题目内容
The average British 22 year-old has more than 1,000 online friends on sites like Facebook, compared to those in their fifties who have fewer than 20, according to a new study.
The “Facebook generation gap” has been highlighted in a new piece of research which shows that the average 22 year-old claims to have 1,000 or more friends on sites like Facebook.
People in their twenties have more than 50 times as many digital friends as those who are over 50 years old, despite the popularity of sites like Facebook with the older generations, says a study conducted by consumer research group Intersperience.
The news comes during the same week Facebook's second-in command, Sheryl Sandberg, is visiting the UK to deliver a speech at the London School of Economics.
Facebook's chief operating officer is going to speak about how the social web has transformed people's friendships and relationships.
The survey found that there was a clear link between people's age and the number of online friends they have.The researchers found that those aged 13 to 16, have an average of 450 friends on social networks, with girls having slightly more friends that boys.People in their thirties tend to have between 100 and 200 friends, while those in their forties have between 50 and 100.
However, those using sites such as Facebook over the age of 50, tended to have 20 or less friends.The oldest person surveyed was 70 years old.
Paul Hudson, Intersperience's chief executive, said: "Our research underlines fundamental (根本的)changes taking place in British society as a result of finally entering the digital age.Half of the UK population are on Facebook now.In a social media context, a 'friend' means something different to a 20 year old than to a 50 year old."
He added: “Social networking activity is just one example of how different groups are adapting to the digital age at different paces.In this case, age is the determining factor - however in other instances it is not.”
1.Which is the determining factor in social networking activity?
A.Gender B.Age C.Relationship D.Pace
2.What can we learn from the survey?
A.The older a person is, the less online friends he may have
B.Girls have remarkably more friends than boys
C.People in their thirties tend to have between 50 and 100 friends
D.The link between people’s age and the number of online friends they have is not clear
3.According to the passage, the following statements are True except .
A.The oldest people surveyed is 70
B.Paul Hudson will deliver a speech at the London School of Economics
C.Different groups are adapting to the digital age at different paces
D.Facebook is popular in UK now
4.What’s the main idea of the passage?
A.Social networking activity
B.The digital age
C.“Facebook generation gap”—Facebook generation has more than 1,000 friends
D.Changes taking place in British society
1.B
2.A
3.B
4.C
【解析】
试题分析:本篇文章主要介绍了一项最新的调查结果。调查显示,英国平均年龄在22岁的年轻人在Facebook等社交网站上有1000多名好友,而50多岁的人好友数还不足20人。
1.B 细节理解题。根据最后一段的In this case, age is the determining factor可知选择B,指年龄在社交网络活动中起着决定作用。
2.A 推理判断题。根据倒数第四段的People in their thirties tend to have between 100 and 200 friends, while those in their forties have between 50 and 100.以及倒数第三段的However, those using sites such as Facebook over the age of 50, tended to have 20 or less friends.可推断出,年龄越大则在网上的朋友数也越少。故选择A。根据倒数第四段的with girls having slightly more friends that boys.People in their thirties tend to have between 100 and 200 friends,可知B、C错。根据倒数第四段的The survey found that there was a clear link between people's age and the number of online friends they have.可知D错。
3.B 细节理解题。根据第四段的The news comes during the same week Facebook's second-in command, Sheryl Sandberg, is visiting the UK to deliver a speech at the London School of Economics.可知选项B中的名字Paul Hudson错,故选择B。
4.主旨大意题。根据文章第一段即可知文章主要内容是说22岁的年轻人在社交网站上有1000多名好友而50多岁的人只有不足20名好友,两者之间有代沟,故选择C,指facebook代沟。
考点:考查说明文阅读