题目内容
Before she was Queen of England,Princess Elizabeth wanted to join the Auxiliary Territorial Service (A.T.S.) , a female branch of the British military. It was World War II,and women worked at jobs traditionally held by men,who were now overseas fighting.
Elizabeth was a teenager and first had to convince her parents about her plan. Her father,King George Ⅵ. thought it was too dangerous. But Princess Elizabeth would not take no for an answer. “I ought to do as other girls of my age do,” she said firmly. After some months,her parents finally agreed to let her join.
Princess Elizabeth did not receive any special treatment in the A. T.S. The only thing different was that she returned to Windsor Castle each night to sleep.
When she arrived at the A. T.S. camp depot (兵站) for her first day of training,Princess Elizabeth was greeted by a car with its wheels off. In the weeks that followed,she learned to take apart an engine and then assemble(装配) it. The princess loved the training,admitting, “I'm a mechanic at last."
Princess Elizabeth worked on car,truck,and even tank engines. She also learned to read maps and drive officer transport cars,ambulances,and military trucks. To complete her A. T.S. training,she was required to drive a big truck on her own.
The king and queen thought driving a truck was too dangerous,but before they could let her know how they felt,they discovered Elizabeth driving a truck onto the palace grounds. She had driven from the A. T.S. camp through the busy London streets all by herself.
Princess Elizabeth became Her Royal Majesty Queen Elizabeth II in 1952. Now in her eighties,she still drives. Queen Elizabeth loves horses and still rides four times each week. She also actively manages her estate(庄园) farm at Balmoral and is often seen hiking through the countryside there.
1. What can we learn about women in England during World War II?
A. Most of them joined the A. T.S.
B. Most of them served in the army.
C. They were all willing to go overseas.
D. They were allowed to do men's jobs.
2. Hearing Princess Elizabeth's plan to join the A. T.S., King George Ⅵ. nitially .
A. rejected her request
B. thought highly of her
C. gave her some special treatment
D. advised her to do what other girls did
3. When serving in the A. T.S., Princess Elizabeth.
A. became an auto mechanic
B. was in charge of the A. T.S. camp
C. preferred to drive those big trucks
D. was required to stay there all day long
4. Which of the following can best describe young Princess Elizabeth?
A. Cautious and friendly.
B. Determined and brave.
C. Ambitious and sensitive.
D. Generous and considerate.
5. In her eighties,Queen Elizabeth .
A. often rides in Windsor Castle
B. can no longer do her duties
C. is still in very good health
D. still has a sense of humor
(社会)
本文记叙文。彬彬有礼、慈祥和 蔼的英国女王伊丽莎白二世曾经还是 一位会调试引擎、修理轮胎的“女汉 子”
1. D。细节理解题。由第中的 women worked at jobs traditionally held by men,who were now overseas fighting可知,二战_间的英国妇女被允许在男性岗位上工作。
2. A.细节理解题。由第二段中的 King George Ⅵ. thought it was too dangerous. But Princess Elizabeth would not take no for an answer 可知, 起初乔治六世国王拒绝了伊丽莎白 公主想要参加A. T.S.的请求。
3. A.细节理解题。由第四段宁的she learned to take apart an engine and then assemble it和第五段中的 Princess Elizabeth worked on car,truck,and even tank engines 可知,在 A. T.S.服役期间,伊丽莎白公主学会 了拆卸各种汽车引擎,俨然变成了一位汽车修理工。第四段的I'm a mechanic at last 也是提示。
4. B.推理判断题。由第二段伊丽莎 白公主经过数月说服父母同意她参 军可知,她意志力坚定;再根据第 五、六段描述伊丽莎白公主独自开 卡车可知,她胆子很大。
5. C.推理判断题。由最后一段可知, 年届八旬的伊丽莎白女王依然开车、 骑马、管理农庄,由此推知,她的身体 非常健朗。