题目内容
Three months after the government stopped issuing(发放) or renewing permits for Internet cafes because of security (安全) concerns, some café owners are having financial(经济的) concerns of their own.
The permits were stopped suddenly three months ago by the . government until new safeguards could be put in place to prevent misuse of the information superhighway, but for cafe owners it’s a business breakdown with no fix in sight.
“I handed in a request to open up an Internet cafe and received the conditions. ” said the businessman Obeidallah. “I rented a place in the Sharafiah district at SR45, 000 and prepared the place with equipment that cost me more than SRI 00,000. When I went to the local government after finishing everything, I was surprised to find that they’d stopped issuing permits for Internet cafes. ”
Having an Internet cafe without Internet is much like having a coffee shop without coffee. "I’m avoiding closing the place, but it's been more than three months with the situation ongoing as it is,” Obeidallah said “Who will bear the losses caused by the permit issue?”
The decision took many cafe owners by surprise. “I asked to open an Internet cafe, and I was handed a list of all the things that were needed to follow through, such as a sign for the place filling out forms,” said Hassan Al-Harbi.
“I did all that was asked and rented a place . And after the Haj vacation I went to the local government and they surprised me , saying that there are new rules that forbid the issuing of any more Internet cafe permits and that one can't even renew his permit. I’ve lost more than SR80,000, "Al-Harbi added.
As for the government, officials say a method to deal with it is on the way, but security concerns come before profit (盈利).
1.The government stopped issuing or renewing permits for Internet cafes ____
A. to prevent misuse of new safeguards in Internet cafes.
B. to make cafe owners earn less profit from their business.
C. to stop the use of the information superhighway on Internet.
D. to make sure of the proper use of the information superhighway.
2.The government’s decision led to the fact that many cafe owners ____.
A. suffered heavy financial losses
B. asked to open up Internet cafes
C. continued to operate Internal cafes
D. asked the government for payment.
3.The underlined phrase in the last paragraph “on the way” means ____.
A. to be studied
B. to be put into practice.
C. to be changed
D. to be improved
4.The cafe owners found the governments decision ____.
A. surprising and unacceptable
B. understandable and acceptable
C. reasonable but surprising
D. surprising but acceptable
1.D
2.A
3.B
4.A
【解析】
试题解析: 出于安全考虑,政府停止发放咖啡馆里网络使用的许可,这一规定给咖啡馆经营者带来了经济损失引起了他们的不满。
1.应该是阻止高速信息被滥用。利用排除法选D。
2.
3.
4.
考点:社会安全类文章
目前,学校存在少数学生考试作弊现象。某英文杂志社对此现象向中学生征
文,标题是“My opinion on cheating in examinations ”。请根据下列提示用英语写
一篇征文稿。内容要点如下:
主要原因
| 考试偏多、偏难 |
不用功、懒惰 | |
取悦父母、老师 | |
个人看法 | 作弊不对、违反校规 |
要诚实、努力学习 | |
……(其它看法) |
注意:
1. 短文必须包括所有内容要点,可适当发挥;
2. 短文标题与开头已为你写好,不计入总词数;
3. 词数:100左右。
4. 参考词汇:作弊cheat (v. )
My Opinion on Cheating in Examinations
It is known to us all that some students cheat in examinations at school.