题目内容
C
Bullying is surprisingly common among humans— happening not only on school playgrounds but also,in the workplace and even,among so-called friends. However,hearing that it may happen in the animal world is a little surprising,especially considering that bullies are none other than the friendliest of all marine mammals- dolphins!
That according to a scientist Peter Wallerstein and director of El Segundo's Marine Animal Rescue program can be the only reasonable explanation for a lonely dolphin that has been swimming around in circles in Southern California's Bolsa Chick Wetlands since Thursday,April 26th,2012.
When they first found the marine mammal (海洋哺乳动物) alone,the staff from Marine Animal Rescue program thought that it was just a dolphin which fall behind and tried to drive it off into the Pacific Ocean. However,as soon as it tried to swim away,it was greeted by two violent dolphins that began trashing violently in the water,forcing the 250-pound animal called “Bolsa Chick Bob”,to come back into the wetlands.
Dennis Kelly,chairman of the Marine Science Department of Orange Coast College disagrees. The dolphin expert who has been working with these wonderful animals for 34 years,believes that while dolphins sometimes get impatient and smack (拍打) each other with their tails,they do not bully one of their own.
He thinks that this aggressive behaviour is similar to a time out and therefore,a short-term punishment for a dolphin that was probably not paying attention and falling behind,when the rest of the animals was trying to leave.
Whatever it is,the good news is that the bullied or punished dolphin is safe. There is plenty of fish to eat and its health seems fine. While experts are constantly keeping an eye on it,they are hoping that it will finally find the courage to venture out and join the rest of its group. They will,however,plan on a rescue task if it becomes necessary.
46. From the first paragraph we can infer .
A. there were few examples of bullying among animals
B. humans seldom bully animals in the oceans
C. dolphins are friendly to humans very much
D. bullying happens in no other than playgrounds
47. What does the underlined word “that” refer to?
A. schools are where bullying usually happens
B. bullying happens in the animal world
C. friends can sometimes bully each other
D. dolphins are the friendliest of all marine mammals
48. Why DIDN’T Bolsa go into the ocean?
A. Because it found many fish in the wetlands.
B. Because it was impatient to look for his pods.
C. Because it was attacked by two other dolphins.
D. Because it was frightened by the violent water.
49. According to Dennis,two dolphins bullied Bolsa to.
A. keep it safe in the wetlands
B. bully it to death in the end
C. leave it behind for ever
D. punish it for its mistake
50. What might be the most suitable title for the passage?
A. Do animals bully each other too?
B. Are animals punished for their behaviour?
C. Is a dolphin brave enough to go back?
D. Will people be kind to animals?
46. A解析:推理判断题。根据第一段的第 二句话可知,听到关于动物之间互相欺负 的事情,人们会感到惊讶。很少有动物之 间互相欺负的例子。
47. B解析:词义猜测题。第一段中提到了 动物尤其是海豚之间也存在着互相欺负的 例子,所以第二段的第一个词that指的就 是动物之间发生互相欺负现象的情况。
48. C解析:细节理解题。结合第-:段的第 二句话可知,这只海豚不回到大海里的原 因是遭到两个同类的攻击,它被迫返回到 湿地。
49. D解析:细节理解题。结合倒数第二段 的第一句话中的 a short-term punishment 可知他认为海豚攻击自己的同类是一种惩 罚性的措施。
50. A解析:主旨大意题。本文主要讨论了 人们往往没有想到过动物之间也会发生欺 凌的现象,并且以一个海豚为例子,所以A 项符合主题。