题目内容

【题目】Brazilian football star Robinho,24,started his career in the English Premier League in a way no one, including himself, ever expected.

Having rebelled (反叛)against his former club, Spanish powerhouse Real Madrid, he could no longer stay. But then, he didn't have the slightest intention of going to Manchester City. Just the day before the transfer window was closed, Robinho called a press conference to tell the media that his mind was made up: He was going to Chelsea.

However, Madrid had sold him to City at the last minute, because the club made an offer far higher than Chelsea.

One of the summer, s longest-running soap operas ended dramatically, with a twist that wasn't in the script. I wasn't even thinking about City, Robinho admitted.

The forward is now wearing the sky blue of a club that had won nothing in 30 years, instead of the darker blue of a club that won two of the last four Premier League titles. Yet it seems the change hasn't affected the striker so far. His amazing form has shown the club that he deserves the British record transfer fee of 32,5 million they had paid. On October 26,he scored a hat-trick as Manchester City crushed (击败)Stoke 3-0. He took his City goals tally (积分)to six in eight games.

"My main objective is that the team does well, but my personal objective is that I achieve 30 goals, he said. "I still have a lot to give and to learn.

Robinho is fluent in Spanish as well as his native Portuguese, but has still not started learning English. He promises that in six months, he will be able to speak the language without problem. My English so far is two out of 10. I haven't started ray language classes yet as I'm still living in a hotel. But as soon as I move to my own place, I will have more time for that. In six months' time, my English will be 10 out of 10.

【1】 Robinho once serviced __________ before he transferred.

A. Chelsea B. Real Madrid

C. Manchester City D. AC Milan

【2】 Robinho transferred to Manchester City because __________.

A. it was his dream that was to play in Manchester City

B. Manchester City is better than Chelsea

C. Manchester City made a higher offer than Chelsea

D. ha had to go to Manchester City with no choice

【3】 The underlined sentence really means that __________.

A. a long soap operas ended at last

B. a long term match ended finally

C. Robinho's career ended at last

D. Robinho's transfer ended with an unexpected result

【4】 How do you think Robinho speaks English now?

A. Not well B. Quite fluently

C. Just so-so D. Not mentioned

【答案】【1】B

【2】C

【3】D

【4】A

【解析】[语篇解读]有西班牙媒体报道,英超俱乐部曼彻斯特城还是准备在转会市场上使出大手笔,尤其是在罗比尼奥到来后。

【1】细节判断题。根据文章第二段Having rebelled against his former club, Spanish powerhouse Real Madrid, he could no longer stay. 可知罗比尼奥最初效力于马德里队由于他在他反叛的马德里无法再待下去故才转会到曼彻斯特城队。

【2】细节判断题。根据文章第三段because the club made an offer far higher than Chelsea. 可知曼彻斯特城队出的会费比切尔西要高故罗比尼奥被他的俱乐部转会给曼彻斯特城。

【3】句意推测题。根据文章第四段最后一句罗比尼奥的话I wasn't even thinking about City可知罗比尼奥转会到曼彻斯特城不是他的本意对他来说这是一件未预料到的事情。故答案选D。

【4】推理判断题。根据文章最后一段My English so far is two out of 10. In six months' time, my English will be 10 out of10. 可知现在罗比尼奥的英语水平是two out of 10,而六个月后就可以达到10 out of 10的熟练程度。故答案选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Helping Students Find Their Writing Voices

One of the most frustrating things for writing teachers is reading papers that simply lack style. When all of the research has been completed and all of the sentences are structured well, but the paper still lacks some pizzazz(活力),it can be boring to grade. If you are searching for ways to help your students find their voices, why not try making students themselves the topic of the writing? 【1】

Who are you?

One of the most difficult questions for students to answer is “Who are you?” 2 In doing this, through writing, students will start to see their personalities differently and, hopefully, be able to add a feature to their writing.

Dear John

3 Encourage them to write to a famous person they’ve always admired, and then the one they absolutely hate. Explore how their language changes between the two letters. When students know their audiences, it is much easier for them to add the kind of personality their audience wants to see

4

When students write about what matters most to them, they will often give you the best writing you’ve ever seen. You’ll get those when you ask questions that hit home. When students have something to say about a given topic, it can be easier for them to get their ideas down and then work on their writing style.

Get the words on paper, and then edit them

The most valuable lesson students can learn is to write first, and edit later. Have students span>write for five minutes about their topics. If they can get their ideas down on paper, that’s 90% of the battle.

5 This can help them realize that, once they have the ideas down, the rest is just fine tuning(微调). Once they have this skill mastered, it’s easy for them to start adding their own personal voices to their papers.

A. What matters to you?

B. What style is taught in class?

C. When they write about themselves, students’ voices often shine through.

D. Writing letters is a great way for students to explore their writing style.

E. Have your students explore who they are and what makes them unique.

F. Voice is that magical quality which is able to make a creative writing idea sing!

G. After that, have them edit these ideas into a really strong introductory paragraph.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网