题目内容
【题目】A volunteering vacation can be a meaningful way to spend your time off, but to make the trip satisfying both for you and the cause you are supporting, several factors need to be considered. Here is some advice on planning the ideal vacation:
【1】 There are hundreds of causes to volunteer for, and finding one close to your heart will lead to a more worthwhile trip. Possibilities include wildlife conservation, education, environmental protection, health and nutrition. Also, consider any personal and professional skills that you can contribute. 【2】
Choose your destination and setting. Your volunteering trip will be more enjoyable if you use it to reach a favorite destination. If Southeast Asia is on your mind, helping with tree-planting programs in Bali would benefit the environment and let you appreciate the scenic island. 【3】
Is volunteering outdoors in a hot or snowy climate appealing, or do you prefer being in an air-conditioned office?
Ask the right questions. 【4】 Be aware that most volunteering programs require a weeklong commitment. Ask other questions like: How many hours of work per day is required? Are there days off? Will you be working individually or as part of a team? And what are the goals of your efforts? 【5】 Ask if the cost includes only accommodations or meals and transportation too.
A. Figure out your cause.
B. Find a well-respected organization.
C. And think about the surroundings you want.
D. Your duty there is to help, as well as to rest and relax.
E. The more you know about your trip, the more successful it will be.
F. Despite the word “volunteer”, these vacations usually cost you some money.
G. If you’re a doctor, for example, working at a health clinic could be an ideal fit.
【答案】
【1】A
【2】G
【3】C
【4】E
【5】F
【解析】怎样过一个有意义的志愿者假期,作者给了几条建议。
【1】根据本段finding one close to your heart will lead to a more worthwhile trip.和列举的众多领域,可知本段是建议我们选择自己喜欢的或感兴趣的志愿活动。A项:Figure out your cause.表达了此意,适合作为本段标题。故选A.
【2】上句建议考虑你能贡献的任何个人和专业技能,G项:例如,如果你是一名医生,在健康诊所工作可能是一个理想的选择。是对上句的具体说明,是一个恰当的例子。故选G.
【3】本段建议选择自己喜欢的目的地和环境,下句:你认为在炎热或下雪的气候下做志愿者是很吸引人的,还是更喜欢呆在有空调的办公室里?是对环境的选择,C项:也要考虑你想要的环境,是对下句的概括,故选C.
【4】本段建议多提问和志愿活动相关的问题,E项:你对你的旅行了解得越多,它就会越成功。说明了上句的作用,故选E.
【5】下句建议我们询问费用是否包括食宿和交通。F项:尽管有“志愿者”这个词,这些假期通常会花费你一些钱。与下句连接,引出下句需要考虑的问题。故选F.