题目内容

The candidate who is longing for election to the highest office in the United States must be native-born American citizen who is at least 35 years old and who has lived in the United States for at least 14 years. The election course is complicated, and the road to the Oval Office is long.

Potential candidates must present papers stating their intention to seek their party’s recommendation; delegates(代表) then choose from among those running some months later at the national conferences. Before that, however, each state holds a primary election that determines how the state’s voters want the party’s delegates to vote. Methods of choosing the delegates vary from state to state. At the conferences, there are speeches and often heated discussions. It may take several rounds of voting before delegates can agree on a candidate. On the final day of the meeting, the presidential candidate announces his or her choice for vice president.

Election Day, by law, is the Tuesday that follows the first Monday in November. On this day, registered voters may cast their votes for president, vice president, and candidates for other federal state, and local offices. The popular vote, however, does not determine who will be president. The president is chosen by a vote of the Electoral College, a group of 538 citizens from the 50 states and the District of Columbia who are chosen to cast votes for the president and vice president.

The rules for choosing electors, as with the delegates, vary. Each state also decides whether its electoral votes must reflect the popular vote. The number of electors in each state is determined by the number of representatives and senators that a state sends to Congress and, therefore, may change every 10 years, depending on the results of the United States census (人口普查). The winner must get at least 270 of the electoral votes when the Electoral College meets in December of the election year. The election results are not official, however, until the following January, when Congress meets in a joint conference to count the electoral votes.

At the end of the road to the Oval Office is the swearing-in ceremony, at which the new or reelected president takes the oath of office on January 20.

1.Which of the following is not a requirement for candidates for the presidency of the USA?

A. Minimum age of thirty-five years old.

B. Native of the United States of America.

C. Bottom residency of fourteen years in the State

D. Previous experience in an elective office.

2.According to the passage, we can conclude that _______.

A. ways to select the delegates of each state are very much the same in the USA.

B. the candidate who wins the popular vote will be the winner of the election

C. the change of a state’s population barely has effects on the presidential election.

D. the presidents of the United States are theoretically picked by the citizens directly.

3.Which of the following might be the best title of the passage?

A. The Various Ways of Presidential Election in the USA

B. The Qualifications for Being the President of the USA

C. The Process of the Election for the President of the USA

D. The Rules for Choosing Presidential Candidates in the USA

 

1.D

2.D

3.C

【解析】

试题分析:渴望当上美国总统的候选人,他们需要满足的条件是35岁以上的美国公民,并在美国生活14年以上。选举的过程是很复杂的,通往白宫的道路是很漫长的。

1.must be native-born American citizen who is at least 35 years old ...who has lived in the United States for at least 14 years”可知,候选人必须是35岁以上的美国公民,在美国生活了14年以上,A、B、C正确,故选D。

2.On this day, registered voters may cast their votes for president, vice president, and candidates for other federal state, and local offices. ...The president is chosen by a vote of the Electoral College, a group of 538 citizens ...who are chosen to cast votes for the president and vice president.”可知,选举当天,由选民进行投票,决定总统的投票是由来自各州的538名公民组成的选举团选出来的,即理论上来讲,美国总统是由公民直接选出来的,故选D。

3.The candidate who is longing for election to the highest office in the United States ...Potential candidates must present papers stating their intention to seek their party’s recommendation; ...Election Day, by law, is the Tuesday that follows the first Monday in November. ...At the end of the road to the Oval Office is the swearing-in ceremony”可知,文章讲的是美国总统选举的过程,第一段介绍了候选人需要满足的条件,第二段讲的是候选人陈述理由,第三段讲的是选举的过程,最后是总统宣誓,故选C。

考点:政治类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Look, this is the first plane in the world to be created using the new technology of “3D printing”. The airplane was built using only a computer-but it can fly at a speed of 100mph and has a two-meter wingspan.

It was produced using a special nylon laser printer that builds up something layer-by-layer. The parts were made separately and attached using a “snap fit”(搭扣) technique so the aircraft could be put together without tools in minutes.

No fasteners(扣件) at all were used in the manufacture of the plane. Unmanned and electrically powered, the plane can travel in near silence and is also equipped with a small autopilot system. The special production process used is known as “laser sintering(激光烧结) “and allows the designers to create shapes and structures that would normally include costly manufacturing techniques. This technology allows a highly-tailored aircraft to be developed from your own design to first flight in days, while using traditional materials and techniques would take months. And because no tooling is required for manufacture, major changes to the shape and scale of the aircraft can be made with no extra cost.

Professor Jim Scanlon, who led the team, said, “The process allows the design team to revisit historical techniques and ideas that would have been too expensive using traditional manufacturing.” He added, “This form of structure is very firm and lightweight, but very complex. If it was manufactured traditionally it would require a large number of individually tailored parts that would have to be connected or fastened at great expense.”

The new printed plane is known as the Southampton University Laser Sintered Aircraft-or SULSA for short-and is part of a wider project using cutting-edge manufacturing techniques. The University of Southampton has been at the leading position of Unmanned Aerial Vehicle development since the early 1990s.

1. What does the passage maily talk about?

A. New Designed Airplane with New Techniques.

B. Scientists Create Aircraft with High Speed.

C. Revolut ionary Breakthrough of 3D Printer.

D. The World’s first 3-D printed Airplane, SULSA.

2. How does the 3-D printed plane fly?

A. A pilot controls it using a remote control.

B. It should be controlled by “laser sintering”.

C. It should be controlled by an autopilot system.

D. A pilot with high techniques controlled it.

3. Which of the following is NOT advantage of the plane?

A. It only requires simple and cheap tools.

B. It is manufactured in quite a short time.

C. It produces little noise while flying.

D. It needn’t extra cost if changes are made.

4. Accoding to Professor Jim Scanlon, plane manufacturers can

with their techniques.

A. copy earlier planes to study their techniques

B. connect and fasten tailor parts for real planes

C. produce firmer and lighter real planes

D. find differences by studying the traditional ones

 

Usually, when your teacher asks a question, there is only one correct answer. But there is one question that has millions of current answers. That question is “What’s your name?” Everyone gives a different answer, but everyone is correct.

Have you ever wondered about people’s names? Where do they come from? What do they mean?

People’s first names, or given names, are chosen by their parents. Sometimes the name of a grandparent or other member of the family is used. Some parents choose the name of a well-known person. A boy could be named George Washington Smith; a girl could be named Helen Keller Jones.

Some people give their children names that mean good things. Clara means “bright”; Beatrice means “one who gives happiness”; Donald means “world ruler”; Leonard means “as brave as a lion”.

The earliest last names, or surnames, were taken from place names. A family with the name Brook or Brooks probably lived near brook(小溪);someone who was called Longstreet probably lived on a long, paved road. The Greenwood family lived in or near a leafy forest.

Other early surnames came from people’s occupations. The most common occupational name is Smith, which means a person who makes things with iron or other metals. In the past, smiths were very important workers in every town and village. Some other occupational names are: Carter — a person who owned or drove a cart; Potter —a person who made pots and pans.

The ancestors of the Baker family probably baked bread for their neighbors in their native village. The Carpenter’s great-great-great-grandfather probably built houses and furniture.

Sometimes people were known for the color of their hair or skin, or their size, or their special abilities. When there were two men who were named John in the same village, the John with the gray hair probably became John Gray. Or the John was very tall could call himself John Tallman. John Fish was probably an excellent swimmer and John Lightfoot was probably a fast runner or a good dancer.

Some family names were made by adding something to the father’s name. English-speaking people added –s or –son. The Johnsons are descendants of John; the Roberts family’s ancestor was Robert. Irish and Scottish people added Mac or Mc or O. Perhaps all of the MacDonnells and the MacDonnells and the O’Donnells are descendants of the same Donnell.

1.Which of the following aspects do the surnames in the passage NOT cover?

A. Places where people lived.

B. People’s characters.

C. Talents that people possessed.

D. People’s occupations.

2. According to the passage, the ancestors of the Potter family most probably _______.

A. owned or drove a cart

B. made things with metals

C. made kitchen tools or contains

D. built houses and furniture

3.Suppose and English couple whose ancestors lived near a leafy forest wanted their new-born son to become a world leader, the baby might be named _______.

A. Beatrice Smith B. Leonard Carter

C. George Longstreet D. Donald Greenwood

4.The underlined word “descendants” in the last paragraph means a person’s _____

A. later generations B. friends and relatives

C. colleagues and partners D. later sponsors

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网