题目内容

The Occupy protests(抗议) in Hong Kong are approaching an end. Traffic on Mong Kok’s Argyle Street resumed in the late afternoon after the clearance of the barriers and tents by protesters, who remained largely calm, only resisting the clearance at several points.

Some 3,000 police officers were deployed(部署) in the operation, a much higher number than were used to assist in the clearance of a protest site in Admiralty District on November 18.

The operation in Mong Kok comes a week after the partial clearance of another protest site next to the local government headquarters in Admiralty, bringing an end to the months-long protest movement.

Some 3,000 police officers also stood guard at the former protest site in Admiralty on Tuesday.

Hong Kong Chief Executive Leung Chun-ying expressed on Tuesday his hope that business could resume for shops in the area. He also restated that the protest was an unlawful gathering, and called for the protesters to respect and obey the law.

“The common call of Hong Kong people has finally been answered. Now the protest is coming to an end which is necessary and unavoidable. The public has suffered enough,” Leticia Lee See-yin told the Global Times.

“Many people are living in Mong Kok or operating their businesses in the area. They are all angry at the protest for affecting their business. Two shop owners even shut down their stores because they can no longer afford losses caused by the protest,” said Lee.

It is believed that the successful clearance of the Mong Kok site has proven that the protests are decreasing as they approach an end.

“The authorities met with much less resistance compared to a month ago when protesters reacted violently when police tried to remove barriers in the same area in Mong Kok. Now the public has expressed a stronger desire than ever for the protest to end,” Tang Ka-piu, a lawmaker, told the Global Times.

1.The underlined word “resumed” in the first paragraph most probably means “_______”.

A. came to a stop B. moved faster

C. returned to normal D. piled up

2.It can be learned from the passage that the occupy protests _______.

A. have made the public suffer a lot

B. have lasted for two months

C. are supported by common people

D. have caused no loss for the citizens

3.Which of the following is True according to the passage?

A. Police officers didn’t meet with any resistance in the late afternoon clearance.

B. Many more than 3000 police officers took part in the clearance in Admiralty District.

C. The authorities are not capable of dealing with the resistance from the protesters.

D. The occupy protests are announced illegal and harmful for the business.

4.How do the Hong Kong public feel about the occupy protests?

A. Approval. B. Annoyed. C. Scared. D. Desirable.

1.C

2.A

3.D

4.B

【解析】

试题分析: 本文报道了一则新闻:香港法庭执达主任在旺角弥顿道执行禁止令,清除非法障碍物,警方协助执行, “占中”抗议临近尾声。

1.小题1】猜测词义题。根据第一段前两句得知“占中”抗议临近尾声,弥顿道恢复通车,“交通恢复正常”

return to normal。因此选C。

2.小题2】推理判断题。根据第六、七段得知:住在旺角的居民和经商的人们对抗议活动感到非常生气,因为这影响了他们的正常生活和买卖。可以推断出“占中”抗议使当地人们遭受痛苦。选A。

3.小题3】细节理解题。根据第五、六段得知:香港行政长官梁振英重申“占中”抗议是非法的。在旺角经商的人们对抗议活动感到非常生气,因为影响了他们的买卖。“占中”抗议不但影响居民正常生活也影响经济。选D。

4.小题4】推理判断题。根据最后一段得知:现在香港民众感到生活烦恼,非常渴望“占中”抗议结束,A.同意的;B.烦恼的C.害怕的;D.渴望的。因此选B。

考点:新闻类文章

练习册系列答案
相关题目

Did you know that the position you choose to sleep in says something about what kind of person you are?

A study of 1,000 British people has been done by Chris, a British professor and director of the Sleep Assessment and Advisory Service in the UK. It looked at the six most common sleeping positions and which personalities tend to match them. Have a look.

1. Fetus (胎儿) position – This is the most common sleeping position. About 41 percent of the participants said they sleep in this position. These sleepers may appear to be strong but they are usually sensitive (敏感的) and shy. The more they curl (蜷缩) up, the more worried they are.

2. Log position (树干睡姿) – This is the second most common position. People who sleep like a log are usually stubborn.

3. Yearner position (向往型睡姿) – This position says that you are open-minded and eager (急切的) to face challenges.

4. Soldier position – These sleepers lie on their backs with their arms down and close to the body. They are usually reserved and quiet.

5. Freefall position – People who sleep in this position are outgoing (外向的) but feel a lack of control in their lives. This is the least comfortable position.

6. Starfish position – People who sleep like this are good listeners, helpful, and uncomfortable being the center of attention.

1.What is the main idea of this passage?

A. Sleeping position decides personality.

B. Sleeping position reflects personality.

C. What the six different sleeping positions are like.

D. Different people have different sleeping positions.

2.According to the passage, which of the following statements is correct?

A. Those sleeping in fetus position are always strong.

B. Those sleeping in log position changes their ideas easily.

C. Those sleeping in freefall position usually feel uncomfortable in their lives.

D. Those sleeping in starfish position may feel uneasy when focused on.

3.What does the underlined word “participants” in paragraph 3 most probably mean?

A. Fetus B. British people

C. People surveyed D. Sleepers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网