题目内容
One of my wonderful memories is about a Christmas gift. Unlike other gifts, it came without wrap(包装).
On September 11th. 1958. Mum gave birth to Richard. After she brought him home from hospital, she put him in my lap, saying. "I promised you a gift, and here it is. " What an honor! I turned four a month earlier and none of my friends had such a baby doll of their own. I played with it day and night. I sang to it. I told it stories. 1 told it over and over how much I loved it!
One morning, however, I found its bed empty. My doll was gone! I cried for it. Mum wept and told me that the poor little thing had been sent to a hospital. It had a fever. For several days, I heard Mum and Dad whispering such words as "hopeless", "pitiful", and "dying", which sounded ominous.
Christmas was coming. "Don’t expect any presents this year." Dad said, pointing at the socks I hung in the living room. "If your baby brother lives, that'll be Christmas enough. " As he spoke, his eyes filled with tears. I'd never seen him cry before.
The phone rang early on Christmas morning. Dad jumped out of bed to answer it. From my bedroom I heard him say. "What? He's all right?" He hung up and shouted upstairs. " The hospital said we can bring Richard home!"
"Thank God.'" I heard Mum cry.
From the upstairs window, I watched my parents rush out to the car. I had never seen them happy. And I was also full of joy. What a wonderful day! My baby doll would be home. I downstairs. My sacks still hung there flat. But I knew they were not empty; they were filled with love!
1. what happened to the author on September 11 1958 ?
A. He got a baby brother
B. He got a Christmas gift
C. He became four years old
D. He received a doll
2. What does the underlined word “ominous” in Paragraph 3 probably mean?
A. Impossible. B. Boring
C. Difficult D. Fearful
3. Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming?
A. Excitement. B. Happiness.
C. Sadness. D. Disappointment.
4. What is the passage mainly about ?
A.A sad Christmas day
B.Life with a lovely baby
C. A special Christmas gift.
D. Memories of a happy family
1.A
2.D
3.C
4.C
【解析】
试题分析: 本文讲述一个故事,发生在圣诞节前后,为了拯救出生不久的患病的孩子(作者的弟弟),全家都承受了巨大的心理压力。文章用一个小孩简单的感受,通过对父母的语言描写和神态动作观察和描写,表达了亲情在这个并不富裕的家庭里的巨大感召力。孩子的康复出院,实在是给这个家庭、给作者最好的圣诞礼物。
1.A细节题:从第二段第一句“On September 11th ,1958,Mum gave birth to Richard.”,我们可以看出作者的弟弟诞生了。这个弟弟并非是真正的doll洋娃娃,故选A
2.D猜词题:ominous本意是“不吉利的;凶兆的”,这道题就要考查考生们的理解能力了。作者当时还是个孩子, “For several days I heard Mum and Dad whispering such words as “hopeless”, “pitiful”, and “dying””,在他幼小而懵懂的心里,这些词是有一定的惊吓作用的,故选D。
3.C推理题:根据短文,在圣诞节即将来临之际,作者的弟弟仍然在住院而且情况不容乐观,为此,作者的父亲感到悲伤。因此,正确答案为C选项。
4.C 主旨题:我相信这个家庭因为有亲情,他们内心肯定是快乐的,但是但从文章来看,这件事并不是快乐的。同理,这个圣诞节虽然过得提心吊胆、愁云密布,但最终的结果却是快乐和令人欣慰的,故选C项。
考点:故事类阅读。
随着手机的普及化,越来越多的学生将手机带入校园。你作为校刊记者对一些师生就学生随身携带手机的现象进行了采访。请根据下面所提供的信息用英语给你校校刊写一篇报道,客观介绍人们的看法,并表述自己的观点。要点如下:
支持者的看法 | 反对者的看法 | 你的看法 |
方便与家人朋友联系; 可以放松一下自己; 一些手机应用对学习有帮助; | 使学生分心,成绩下降; 影响睡眠; | ? |
注意:1. 内容应包括以上要点,可以适当增加细节,以使内容连贯;
2. 词数100左右,开头已给出,不计入总词数。
参考词汇:手机应用 APP 使分心 distract
It’s common nowadays in some schools that students take mobile phones with them. And people have distinctly different ideas on this issue.
King’s College Winter School is an annual(每年的) training program for all the high school students who want to improve their English. Courses are given by the teachers of King’s College and other colleges in New York. Trips to museums and culture centers are also organized. This year’s winter school will be from November 1 to December 15. More information is as follows:
Application(申请) date Students in New York should send their applications before October, 18, 2014. Students of other cities should send their applications before October 16, 2014. Foreign students should send their applications before October 10, 2014. | Courses English Language Spoken English:22 hours Reading and Writing: 10 hours American History: 16 hours American Culture:16 hours |
Steps A letter of self-introduction A letter of recommendation(推荐) ★ The letters should be written in English with all the necessary information. | Cost Daily lesson:$200 Sports and activities: $100 Travels: $200 Hotel service: $400 ★ You may choose to live with your friends or relatives in the same city. |
Please write to: Thompson, Sanders 1026 King`s Street New York, NY 10016, USA Email: KC-Winter-School@yahoo.com | |
1.You can most probably read the text in _____________.
A. a newspaper B. a travel guide
C. a textbook D. a telephone book
2.Which of the following is TRUE about King’s College Winter School?
A. Only top students can take part in the program.
B. King’s College Winter School is not organized every year.
C. Visits to museums and culture centers are part of the program.
D. Only the teachers of King’s College give courses.
3.If you are to live in your friend’s home in New York, you will have to pay the school_________.
A.$200 B.$400 C.$500 D.$900
4.What information can you get from the text?
A. The program will last 2 months
B. You can write to Thompson only in English.
C. As a Chinese student, you can send your application on October 14, 2014.
D. You can get in touch with the school by telephone or by e-mail.