题目内容

【题目】With beautiful canals, top art museums, and cycling culture I Amsterdam is one of the most popular travel destinations in the world. As the capital and most populous city in the Netherlands, it’s often referred to as the “Venice of the North” because of its wide system of bridges and canals. Here are some key points for you to keep in mind while planning a trip there.

Must-See Attractions

Most visitors begin their Amsterdam adventure in the Old Centre, which is full of traditional architecture, shopping centers, and coffee shops. The top museums to visit are the Rijks museum, the Ann Frank House, and the Van Gogh Museum. As a World Heritage Site, the Canal Ring was originally built to attract wealthy home owners and an area for celebrity spotting and nightlife today.

Transportation

Travelers should be aware that Amsterdam Airport Schiphol is one of the busiest airports in the world. This airport is located about 15 kilometers southwest of the city center. You can catch a train from Schiphol to Amsterdam Central Station, which has many connecting routes. It’s not a good idea to drive a car to the city center. Cycling is popular here, and it’s easy to rent a cheap bike around the town. Amsterdam has a flat terrain (地形) and it’s a good choice to explore the city on foot.

Money-saving Tips

Look for accommodations in Amsterdam’s South District where rates are generally cheaper than in the city center.

Buy train tickets at the machine instead of the counter to save a bit of money.

Instead of hiring a tour guide, jump onto a canal boat. They’re inexpensive and will give you a unique point of view of the city.

1Why was the Canal Ring originally built in Amsterdam?

A. To build more museums.

B. To encourage rich people to live there.

C. To become a World Heritage Site.

D. To help people enjoy colorful nightlife.

2What does the author advise for tourists to visit city center in Amsterdam?

A. Hiring a local tour guide.

B. Traveling to the city center by taxi.

C. Visiting the city by bike or on foot.

D. Avoiding the use of trains.

3How can a tourist save money according to the author’s advice?

A. By hiring a professional guide.

B. By booking a hotel in the city center.

C. By buying all the tickets from the counter.

D. By visiting the city on a canal boat.

【答案】

1B

2C

3D

【解析】

本文主要讲了到阿姆斯特丹旅游时的各种注意事项以及为游客提供的旅游攻略。

1细节理解题,根据文章第二段As a World Heritage Site, the Canal Ring was originally built to attract wealthy home owners and an area for celebrity spotting and nightlife today.可知Canal Ring建在这里的原因是为了吸引富有的人,所以B正确。

2细节理解题,根据文章第三段最后一句话Cycling is popular here, and it’s easy to rent a cheap bike around the town. Amsterdam has a flat terrain (地形) and it’s a good choice to explore the city on foot.可知游客在城市中心旅游的方式可以是骑自行车,也可以是步行

3细节理解题。根据文章最后一部分 Look for accommodations in Amsterdam’s South District where rates are generally cheaper than in the city center.(可知B错误)

Buy train tickets at the machine instead of the counter to save a bit of money.(可知C错误)

Instead of hiring a tour guide, jump onto a canal boat. (可知A错误而D正确)

文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。

本题的第三小题为细节理解题的一一对应型,根据文章最后一部分的内容Instead of hiring a tour guide, jump onto a canal boat. (可知D正确),而其他几项在最后一部分都有涉猎,但都是错误表达,所以D正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Even if trees cannot walk, they are still on the move.
In parts of the Arctic, entire forests are moving northward. Across the Arctic, temperatures are rising faster than anywhere else in the world. As that happens, the tree line that marks where forests stop and the treeless tundra(冻土地带) starts has been shifting northward. Trees growing along the tree line must protect themselves from the cold wind. To do this, plants tend to grow horizontal(水平的) branches low to the ground. The energy it takes for trees to grow this way means they don't have enough energy to make seeds.
But as Earth's climate has been warming, trees no longer have to just grow horizontally. Many can instead grow up toward the sky. This takes less energy. And with all the leftover energy. these trees have started producing more seeds. This happens especially in places where the white spruce(白云杉) grows.
White spruce, which is a North American tree, is quite able to produce a lot of seeds, which can move long distances in the wind. When wind-blown seeds end up on the tundra beyond the tree line, they eventually can sprout(发芽) new trees. This explains how a forest can move. Of course, the process would work only if the tundra were warm enough. But in recent years, the whole planet has been warming.
New trees will provide shelters for some snow, keeping the sun's rays from making the white surface disappear. Instead, the trees absorb the sun's heat. This warms the surrounding air. The extra warmth encourages even more trees to produce seeds. That further boosts a forest's ability to expand. In addition, more trees will trap more snow, preventing much of it from being blown away. Snow can trap heat in the soil below, which encourages trees to grow. The recent rise of temperature has helped more trees grow. The recent rise of temperatures has helped more trees grow past the tree line. People worry about impacts on the animals that depend on frozen conditions for food and shelter.
(1)What is the main cause of the trees in the Arctic moving northward?
A.The rising temperature.
B.The shrinking of northern tundra.
C.The fierce and cold wind.
D.The abundant resources in the north.
(2)What does the underlined word“this”in Paragraph 2 mean?
A.To produce more seeds.
B.To move northward.
C.To respond to the climate change.
D.To protect themselves from the cold wind.
(3)What can be inferred from the last paragraph?
A.New trees can trap the snow, which may make the soil colder.
B.The trapped snow prevents new trees from producing more seeds.
C.New trees can make the surrounding air warmer.
D.New trees can bring more food and shelter for local animals.
(4)The passage is most probably taken from _______.
A.a health report
B.a science report
C.a fashion magazine
D.a children's magazine

【题目】Have you ever picked a job based on the fact that you were good at it but later found it made you feel very uncomfortable over time?__________________________________________________________________. If you ignore your personality, it will get you a long-term hurt regardless of your skills or the job’s pay. There are several areas of your personality that you need to consider to help you find a good job. Here are a few of those main areas:

1) Do you prefer working alone or with other people?

There are isolating(孤立的)jobs that will drive an outgoing person crazy and also interactive jobs that will make a shy person uneasy. Most people are not extremes in either direction but do have a tendency that they prefer. There are also positions that are sometimes a combination of the two, which may be best for someone in the middle who adapts easily to either situation.

2) How do you handle change?

Most jobs these days have some elements of change to them, but some are more than others. If you need stability in your life, you may need a job where the changes don’t happen so often. Other people would be bored of the same daily routine.

3) Do you enjoy working with computers

I do see this as a kind of personality characteristic. There are people who are happy to spend more than 40 hours a week on a computer, while there are others who need a lot of human interaction throughout the day. Again, these are extremes and you’ll likely find a lot of positions somewhere in the middle as well.

4) What type of work environment do you enjoy

This can range from being in a large building with a lot of people you won’t know immediately to a smaller setting where you’ll get to know almost all the people there fairly quickly.

5) How do you like to get paid?

Some people are motivated by the pay they get, while others feel too stressed to be like that. The variety of payment designs in the sales industry is a typical example for this.

Anyway, these are a great starting point for you. I’ve seen it over and over again with people that they make more money over time when they do something they love. It may take you a little longer, but making a move to do what you have a passion for can change the course of your life for the better.

1What does the underlined sentence in Paragraph 1 mean?

A. You may ignore your skills when you select job.

B. Job skills are the most important things when you select job.

C. There are more important things than job skills when you select job.

D. Selecting job, you should assess your skills and match them with the position.

2Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Isolating jobs usually drive people mad.

B. Interactive jobs make people shy easily.

C. Extreme people tend to work with others.

D. Almost everyone has a tendency in jobs.

3What is the missing word about a job search in the following chart?

A. Design B. Changes C. Cooperation D. Hobbies

4What is the best title for this passage?

A. Lifestyles and Job Pay B. Jobs and Environment

C. Job Skills and Abilities D. Personalities and Jobs

【题目】阅读理解。

In order to increase their job chances after college, Chinese students are turning to a special practiceEiffel Tower nose jobs (鼻整形手术). The latest trend in plastic surgery promises to create a nose that is similar to the curve of the Eiffel Tower.

Surgeon Wang Xuming said: We are influenced by the beauty of the Eiffel Tower. We are not content to just add something to the nose; we reconstruct it. The surgery costs about US$ 10,000 and involves the enlarging of the nose using tissue from the forehead.

Hundreds of posters advertising the procedure are put up all over Chongqing city, where surgeon Xuming runs his private practice. They show a western-looking woman with an almost-to o-perfect nose, against an outline of the Eiffel Tower.

Interestingly, many young women in China are eager to achieve a western appearance, as they believe it will give them an advantage in the highly competitive job market. Some students face a lot of employment pressure after graduation. If their facial features are good, they’ll have more chances of finding a job,” said surgeon Xuming. “We’ve had students getting the Eiffel Tower nose; it’s helped them a lot.”

Apparently, Chinese employers are quite particular about appearances and prefer attractive candidates. Some of them even go as far as putting height and weight requirements in their employment ads. Plastic surgeons across the country are reporting an increase in the number of students choosing beaut “improvement”.

According to a Mr. Li, hospital manager at surgeon Xumings clinic, most of their customers are female and the bill is taken care of by the family. They usually come in with their mothers, and tend to be from well-off backgrounds. he said.

Personally, I dont think it so important to improve our appearance as long as we are skilled at our jobs. We cant decide how we look, but we can decide how well we live and work.

【1】Why do Chinese college students choose to have a nose operation?

A. To have more chances of getting a job.

B. To gain a real westerner appearance.

C. To Take good care of their family.

D. To look like the Eiffel Tower.

【2】What is mainly talked about in Paragraph 3?

A. The city of Chongqing.

B. A plastic surgery procedure.

C. The posters advertising the surgery.

D. Xuming’s private practice.

【3】What can we learn from Mr. Lis words?

A. Most families can’t afford the expensive operation.

B. Their customers are usually from wealthy families.

C. Patients can be well looked after at the clinic.

D. The number of plastic surgeons is increasing.

【4】Which of the following will the author probably agree with?

A. Chinese employers only care about their employees’ appearance.

B. Chinese students are content with the shape of their noses.

C. A western face looks prettier than a Chinese one.

D. Skills at work speak louder than appearance.

【题目】完形填空

My Forever Valentine

Valentine's Day was the time my father chose to show his love for the special people in his life. Over the years I fondly (天真地) thought__ _him as my “Valentine Man”.

My first recollection of the__ _he could bring to Valentine's Day came when I was six. That morning at the breakfast table I found a card and a giftwrapped package at my chair.

The card was__ _“Love, Dad ”and the gift was a ring with a small piece of red glass to __ _my birthstone, a ruby (红宝石). There is __ __difference between red glass and rubies to a child of six, and I remember__ _that ring with pride that all the cards in the world__ __not surpass (超越).

__ __I grew older, the gifts gave____to heart shaped boxes filled with my____chocolates and always included a ____card signed “Love,Dad”. In those years my “thanks” became___of a perfunctory(敷衍的)response. The cards seemed less____,and I took it for granted that the Valentine would____be there. I had_ _my hopes and dreams in receiving cards and gifts from “significant others” and “Love, Dad” just didn't seem quite__ _.

His final card remains on my desk today. It's a__ __of how special father can be and how important it had been to me over the years to know that I had a father who continued a __ __of love with simple acts of understanding and an ability to express happiness over the people in his life.

Those things never__ __,nor does the memory of a man who never__ _being my Valentine.

【1】A. of B.about C.up D.over

【2】A. memory B.magic C.puzzle D.presents

【3】A. read B.written C.shown D.signed

【4】A. recover B.resemble C.represent D.replace

【5】A. much B.little C.great D.less

【6】A. having B.owning C.wearing D.watching

【7】A. could B.did C.must D.should

【8】A. Because B.Since C.When D.As

【9】A. room B.way C.honor D.seat

【10】A. favorite B.lovely C.dear D.precious

【11】A. usual B.common C.strange D.special

【12】A. less B.little C.more D.much

【13】A. important B.beautiful C.familiar D.standard

【14】A. surely B.always C.regularly D.often

【15】A. let B.kept C.placed D.remembered

【16】A. suitable B.enough C.effective D.sacred

【17】A. signal B.certificate C.consequence D.reminder

【18】A. tradition B.hobby C.habit D.custom

【19】A. lose B.die C.miss D.appear

【20】A. thought B.wanted C.tried D.stopped

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网