题目内容

【题目】 It is 4:45 am in Samasati village in north-western Zambia and the Chimwanga family, champion beekeepers of the village, are already on their way to collect honey from one of their many hives(蜂房). Samasati has been famous for beekeeping but it is only in the last ten years that the business has begun to make a difference to the lives of the producers, since they began to trade through an organization guaranteeing them a fair price for their crop.

Samasati is a beautiful place, where nature provides and pollution is non-existent. Here, 61 miles from the nearest telephone or source of electricity, the 322 inhabitants support themselves from the forest and rivers and the only income available to the villagers is from selling their honey.

It is a half-hour walk from the Chimwangas’ house to the hive. On reaching the site, the Chimwangas tear off low, leaf-covered branches from nearby trees. They place these in a pile on the ground as a bundle(捆)and put some dry plants in the middle. A match then sets the plants alight and thick smoke is produced as the fire spreads from the dry plants to the green leaves.

Mr. Chimwanga climbs quickly up the tree trunk and moves carefully along a branch towards the hanging hive, carrying the smoking bundle with him. When he reaches the hive, he waves smoke into the entrance to calm the bees. The bees circle his head continuously. Unafraid, he pulls up a bucket and fills it with the precious delicious honey, fragrant but not too sweet the result of hundreds of wild flowers the bees have enjoyed in the forest.

This honey is sold straight to the exporting company, North West Bee Products, through Bon Malichi. He is the vital middleman for the beekeepers. Bob believes the honey is Zambia’s future. “Our honey is produced without adding anything.” he says. The honey is transported to Dares Salaam, in neighbouring country Tanzania, for export. Within a month of a Zambian beekeeper climbing to his hive, his honey can be spread on bread anywhere in the world.

1What are the Chimwanga family going out so early to do?

A.Look for bees.

B.Get honey in the forest.

C.Make honey for trading.

D.Sell their honey crop.

2Mr. Chimwanga lit dry plants in order to ________.

A.get light and see the hives clearly

B.scare away the bees by thick smoke

C.produce smoke to protect him from the bees

D.keep warm by the burning plants

3Why does Bob believe the honey is Zambia’s future?

A.It is popular for its superior quality.

B.It has a large quantity of production.

C.He can guarantee a fair price for it.

D.He can help export it to neighboring countries.

4What can we learn about Samasati from the text?

A.It enjoys beautiful nature and less pollution.

B.It has an abundant supply of electricity.

C.It is well known for processing honey.

D.It is a small, poor and backward village.

【答案】

1B

2C

3A

4D

【解析】

这是一篇新闻报道。文章通过描写Chimwanga一家人采蜂蜜的过程讲述了一座以养蜂为经济来源的叫做Samasati的村子。

1

细节理解题。根据第一段“It is 4:45 am in Samasati village in north-western Zambia and the Chimwanga family, champion beekeepers of the village, are already on their way to collect honey from one of their many hives(蜂房).”可知,这一家人出去得如此的早是为了从蜂房里收集蜂蜜,故选B

2

细节理解题。根据第三段“When he reaches the hive, he waves smoke into the entrance to calm the bees.”可知,Chimwanga先生点燃干草是为了用烟让蜜蜂平静下来,以此保护自己免受蜜蜂的叮咬。故选C

3

细节理解题。根据最后一段“Our honey is produced without adding anything.”可知,Bob认为他们的蜂蜜没有添加物,品质非常好,根据“The honey is transported to Dares Salaam, in neighbouring country Tanzania, for export. Within a month of a Zambian beekeeper climbing to his hive, his honey can be spread on bread anywhere in the world.”可知,他们的蜂蜜出口到世界很多地方,所以为什么鲍勃认为蜂蜜是赞比亚的未来是因为蜂蜜以其优良的品质而受欢迎。故选A

4

推理判断题。根据第二段“Here, 61 miles from the nearest telephone or source of electricity, the 322 inhabitants support themselves from the forest and rivers and the only income available to the villagers is from selling their honey.”可知,这个村子远离电话和电力,村民们的收入来源只有蜂蜜,只有322个村民。由此判断出Samasati是一个贫穷落后的小村庄。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Earl Forlales, a graduate in Materials Science and Engineering, took inspiration from the bamboo hut his grandparents lived in outside Manila and created a house made of bamboo that can be put together in four hours to solve the chronic(长期的) shortage of affordable accommodation in the Philippines. His design won a 50.000 top prize from the Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) in its Cities for our Future competition.

His house, known as Cubo, could be produced in a week, constructed in four hours and costs 60 per square meter. Its use of bamboo—which releases 35 more oxygen into the environment than trees—was praised by the judges. The ability of the houses to be constructed in any bamboo-producing area was one of the key attractions.

“The world’s cities are growing all the time and there is a real need to make sure they are safe, clean and comfortable places to live in,”John Hughes, the competition’s head judge and then president at RICS, said. “As we look at our competitors, who are our next generation of leaders I believe that real progress will be made in tackling the world’s biggest issues.

Forlales has already identified a suitable area of land to start building his Cubo houses. He plans to begin the work next year with experts from the RICS in an attempt to help relieve the huge pressure on housing in Manila, where a third of the 12 million population live in poor districts. He said, “I would like to thank RICS for the opportunity, and look forward to working with them to put this money to good use in Manila and then hopefully elsewhere around the world.”

1What contributes most to Forlales’ winning the prize

A.The material of his house.B.The shape of his house.

C.The design of his house.D.The expense of his house.

2Which word can best replace the underline word “tackling” in Paragraph 3?

A.Facing.B.Treating

C.Covering.D.Handling.

3What can we infer about the Cubo house

A.It is created by Forlales and his parents

B.It is environmentally friendly and economical.

C.It has already been built in Forlales’ hometown.

D.It can be constructed in a week.

4Which of the following can be a suitable title

A.A Competition in House BuildingB.A Man Devoted to City Development

C.The Bamboo House Winning a top PrizeD.The Way to Solve Housing Shortage

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网