题目内容
完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)
When I was 15, I announced to my English class that I was going to write my own books. All the students nearly fell out of their chairs, me. “Don’t be . Only geniuses (天才) can become writers,” the English teacher said sarcastically(讽刺地). “And you are getting a D this term.” I was deeply and I burst into tears.
That night I wrote a short, sad poem about unusual dreams and mailed it to the Capper’s Weekly newspaper. To my , they published it, and sent me two dollars. I was a paid writer! I showed my teacher and fellow students. They laughed again. “Just plain dumb luck,(纯属侥幸)” the teacher said. However, I’d tasted . I’d sold the first thing I’d ever written.
By the time I graduated from high school(with a C-minus average), I had scrapbooks filled with my published works. I never talked about my writing to my , friends or my family again. They were killers, and if people must choose between their friends and their dreams, they must always choose their dreams.
Later, I wrote a book about what I understood and felt about life. It took me nine months, just like a(an) . I chose a publisher and wrote a letter, which : “I wrote this book myself, I you like it. Chapters(章节) 6 and 12 are my favourites. Thank you.” I mailed it without an envelope.
A month later, I a letter, and a request to start working on book. Crying Wind became a bestseller, and was translated into 15 languages. People ask what college I attended, what degrees I have, and what qualifications(品质) I have to be a writer. The answer is . I just write. I’m not a genius, and I’m not gifted. I just write. To all those who dream of , I’m shouting at you, “Yes, you ! Don’t listen to them!” Writing is easy. It’s fun, and anyone can do it.
1.A. listening to B. talking about C. laughing at D. looking at
2.A. silly B. discouraged C. shy D. pride
3.A. hurt B. cheated C. struck D. hit
4.A. regret B. surprise C. joy D. disappointment
5.A. success B. failure C. luck D. pain
6.A. parents B. headmasters C. publishers D. teachers
7.A. time B. hobby C. thought D. dream
8.A. baby B. plant C. animal D. boy
9.A. wrote B. read C. showed D. told
10.A. demand B. think C. hope D. suggest
11.A. accepted B. received C. signed D. kept
12.A. others B. the other C. other D. another
13.A. many B. none C. some D. few
14.A. success B. being famous C. writing D. being rich
15.A. must B. can C. need D. should
1.C
2.A
3.A
4.B
5.A
6.D
7.D
8.A
9.A
10.C
11.B
12.D
13.B
14.C
15.B
【解析】
试题分析:本文是一篇记叙文。在作者15岁的时候,作者在英语课上宣布自己写书的打算,结果却遭到了老师和同学们的怀疑与讽刺。这让作者受到了很大的打击。作者认为梦想比朋友更重要,作者把自己对生活的理解写成了书,并寄给了出版社,作者的第一本书得到了出版社的认可。
1.All the students nearly fell out of their chairs同学们听到作者要写书,差点没从椅子上摔下来,根据“Only geniuses (天才) can become writers,”可知,老师和同学们都不相信作者能写书,根据第二段“They laughed again.”可知,同学们都嘲笑作者,故选C。
2.Don’t be . Only geniuses (天才) can become writers别傻了,只有天才能够成为作家,故选A。
3.I was deeply and I burst into tears听了老师说的话,作者很伤心,根据“burst into tears”可知,作者受到了很大打击,故选A。
4.they published it让作者感到惊讶的是,Capper’s Weekly newspaper.竟然出版了作者的诗,故选B。
5.However, I’d tasted . I’d sold the first thing I’d ever written.老师认为作者是运气好,但是作者认为自己尝到了成功的滋味,故选A。
6.I never talked about my writing to my 26 , friends or my family again.作者没有再跟老师、朋友、家人提起写作的事,前文出现的人物是作者的老师和同学们,故选D。
7.They were killers,...they must always choose their dreams作者把老师、同学、家人等不相信他的人看作“梦想杀手”,作者宁愿选择梦想,故选D。
8.It took me nine months”可知,这九个月就像是一个婴儿的孕育过程一样,故选A。
9.wrote a letter, which :作者在信中写到,故选A。
10.I you like it我希望你们能喜欢它,故选C。
11.I a letter, and a request作者收到了一封信和一个请求,故选B。
12. a request to start working on _book来信要求作者开始写另一本书,故选D。
13.I just write. I’m not a genius, and I’m not gifted. I just write.”可知,学历、品质这些东西作者都不具备,作者只是喜欢写作,故选B。
14.Writing is easy. It’s fun, and anyone can do it.”可知,这是作者对那些有着作家梦的人所说的话,故选C。
15.能够;C需要;D应该。Yes, you ! Don’t listen to them!这是作者对怀有作家梦的人说的话,“是的,你可以的!不要相信他人说的话!”故选B。
考点:教育类短文阅读
任务型阅读(共10小题,每小题1分,共10分)
Orlando Bloom was not a “good” student in school. Because of dyslexia, a reading and writing disorder (障碍), he struggled in many courses.
But Bloom says the dyslexia gave him the encouragement to overcome (克服) his difficulties.
In an interview with the Telegraph, the 32-year-old said the condition turned him into an ambitious person. “Because of the dyslexia, I always thought I had to work twice as hard as everyone else just to go the same distance,” he said. “That gave me a real kick as a kid and a lot of encouragement later on. In one sense, I guess that I'm grateful (感激的).”
Bloom is always preparing it thoroughly(充分地) when it comes to an audition (试镜) for a part. Perhaps this is what won him his role in the Lord of the Rings, a highly successful film trilogy (三部曲). “I really prepared it thoroughly for the audition and it's paid off,” he said.
It was the beginning of a fame that led to even greater success as a movie actor. But unlike some young people who aim for fame and fortune, Bloom believed an acting career “has been fulfilling (实现) his childhood fantasies”.
“Aged 9, I had this girlfriend and we used to have running races in the park to see who would be her boyfriend for the day. I wanted to be like Superman and fly in and rescue her. Once I realized Superman was an actor, I thought, ‘That's for me''.”
Bloom has always played special characters, like a knight (骑士) and a prince. It's difficult to picture him in everyman roles.
In October, Bloom was named Goodwill Ambassador (亲善大使) for the United Nations Children's Fund (UNICEF). His first task will be to film a documentary about the importance of clean water supplies.
In fact, Bloom started work for the UNICEF in 2007. On his first visit to Nepal, he was asked by students to take a small part in a play they were performing on local radio.
Personal record of Orlando Bloom | |
When he was nine years old | He wanted to be like Superman and fly in and _____1. his girlfriend. That's why he became an _____ 2.. |
When he was a student at school | _____ 3.of dyslexia, Bloom _____ 4. in many courses, which _____ 5.him to work twice as hard as everyone else. In a sense, dyslexia _____ 6.him overcome his difficulties. |
When he chose to be an actor | Bloom is always well _____ 7. for auditions. Perhaps this is _____8. won him his role in the Lord of the Rings. |
In 2007 | Bloom started work for the UNICEF. |
In this October | Bloom was _____ 9. Goodwill Ambassador for UNICEF. His first task will be to _____ 10.a documentary about the importance of clean water supplies. |