题目内容
When my son was a teenager he already knew he wanted things. He wanted nice things and he wanted to get them by himself.He never depended upon us to provide for him.He gladly accepted the room and other different necessities we gave him,but when it came to the luxuries (奢侈品),or the extra things of life,he knew he would have to make his own way.
At the age of 13,he started talking to me about working.His sister had worked at a local amusement park for several years as her first job so he gave that some thought. He had us drive him to the park and he went in and applied. Within two days he was called back to go to work. His sister had been a model employee and the park didn't even ask what he was able to do.
He worked at least 20 hours a week at the local amusement park. With his first week check he came home with a big smile. He had made something like $60 for his four days of after?school efforts,and he wanted to thank us for our contribution to his wealth. He needed transportation both to and from work so we would take him there and back;no matter when the park closed,we would be there.
With his very first check,he insisted on treating me and his dad. He took us and his sister to an expensive restaurant. We had a wonderful time there and we spent his entire check. He didn't care;he knew he had to take care of those who had made it possible for him to have the check in the first place. He had always been a generous boy,perhaps too generous sometimes,but very loving.
1.In his teens,the boy________.
A.lived a hard life
B.lived an independent life
C.never wanted expensive things
D.never asked his parents for luxuries
2.The boy got a part?time job easily at the amusement park because of________.
A.his great abilities
B.his sister's good example
C.his independence
D.his sister's good advice
3.What does the underlined part “our contribution” in Paragraph 3 refer to?
A.The parents' encouragement.
B.The family's support.
C.The parents' lift.
D.The family's comfort.
4.The passage was most probably written by________.
A.a proud mother B.a kind father
C.a generous woman D.a generous man
1.D
2.B
3.C
4.A
【解析】
试题分析: 本文以妈妈的口吻来讲述自己儿子的成长。
1.D 细节理解题。根据第一段提到He gladly accepted the room and other different necessities we gave him,but when it came to the luxuries (奢侈品),or the extra things of life,he knew he would have to make his own way.他非常高兴的接受父母所给的一切但当提到奢侈品或者额外的东西时,他知道他得靠自己的双手得来,故选D项。
2.B 细节理解题。根据第二段提到His sister had worked at a local amusement park for several years as her first job so he gave that some thought.可知因为他姐姐做兼职也给了他很多的想法,故选B项。
3.C 细节推断题。根据第三段提到He needed transportation both to and from work so we would take him there and back;no matter when the park closed,we would be there可知我们对于他的支持就是给他提供交通,故选C项。
4.A 推断题。根据最后一段提到He had always been a generous boy,perhaps too generous sometimes,but very loving.他一直是个慷慨的孩子,也很有爱,可知选A项。
考点:人物类阅读。