题目内容

【题目】选词填空(可变换形式,其中有两项是多余的)

1If you are doing three jobs ________, it is not likely that you will succeed in any of them.

2Online shopping is ________ in most cities, where people are able to make full use of the ping Internet technology.

3A great many plants and animals are now ________, especially some rare animals and plants, which are in need of our protection.

4I was ________ when the accident happened.

5While having a lesson,we should ________ the main points of the class in time.

6The police are ________ those involved in drunk driving, which will hopefully avoid traffic accidents.

7The doctor will come soon, ________, try to relax.

8It’s admirable that the woman teacher ________ to save the drowning child.

【答案】

1at a time

2coming into fashion

3in danger

4on the spot

5put down

6getting tough with

7In the meanwhile

8gave her life

【解析】

1考查固定短语。句意:如果你同时做三份工作,你不太可能在其中任何一项上取得成功。根据常识和句意可知,同时(at a time)做三份工作会让人疲于应对一事无成。故填at a time

2考查动词短语。句意:网上购物正在大多数城市流行起来,人们可以充分利用ping网络技术。come into fashion意为“流行”,由空前is可知,应用现在分词构成现在进行时。故填coming into fashion

3考查固定短语。句意:许多动植物正处于危险之中,尤其是一些稀有的动植物,它们需要我们的保护。根据句意可知,稀有动植物处于危险之中(in danger),因此需要保护。故填in danger

4考查固定短语。句意:事故发生时我在现场。根据句意可知,此处是短语on the spot意为“在现场”。故填on the spot

5考查动词短语。句意:上课时,我们应该及时记下课堂上的要点。根据句意可知,此处是短语put down 意为“记下,写下”,由空前should可知,应使用动词原形。故填put down

6考查动词短语。句意:警察对酒后驾车的人越来越严厉,这有望避免交通事故。根据句意可知,此处是短语get tough with 意为“严厉打击,对……强硬起来”,由空前are可知,应用现在分词构成现在进行时。故填getting tough with

7考查固定短语。句意:医生马上就要来了,在此期间,你要尽量放松一下。根据句意可知,此处是短语in the meanwhile意为“在此期间,同时”。故填In the meanwhile

8考查动词短语。句意:那位女教师为救那个溺水的孩子献出了生命,真令人钦佩。根据句意可知,此处是短语give one’s life意为“献出生命”,句子描述的是过去的行为,应使用一般过去时。故填gave her life

练习册系列答案
相关题目

【题目】Not only does the use of plastic water bottles hurt your wallet, it also increases pollution and wastes energy and water. Only 23% of all plastic in America ends up in a recycling bin, meaning over $ 1 billion worth of plastic is treated as rubbish a year. Recently, Skipping Rocks Lab has invented a kind of water bottle called Ooho.

It is a convenient, clear water bottle that can either be drunken or eaten. To drink it, you can either peel off the membrane(薄膜) or tear a hole in the membrane with your teeth to pour the water into your mouth. To eat it, you simply put the whole bottle in your mouth. One problem the scientists have run into is how to ship large amounts of Ooho bubbles(水泡) without arriving with a very wet truck. However, they have attempted to package units of individual bubbles together inside a larger and thicker membrane. It is targeting large outdoor events, such as marathons, music festivals, and sporting events, where tons of plastic bottles are used, and frequently left behind as litter. And too much plastic is sure to do harm to the environment, which could account for their purpose of such a new invention.

The team has been working for the past two years to develop the technology and materials needed to produce Ooho; they have recently applied a patent for their new advancements. The price for an individual bubble or a unit of bubbles has not been set yet, but they cost about two cents to create a unit, which is cheaper than plastic bottles. It has appeared at events in London, San Francisco, Boston, at conferences, festivals, and so on.

Ooho is catching many people’s attention and has raised over $ 1 million and gained 1,000 investors in only three days. It is mostly being sold at events at the moment to keep the consumer’s interest while the production machine is getting up and running. It is quickly making a rise,so keep an eye out this year for these bottles of the future.

1How is most plastic dealt with in America?

A. It’s sold. B. It’s recycled.

C. It’s buried. D. It’s wasted.

2Why did the team invent Ooho?

A. To make a profit for a company. B. To protect the environtnent.

C. To make people eat as they drink. D. To reduce the cost of plastic bottle.

3What can we infer about Ooho from the text?

A. It is easy and safe to ship it in large amounts.

B. It has become popular since it began to be sold.

C. It might be sold at a lower price than plastic bottles.

D. It cost the team a lot of money to develop the technology.

4What does the author really want to say in the last paragraph?

A. Ooho is to be a success in the future.

B. Ooho is being supported by smart people.

C. Ooho is taking the place of plastic bottles now.

D. Ooho is being produced to attract more investors.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网