragraph 6) probably means ________.
A. phone box B. shopping centre
C. clothes shop D. washhouse
5.The text tells us that .
A. the hotel offers at least seven kinds of services
B. it's too difficult to stay up in this hotel
C. you can shop at any time inside the hotel
D. you'll have trouble without the money of the country where the hotel lies
1.C
2.C
3.B
4.D
5.A
【解析】
试题分析:文章主要介绍了酒店提供的服务。这则通知详细介绍了富兰克林酒店的各项服务设施,包括餐厅、客房服务、电话、商店、洗衣房、酒吧和银行业务等。
1.Welcome to Franklin Hotel.”和下文提到的酒店设施可知,这是一家大型酒店,排除D,故选C。
2.presents, gifts and goods”可知,商店不提供早饭,排除A;凌晨两点是酒吧的下班时间,排除B;需要客房服务时才可以拨打总台电话,排除D;根据“If this happens, please fill out a card and hang outside your door when you go to bed.”可知,当需要服务员把早餐送到房间时,需要填一张卡,并把它挂在门外,故选C。
3.There are also public telephones near the Reception desk.”可知,紧急情况下可以使用公用电话,故选B。
4.will wash, iron(烫) and return your clothes”可知,划线词是“洗衣房”的意思,故选D。
5.7 p. m. to 1 a. m.”可知,酒吧营业到凌晨一点,因此,在酒店里可以熬夜,排除B;根据“and goods from 9 a. m. to 5:30 p. m.”可知,商店下午五点半下班,排除C;根据“exchange(兑换) any foreign money”可知,酒店提供货币兑换服务,排除D;根据“we hope you will use our facilities(设施) to the full. ...Dining Room...Room Service...Telephones...Shop...Laundry...Bar(酒吧)... Banking ”可知,文章主要介绍了酒店提供的服务,文章提到了七项服务,故选A。
考点:通知类短文阅读