题目内容

The average British 22 year-old has more than 1,000 online friends on sites like Facebook, compared to those in their fifties who have fewer than 20, according to a new study.

The “Facebook generation gap” has been highlighted in a new piece of research which shows that the average 22 year-old claims to have 1,000 or more friends on sites like Facebook.

People in their twenties have more than 50 times as many digital friends as those who are over 50 years old, despite the popularity of sites like Facebook with the older generations, says a study conducted by consumer research group Intersperience.

The news comes during the same week Facebook's second-in command, Sheryl Sandberg, is visiting the UK to deliver a speech at the London School of Economics.

Facebook's chief operating officer is going to speak about how the social web has transformed people's friendships and relationships.

The survey found that there was a clear link between people's age and the number of online friends they have.The researchers found that those aged 13 to 16, have an average of 450 friends on social networks, with girls having slightly more friends that boys.People in their thirties tend to have between 100 and 200 friends, while those in their forties have between 50 and 100.

However, those using sites such as Facebook over the age of 50, tended to have 20 or less friends.The oldest person surveyed was 70 years old.

Paul Hudson, Intersperience's chief executive, said: "Our research underlines fundamental (根本的)changes taking place in British society as a result of finally entering the digital age.Half of the UK population are on Facebook now.In a social media context, a 'friend' means something different to a 20 year old than to a 50 year old."

He added: “Social networking activity is just one example of how different groups are adapting to the digital age at different paces.In this case, age is the determining factor - however in other instances it is not.”

1.Which is the determining factor in social networking activity?

A.Gender B.Age C.Relationship D.Pace

2.What can we learn from the survey?

A.The older a person is, the less online friends he may have

B.Girls have remarkably more friends than boys

C.People in their thirties tend to have between 50 and 100 friends

D.The link between people’s age and the number of online friends they have is not clear

3.According to the passage, the following statements are True except .

A.The oldest people surveyed is 70

B.Paul Hudson will deliver a speech at the London School of Economics

C.Different groups are adapting to the digital age at different paces

D.Facebook is popular in UK now

4.What’s the main idea of the passage?

A.Social networking activity

B.The digital age

C.“Facebook generation gap”—Facebook generation has more than 1,000 friends

D.Changes taking place in British society

1.B

2.A

3.B

4.C

【解析】

试题分析:本篇文章主要介绍了一项最新的调查结果。调查显示,英国平均年龄在22岁的年轻人在Facebook等社交网站上有1000多名好友,而50多岁的人好友数还不足20人。

1.B 细节理解题。根据最后一段的In this case, age is the determining factor可知选择B,指年龄在社交网络活动中起着决定作用。

2.A 推理判断题。根据倒数第四段的People in their thirties tend to have between 100 and 200 friends, while those in their forties have between 50 and 100.以及倒数第三段的However, those using sites such as Facebook over the age of 50, tended to have 20 or less friends.可推断出,年龄越大则在网上的朋友数也越少。故选择A。根据倒数第四段的with girls having slightly more friends that boys.People in their thirties tend to have between 100 and 200 friends,可知B、C错。根据倒数第四段的The survey found that there was a clear link between people's age and the number of online friends they have.可知D错。

3.B 细节理解题。根据第四段的The news comes during the same week Facebook's second-in command, Sheryl Sandberg, is visiting the UK to deliver a speech at the London School of Economics.可知选项B中的名字Paul Hudson错,故选择B。

4.主旨大意题。根据文章第一段即可知文章主要内容是说22岁的年轻人在社交网站上有1000多名好友而50多岁的人只有不足20名好友,两者之间有代沟,故选择C,指facebook代沟。

考点:考查说明文阅读

练习册系列答案
相关题目

Severely disabled people may soon be able to use their noses to write, drive a wheelchair or surf the Internet, thanks to a device (装置) developed by doctors in Israel.

The device will be used by breathing in and out through the nose, according to a study. Healthy people who tested the device quickly learned to play computer games and write sentences by sniffing. Encouraged by the results, the researchers decided to test their device on people who are paralyzed (瘫痪) but whose intelligence remains normal. Ten paralyzed who tested the device quickly learned to use their noses to write words, open a webpage, copy words and put them into a search engine.

With their success in helping severely disabled people to communicate * the researchers decided to make use of the new technology to design an electric wheelchair to be driven by sniffs.

Ten healthy people easily mastered sniff—driving a wheelchair through a maze (迷宫), and a 30-year-old man who had been paralyzed from the neck down for six years was as good a sniff-driver as the healthy participants at his second attempt. In other words, a paralyzed person could use the sniff controller to drive an electric wheelchair.

At the moment, sniff-controlled technology is still in the stage of development, and the Weizmann Institute has already applied for a patent on the device. "Ill be very happy if it can help us to make money, but the real problem is that I hope someone will develop it, because this would help a lot of people," said Sobel, one of the lead researchers of the study.

1.What’s the purpose of the passage?

A. To introduce a new invention.

B. To equip the disabled with life skills.

C. To show the nose's special functions.

D. To instruct doctors to apply for a patent.

2.In the test, the paralyzed people with normal intelligence can use their nose to ______.

A. type long sentences quickly

B. play computer games easily

C. enter a website without much difficulty

D. communicate with others successfully

3.With the help of the sniffing device, a 30-year-old disabled man ______.

A. spent six years learning how to drive a wheelchair

B. failed to drive through the maze at his first attempt

C. took the wheelchair controlled by healthy participants

D. managed to drive an electric wheelchair by sniffing

4.From the last paragraph, we can infer that the sniff-controlled technology ______.

A. will be applied to other fields of research

B. needs further developing to serve more people

C. has become an important patented invention

D. shows the wisdom and talents of Israel doctors

Everyone has got two personalities (性格) —the one that is shown to the world and the other that is secret and real. You don’t show your secret personality when you’re awake because you can control yourself, but when you’re asleep, your sleeping position shows the real you. In a normal night, of course, you often change your sleeping positions. The important position that best shows your secret personality is the one that you go to sleep.

If you go to sleep on your back, youre a very open person. You normally trust people and you are easily influenced by new ideas. You dont like to make people unhappy, so you never express your real feelings. Youre quite shy and you arent very confident.

If you sleep on your stomach, you are a person who likes to keep secrets. You worry a lot and youre always easily becoming sad. You never want to change your ideas, but you are satisfied with your life the way it is. You usually live for today not for tomorrow.

If you sleep on curled up (蜷缩), you are probably a very nervous person. You have a low opinion of yourself and often protect yourself from being hurt, so you are very defensive. You’re shy and you don’t usually like meeting people. You like to be on your own.

If you sleep on your side, you have usually got a well-balanced (平衡的) personality. You know your strengths and weaknesses. Youre usually careful. You have a confident personality. You sometimes feel worried, but you dont often get unhappy. You always say what you think, even if it makes people angry.

1.You may find the passage in_____.

A. a science magazine B. a guide book

C. a sports newspaper D. a story book

2.When does the sleeping position best show your secret personality?

A. In the daytime. B. At the beginning of sleep.

C. At night. D. During the deep sleep.

3.Tina hardly tells her secrets to her friends. She probably goes to sleep _______.

A. on curled up B. on her stomach

C. on her back D. on her side

4. What does the word "defensive" mean in the passage?

A. 易怒的 B. 攻击性的

C. 外向的 D. 有戒心的

5.What does the passage tell us?

A. Sleeping on your side is the best way of sleeping.

B. Changing positions will cause sleeping problems.

C. Sleeping positions show people’s secret personalities.

D. Enough sleep makes people look better and healthier.

A middle school student from Milton, Wash., stopped a potentially disastrous situation on Monday morning when he guided his school bus safely off the road after the driver had a medical emergency, KOMO News reports.

Thirteen-year-old Jeremy Wuitschick was on the bus to Surprise Lake Middle School when he noticed that something was wrong.

“I knew something was wrong,” the seventh grader said. “The bus driver…looked funny. His eyes were bulging(凸出), he was sitting back and his hands were waving around.”

Immediately, Wuitschick and another seventh grade student -- Johnny Wood -- leapt out of their seats and rushed to the front of the bus. Grabbing the wheel, Wuitschick steered(控制)the vehicle, preventing it from crashing off the road; while Wood, who knows CPR, tried chest compressions on the driver who had become unconscious.

It was pretty scary, said Wuitschick, who then took the key out of the bus, making the bus -- with 15 other middle school students in it -- stop.

Ill tell you, Ill give the kid credit for fast thinking. He did the right thing and we’re going to do something for him. The kid definitely deserves credit,” Milton Police Chief Bill Rhodes said

When asked what made him to come forward to help, Wuitschick said he had acted “on instinct(本能),” adding that a “book about superheroes” had inspired him to turn the vehicle's engine off.

He also said that he knows how to drive because his mother lets him back the car out of the driveway when he washes it -- but that, until now, it had been his little secret.

The 43-year-old bus driver, whose name has not been released, was taken to the hospital. According to ABC News, his condition has been described as grave. No one else was hurt.

1.What happened to the bus driver? (No more than 5 words)

2.How did Wuitschick manage to turn the vehicle’s engine off ?(No more than 8 words)

3.How many students did the bus carry? (No more than 2 words)

4.When did the story happen? (No more than 4 words)

5.What do you think of Wuitschick? (No more than 2 word)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网