题目内容
【题目】
![]()
![]()
LakeLander ·2 hours ago
Today, a man talked very loud on his phone on a train between Malvern and Reading, making many passengers upset. I wonder how he would react if I were to read my newspaper out loud on the train. I have never had the courage to do it, though.
Pak50 ·57 minutes ago
Why not give it a try? Perhaps you should take lessons on a musical instrument. The late musician Dennis Brian is said to have asked a fellow train passenger to turn off his radio. When his request was refused, he took out his French horn(号) and started to practice.
Angie O’Edema ·42 minutes ago
I don’t see how musical instruments can help improve manners in public. Don’t do to others what you wouldn’t like to be done to yourself. Once, a passenger next to me talked out loud on his mobile phone. I left my seat quietly, giving him some privacy to finish his conversation. He realized this and apologized to me. When his phone rang again later, he left his seat to answer it. You see, a bit of respect and cooperation can do the job better.
Taodas ·29 minutes ago
I did read my newspaper out loud on a train, and it turned out well. The guy took it in good part, and we chatted happily all the way to Edinburgh.
Sophie 76 ·13minutes ago
I have not tried reading my newspaper out loud on a train, but, several years ago, I read some chapters from Harry Porter to my bored and noisy children. Several passengers seemed to appreciate what I did.
28.【1】The passenger made an apology to Angie O’Edema because___
A. he offered his seat to someone else
B. he spoke very loudly on his phone
C. he refused to talk with Angie
D.he ignored Angie’s request
【2】Who once read a newspaper out loud on a train?
A. Pak50 B. Angie O’Edema C. Taodas D. Sophie76
【3】What is the discussion mainly about?
A.How to react to bad behavior.
B.How to kill time on a train.
C.How to chat with strangers.
D.How to make a phone call.
【4】Where is the passage most probably taken from?
A.A webpage. B.A newspaper.
C.A novel. D.A report.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】A
【解析】
试题分析:本文是由论坛上截取的关于不文明现象的讨论,难度中等。主要讲述了Lake Lander 在论坛上描 述了自己遇到的不文明现象后,众人发表的关于自己经历的 不文明现象的描述和看法。
【1】B 细节理解题。问题题干出现核心词汇“Angie O’Edema”得知答案出现在第三小节。根据 “a passenger next to me talked out loud on his mobile phone”,说明他旁边的 乘客很大声地在讲电话,之后提到“He realized this and apologised to me.”,很明 显,他意识到的是自己讲电话太大声,故选B。
【2】C 细节理解题。根据第四小节第一句话“Idid read my newspaper out loud on a train”,说明是Taodas这个人做过这件事,故选C。
【3】A 主旨大意题。根据文章的五个小节得知本文所讲内容主旨。LakeLander发起讨论,看大家对不文明行为的反应,后面几个评论皆为讨论该主题,因此,该讨论主要围绕的是面对不文明行为时,该如何反应,故选A。
【4】A 主旨大意题。根据文章开头“Join the discussion”以及每小节上的发布时间,得 知这篇文章为网络上的一个论坛,故选A。