题目内容
Five of us went off to Amsterdam late last summer for a week. We finished our holiday jobs and thought we deserved a break. We got a cheap flight to Amsterdam,took a bus into town,and went to see the sights. .
None of US knew the place,so it was a bit of an adventure,and we got completely lost at one point.
My friend Dave nearly fell into ? canal when we were crossing a bridge because he wasn,t looking where he was going!But we managed to find the Van Gogh Museum,where we had to queue for two hours. There were so many people!While we were waiting there,I met an old friend from school. The world is a small place!
We stayed in a travellers’hostel(招待所) ,and met some friendly Italians who were staying there too. The hostel was cheap and clean. Ten people in one dormitory can be a problem!And for food,we generally ate in fast food restaurants. Did you know the Dutch have mayonnaise (蛋黄酱) with their chips? But on my birthday we had a special meal at an Indonesian restaurant.
Anyway,public transport is good,so it's easy to get around the city. A lot of people rent bikes,but we preferred to go by bus. You have to be careful though. You get your ticket from a machine,not from the driver. When we were going to the Vondelpark on Friday,two of the boys didn’ t have any money to buy a ticket,and an inspector caught them. They had to pay five times the fare!They tried to say they were foreigners,but the man didn' t accept that. The rest of us just laughed. In the end,we all had a great time and would love to go back to Holland.
1. Why did the author decide to go to Amsterdam?
A. To visit his friends.
B. To find a holiday job.
C. To take a business trip.
D. To enjoy a summer holiday.
2. What happened to the author after he arrived in Amsterdam?
A. He fell into a canal.
B. He came across his old friend.
C. He had a quarrel with his friends.
D. He couldn' t find the Van Gogh Museum.
3. What was the author's problem according to Paragraph 3 ?
A. There were too many people in one room.
B. The local people were not very friendly.
C. The meals in fast food restaurants were bad.
D. He had to clean the room while living in a travelers,hostel.
4. What did the author think of his stay in Amsterdam?
A. Boring. B. Exciting.
C. Tough. D. Disappointing.
1. D. 细节理解题。由第一段中的Five of us went off to Amsterdam late last summer for a week. I We finished our holiday jobs 可知,作者去阿姆斯 特丹是为了度假,放松一下。
2. B. 细节理解题。由第二段中的While we were ? waiting there,I met an old friend from school 可知,作者在阿姆斯特丹碰到了自己的老同学。
3. A. 细节理解题。由第三段中的Ten people in one dormitory can be a problem 可知 A 项正确。
4. B. 推理判断题。文章介绍了作者在阿姆斯特 丹的吃、住、行等,由文中的met some friendly Italians; The hostel was cheap and clean; public transport is good等细节描述以及文章最后一句 中的 we all had a great time and would love to go back to Holland可知,作者认为这次度假很不错。