题目内容

【题目】Reading books is one of the best hobbies.It not only helps you pass your time but also helps you increase your knowledge in a meaningful manner.1Here we will give you a few tips that can help you.

●Fall into the habit of borrowing books to read.

This is a very old school practice but still it can be highly effective(有效的).When you borrow a book,there is obviously a deadline(期限)set.2

●Read everywhere.

Keep a book in your bag and read it anywhere you go.This will help you to pass your time in a very productive manner.3Anyway,you can read your book 24 hours a day.

4

This can easily be described as a new school technique.You can read out to your brother or sister and this will enable you to finish your book as well as well as increase the knowledge and understanding of your brother or sister.

●Choose your books very carefully.

5Thus choose your books very carefully in order to enjoy your time and also finish your book effectively.If you choose a good book that can keep you interested a for a longer period of time,there is no way that you are going to leave it incomplete.

A.Read out to someone else.

B.Realize the importance of reading books.

C.Therefore,it is necessary to develop the reading habit.

D.Find an excuse to read every day just by visiting book clubs.

E.Yes,life is too short to read a book that doesn't impress you.

F.It doesn't matter whether you are traveling or are about to sleep.

G.This can encourage you to read it often to finish the book on time.

【答案】

1C

2G

3B

4E

5A

【解析】读书很重要,读书有很多好处。怎样发展好的读书习惯作者给了几点建议。

1C

考查对上下文的理解和推理判断能力。上文列举了读书的好处,下句给出几点有帮助的建议。C因此很有必要发展读书习惯,承上启下,故选C.

2G

考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲养成借书读的好习惯,上句讲借书读比较高效因为有期限。G项:这样会鼓励你按时读完,承接上句符合本段内容,故选G.

3F

考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲要随处读书,F旅游时或打算睡觉时读书都没关系,与标题中的everywhere呼应,符合本段内容。故选F.

4A

考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本段You can read out to your brother or sister及下文这样做的好处,可知本段讲要给别人读出来,A项适合作为标题,故选A.

5E

考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲要认真选书,下句因此为了享受你的时间和有效读书,要认真选书。E生命很短没时间读对你没印象的书,与下句连接,讲原因。故选E.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项

Selfie

Social media and the mobile web have given rise to a strange phenomenon called the selfie. It refers to a picture of yourself, usually shared on any social networking website.

【1】 Some selfies are extreme close-ups, and others show part of an arm held straight outward. A few of them even feature the subject standing in front of a bathroom mirror.

Everyone takes selfies, but the younger crowd seems to be especially involved in the trend. Young people are relatively heavier digital users. They are interested in staying connected to their friends. __2__

There are also kinds of psychological factors driving people to take a selfie and upload it to a social networking site. 3 A quick and easy way to attract other's attention is to get “likes” and comments from friends. Secondly, it's human nature to show off your own great achievements. When you feel good about yourself or look good, it's far too easy to take out your phone and document it all through one or several selfies. 4 That's right. Sometimes people are bored at work, bored at school, bored at home and even bored on the toilet. Last but not least, social media is about being social! If that means uploading as many selfies as possible, then so be it. It's fun, and it's a cool way to sort of document your own life.

Finally, there are things to be mindful of when you're posting. It's easy to think you're sharing a photo with a /span>few people. 5 So don't post anything online, selfie especially.

A. There are lots of selfie styles.

B. The rise of selfies has become universal.

C. Social media, to some extent, is the driving force of their selfie activity.

D. The desire to take, post and get “likes” on selfies goes back to a biological behavior.

E. But the whole world of social media is public and every individual can get access to it.

F. There are also people who will take selfies because they have nothing else better to do.

G. The leading factor is that people want to get attention from as many people as possible.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网