题目内容

【题目】

LakeLander ·2 hours ago

Today, a man talked very loud on his phone on a train between Malvern and Reading, making many passengers upset. I wonder how he would react if I were to read my newspaper out loud on the train. I have never had the courage to do it, though.

Pak50 ·57 minutes ago

Why not give it a try? Perhaps you should take lessons on a musical instrument. The late musician Dennis Brian is said to have asked a fellow train passenger to turn off his radio. When his request was refused, he took out his French horn(号) and started to practice.

Angie O’Edema ·42 minutes ago

I don’t see how musical instruments can help improve manners in public. Don’t do to others what you wouldn’t like to be done to yourself. Once, a passenger next to me talked out loud on his mobile phone. I left my seat quietly, giving him some privacy to finish his conversation. He realized this and apologized to me. When his phone rang again later, he left his seat to answer it. You see, a bit of respect and cooperation can do the job better.

Taodas ·29 minutes ago

I did read my newspaper out loud on a train, and it turned out well. The guy took it in good part, and we chatted happily all the way to Edinburgh.

Sophie 76 ·13minutes ago

I have not tried reading my newspaper out loud on a train, but, several years ago, I read some chapters from Harry Porter to my bored and noisy children. Several passengers seemed to appreciate what I did.

28.【1】The passenger made an apology to Angie O’Edema because___

A. he offered his seat to someone else

B. he spoke very loudly on his phone

C. he refused to talk with Angie

D.he ignored Angie’s request

2Who once read a newspaper out loud on a train?

A. Pak50 B. Angie O’Edema C. Taodas D. Sophie76

3What is the discussion mainly about?

A.How to react to bad behavior.

B.How to kill time on a train.

C.How to chat with strangers.

D.How to make a phone call.

4Where is the passage most probably taken from?

A.A webpage. B.A newspaper.

C.A novel. D.A report.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】A

【4】A

【解析】

试题分析:本文是由论坛上截取的关于不文明现象的讨论,难度中等。主要讲述了Lake Lander 在论坛上描 述了自己遇到的不文明现象后,众人发表的关于自己经历的 不文明现象的描述和看法。

【1】B 细节理解题。问题题干出现核心词汇“Angie O’Edema”得知答案出现在第三小节。根据 “a passenger next to me talked out loud on his mobile phone”,说明他旁边的 乘客很大声地在讲电话,之后提到“He realized this and apologised to me.”,很明 显,他意识到的是自己讲电话太大声,选B。

【2】C 细节理解题。根据第四小节第一句话“Idid read my newspaper out loud on a train”,说明是Taodas这个人做过这件事,选C。

【3】A 主旨大意题。根据文章的五个小节得知本文所讲内容主旨。LakeLander发起讨论,看大家对不文明行为的反应,后面几个评论皆为讨论该主题,因此,该讨论主要围绕的是面对不文明行为时,该如何反应,故选A。

【4】A 主旨大意题。根据文章开头“Join the discussion”以及每小节上的发布时间,得 知这篇文章为网络上的一个论坛,选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A study of more than five million books, both fiction and non-fiction, has found a marked decline in the use of emotional words over time. The researchers form the University of Bristol used Google Ngram Viewer, a facility for finding the frequency of terms in scanned books, to search for more than 600 particular words identified as representing anger, dislike, fear, joy, sadness and surprise.

They found that almost all of the categories showed a drop in these “mood words” over time. Only in the category of fear was there an increase in usage.

“It is a steady and continuous decrease,” said Dr Alberto Acerbi. He assumed that the result might be explained by a change in the position occupied by literature, in a crowded media landscape. “One thing could be that in parallel to books the 20th century saw the start of other media. Maybe these media movies, radio, drama, had more emotional content than books.”

Although both joy and sadness followed the general downwards trend, the research, published in the journal PLOS One, found that they also exhibited another interesting behaviour:the ratio (比率) between the two varied greatly, apparently mirroring historical events.

During the Roaring Twenties the joy-to-sadness ratio reached a peak that would not occur again until before the recent financial crash. But the ratio plunged at the height of the Second World War. Nevertheless, the researchers held a reserved opinion about their claim that their result reflected wider social trends. In the paper, they even argue that the reverse could be true.

“It has been suggested, for example, that it was the suppression (压抑) of desire in ordinary Elizabethan English life that increased demand for writing ‘filled with romance and sex’… perhaps,” they conclude, “songs and books may not reflect the real population any more than catwalk models reflect the average body.”

【1】 The word "decline" (paragraph 1) is closest in meaning to_________.

A. increase B. rise C. decrease D. change

【2】A study of more than five million books indicated a decrease in “mood words” over time except_______.

A. in the use of the words of historical events

B. in the category of fear

C. in the category of literature

D. in the category of joy

【3】 What’s the main idea of this passage?

A. A study of emotional words.

B. A study about vocabulary in literature.

C. Reasons for the use of emotional words decreases in literature.

D. A study on increase in the category of fear.

【题目】Opening week specials at Munchies Food Hall

At the corner of Green and Brown Streets in the city

Monday 7th of January until Sunday, 13th of January 2008

Feast until you’re full ! Come down to Munchies this week to enjoy the special dishes on offer at all of our food outlets. Order from the following:

·Succulent chicken rice ·Spicy satay beef

·Delicious noodle dishes ·Plump park chops

·Seafood specialties ·Crunchy vegetables

·Sweet tropical fruit

Halal food is available at the stall Malay Food Heaven

Win Prizes and Gifts !

·Spend $ 20.00 or more and win instant prizes from our lucky draw box.

·Collect a free party balloon and whistle for each young diner.

·Enjoy a free meal if you are the first customer of the day at any of our stalls.

·Win a holiday to Western Australia. A free raffle ticket is given with every receipt. Just fill in your information and place your entry in the box provided.

Winner to be announced in The Straits Times on the 15th of January.

Join in the Fun !

Between 7:00 pm and 8:00 pm each evening until the 10th of January, your favorite Channel 3 television actors and singers will entertain you:

·May Lee ·Jackie Chen

·Kim Yap ·Kamal

Autograph sessions will follow each performance ! And who will be our extra special mystery star? Come down on Saturday at noon to find out.

1The prices at Munchies are__________.

A.lwer than usual

B.bargain prices for the opening

C.lower for two people

D.lower if you spend $ 21.00

2Everyone who eats at Munchies will receive a _________.

A.free raffle ticket

B.lucky draw coupon

C.free meal

D.balloon and whistle

3I will find out who has won the trip to Western Australia when I _________.

A.watch Channel 3 television

B.come down to Munchies at noon

C.read The Straits Times on the 15th of January

D.attend the lucky draw at Munchies Food Hall

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网