题目内容

【题目】DOGS DRIVE CAR

Auckland, New Zealand

After two months of learning, Monty, and Porter were able to drive an automobile around a racetrack. “We wanted to prove how smart rescue dogs are,”animal behaviorist Mark Vette says. Vette first used voice commands and treats to teach the dogs how to turn a steering wheel and how to change gear (换挡).

The dogs’ ride only accelerated up to 7.5 miles an hour, and trainers could stop the auto using a remote control.

GOLDEN ZEBRA

Kailua-Kona, Hawaii

Zoe the zebra’s markings are special. The animal has white and golden stripes. Zoe’s appearance resulted from a rare condition called amelanosis (黑素缺失症). Her body doesn’t make enough melanin, the substance in an animal’s skin and hair cells that produces color. “Only 25 other golden zebras are known to exist in the world,” says Ann Goody, who runs the wildlife refuge where Zoe lives. In the wild, life may be difficult for animals with amelanosis because predators (捕猎者) can easily spot them. But Zoe is protected at her refuge.

COCKATOO MAKES TOOLS

Vienna, Austria

When Figaro the cockatoo spots food lying just out of reach from his cage, he builds a tiny wooden tool to sweep the tasty prize in his way.

The bird first revealed his talent when a stone he was playing with rolled out of his cage. The cockatoo couldn’t reach the stone. So he flew away and returned with a small branch, slipping it through the fence to slide the stone toward him.

Wondering if he would do it again, scientists placed a nut exactly where the stone had been. This time, Figaro pulled out a small piece of wood in his cage and dragged the nut toward him.

【1】If Zoe the zebra is set free in the wild, she will ________.

A. meet no natural predators

B. not get along with other zebras

C. manage to make enough melanin

D. be easily found for her appearance

【2】What’s special about Figaro the cockatoo?

A. He is particular about his food.

B. He is extremely fond of stones.

C. He is good at drawing support from outside forces.

D. He can tell the difference between stones and nuts.

【3】What is the text mainly about?

A. Amazing animals.

B. Ways to help animals.

C. Animals’ unique talents.

D. Tips on training animals.

【答案】

【1】D

【2】C

【3】A

【解析】

试题分析:本文介绍了三种令人惊讶的动物。

【1】D 细节理解题。根据GOLDEN ZEBRA中Zoe’s appearance resulted from a rare condition called amelanosis(黑素缺失症). In the wild, life may be difficult for animals with amelanosis because predators(捕猎者) can easily spot them.可知Zoe the zebra被放在野外捕猎者很容易根据们的外表发现们。

【2】C 推理判断题。根据COCKATOO MAKES TOOLS中he builds a tiny wooden tool to sweep the tasty prize in his way.他建了一个微小的木制工具来扫他在路上的美味奖he flew away and returned with a small branch, slipping it through the fence to slide the stone toward him.他飞走了,带着一个小树枝回来,把树枝穿过篱笆,让石头向它滑动This time, Figaro pulled out a small piece of wood in his cage and dragged the nut toward him.这次,Figaro拉出他笼子里的一块木头,把坚果拖向。从这里可以看出:他擅长于外部力量的支持。),故选C。

【3】A 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了会开车的狗狗、与众不同的金斑马和会使用工具的凤头鹦鹉三种不可思议的动物。故选A。

【名师点拨】

细节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率,节省了宝贵的时间。寻读法还特别适用于对图形表格类题材的理解。21小题D细节理解题。根据GOLDEN ZEBRA中Zoe’s appearance resulted from a rare condition called amelanosis(黑素缺失症). In the wild, life may be difficult for animals with amelanosis because predators(捕猎者) can easily spot them.可知Zoe the zebra被放在野外捕猎者很容易根据她们的外表发现她们。关键词easily spot和easily found。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Sandra Bullock turned 51 last month. But because she looks exactly the same as she did in Miss Congeniality, a movie filmed back in the 20th century, everyone calls her “ageless.” Bullock is just one of a number of stars in their 40s and 50s who’ve had birthdays recently but have not gotten older, unlike the rest of us in their age group. Take Halle Berry. One website put a photo of her 20 years ago next to one of the newly 49-year-old Berry and dared us to choose which was which. “This Is What 49 Looks Like,” it said. Seriously, if that’s what 49 looks like, I must be 71.

However, even a generation ago, famous faces evolved. Look at a picture of Grace Kelly at age 52 in the early 1980s. She looks like a beautiful middle-aged woman. Today she’d look old for her age.

The goal now is to prevent aging while you are still young, using all the magical nonsurgical options medicine has to offer. Eventually these techniques will become less expensive, and ordinary people my daughter’s age will have them. Already anti-aging is starting to be considered maintenance, like coloring your hair. My friends and I find ourselves openly debating techniques that we used to make fun of. Does fat-freezing work? How much time do you have to spend in the gym to keep the body of a 35-year-old after 50? It’s all so exhausting. But members of the next generation have it tougher. They’ll have to ask themselves whether they want to spend their youth trying not to get old. I’ve already seen “Sexy at 70” headlines. Will everyone be expected to go to their graves(坟墓) looking hot?

I also have to wonder what else we are slowing along with age. How do you move on if you’re working so hard to stay the same? And besides, if you’ve known the ache of watching a daughter pack up for college, you know you can’t stop the clock.

【1】In the author’s eyes, Sandra Bullock ________.

A. doesn’t deserve her name

B. doesn’t look her age at all

C. behaves like a young woman

D. looks younger than Halle Berry

【2】The example of Grace Kelly is given to show ________.

A. physical beauty never lasts long

B. there is no such thing as agelessness

C. people’s attitude towards aging has changed

D. stars pay too much attention to their appearance

【3】Where do the author’s concerns about anti-aging techniques lie?

A. They expose people to danger.

B. They make people feel stressful

C. They are too expensive for ordinary.

D. They encourage comparisons among people.

【4】What’s the purpose of the text?

A. To show the burden of youth.

B. To offer tips on how to look hot.

C. To advise people to accept aging.

D. To comment on some famous stars.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网