题目内容
Parents Are Invited
To a Lecture On
Raising a Self-Disciplined Child
Help Your Child Become More
Responsible, Confident, and Lively
![]()
Presented by Dr Robert Brooks
Robert Brooks, Ph.D., one of the two authors of Raising a Self-Disciplined Child, is a nationally famous speaker and author. This book presents parents with “ a positive approach to discipline that helps children to develop self-discipline, respect, responsibility and liveliness rather than anger.” Dr Brooks of Harvard Medical School uses real-life stories to discuss such topics as self-respect and family relationships.
Copies of Raising a Self-Disciplined Child, Raising Lively Children, and other books by Dr Brooks will be available for sale and signing following the talk.
Wednesday, January 12 @ 7 PM
Allison Williams Activity Center
Trinity School
4301 Northside Parkway, Atlanta, GA 30327
Call Ms Ginny Perkinson at 404-231-8113 for questions
1.Who is this lecture intended for?
A.Children B.Robert Brooks C.Ginny Perkinson D.Parents
2.This lecture is mainly about how to _____.
A.tell stories B.sell a book C.raise children D.become a writer
3.People can _____ if they have questions about the lecture.
A.visit Dr Goldstein B.call 4301-30327
C.call 404-231-8113 D.visit Mr Williams
4.Raising a Self-Disciplined Child is the name of a ______.
A.book B.company C.school D.newspaper
41-44 DCCA
1.D
2.C
3.C
4.A
【解析】
试题分析:本文介绍了一本书Raising a Self-Disciplined Child,该书内容是教育子女如何成长的。以及相关的一些详细内容。
1.D 推理题。根据Parents Are Invited To a Lecture On Raising a Self-Disciplined Child说明本文是针对父母抚养孩子的问题,故这个演讲是给父母讲的。故D正确。
2.C 细节题。根据正文2,3,4行. This book presents parents with “ a positive approach to discipline that helps children to develop self-discipline, respect, responsibility and liveliness rather than anger.”说明这本书是让父母学会如何教育子女的问题,故C正确。
3.C 细节题。根据文章最后一行Call Ms Ginny Perkinson at 404-231-8113 for questions说明如果有问题请打404-231-8113这个电话,故C正确。
4.A 推理题。根据第一段第1行Robert Brooks, Ph.D., one of the two authors of Raising a Self-Disciplined Child说明Robert Brooks是这本书的作者之一,故Raising a Self-Disciplined Child是一本书,A正确。
考点:考查信息筛选类短文阅读
点评:本文介绍了一本书Raising a Self-Disciplined Child,该书内容是教育子女如何成长的。以及相关的一些详细内容。以推理题的考查为主,在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,因为这类题的答案在文章中可以直接找到本文内容较为简单,考生可以先看题目再读文章。
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||