题目内容
A bicycle helmet is a helmet intended to be worn while riding a bicycle.They are designed to reduce impacts to the skull(头颅骨) of a cyclist in falls.However, there is a debate on whether helmets are useful for road cyclists.
The World Health Organization promotes the use of helmets as a strategy for preventing people' s heads from being injured by bicycle crashes or falls.Use of cycling helmets is supported by numerous groups in the United States. US-based cycling activist John Forester suggests that helmet wearing could prevent 300 deaths a year in the United States out of a total of 1530 preventable deaths.Public Health Law Research reports that there is enough evidence to establish that bicycle helmet laws are an effective public health intervention(干涉)aimed to reduce the number of head-related deaths.Received opinion in some countries is that bicycle helmets are useful and that every cyclist should wear one. Professional bodies elsewhere have agreed, such as the Swiss Council for Accident Prevention.
Mayer Hillman, a transport and road safety analyst from the UK, does not support the use of helmets, reasoning that they are of very limited value in the event of a collision(碰撞) with a car. He compares it to drawing conclusions on whether it is worthwhile to buy lottery tickets. Cyclists' representative groups complain that focus on helmets diverts(转移) attention from other issues which are much more important for improving bicycle safety, such as road danger reduction.The UK's largest cyclists' organization, the CTC, believes that the "overall health effects of compulsory helmets are negative.'' The same report estimated(估计) that universal helmet use would save the life of one child aged 0 to 15 each year.
Up to now, the debate is with no consensus(共识), but an organization has published a review of studies in 2011, saying there is a good deal of evidence that those wearing a helmet are more likely to crash than bareheaded cyclists.
Wearing Bicycle Helmets/Bicycle Helmets
supporters
preventing head injuries
head-related death number
useless
not being valuable/having little value/having limited value
to be diverted
few children
published
possibility/chance
【解析】
试题分析:
Wearing Bicycle Helmets/Bicycle Helmets
根据第一段最后一句there is a debate on whether helmets are useful for road cyclists.说明讨论的话题是戴头盔是否有用。因为on是介词,后面接动名词的形式。
supporters
根据文章第二段可知都是支持戴头盔的人的观点,supporters支持者。
preventing head injuries
根据第二段第二行preventing people' s heads from being injured by bicycle crashes or falls说明是预防头部受伤。
head-related death number
根据第二段4,5行t helmet wearing could prevent 300 deaths a year in the United States out of a total of 1530 preventable deaths.说明戴头盔可以减少与头部受伤死亡的人数。
useless
细节题。根据第三段2,3行they are of very limited value in the event of a collision(碰撞) with a car.说明有人认为戴头盔是没有用的。
not being valuable/having little value/having limited value
根据第三段2,3行they are of very limited value in the event of a collision(碰撞) with a car说明部分人认为这样做是没有价值的。
to be diverted
第三段5,6行that focus on helmets diverts(转移) attention from other issues which are much more important for improving bicycle safety说明注意力容易分散。
few children
根据文章倒数第二段The same report estimated(估计) that universal helmet use would save the life of one child aged 0 to 15 each year.说明挽救孩子的生命较少。
published
根据最后一段1,2行an organization has published a review of studies in 2011。
possibility/chance
同义句转换,根据文章最后一句there is a good deal of evidence that those wearing a helmet are more likely to crash than bareheaded cyclists.
考点:考查任务型阅读
点评:本文属于任务型阅读,在完成此类题目时,要仔细阅读短文和表格,根据文章的篇章结构找出原文中的相应的语群,从同义词,近义词,反义词等角度出发,寻找原词再现,进行归纳总结,确定合适的答案。
The bicycling craze came in when we were just about at the right age to enjoy it.At first even “safety” bicycles were too dangerous and improper for ladies to ride, and they had to have tricycles.My mother had(I believe)the first female tricycle in Cambridge;and l had a little one,and we used to go out for family rides,all together;my father in front on a bicycle. and my poor brather Charles standing miserable on the bar behind lny mother.I found it very hard work.pounding(轰隆隆行进)away on my hard tyres;a glorious,but not a pleasurable pastinle.
Then, one day at lunch, my father said he had just seen a new kind of tyre,filled up,with air,and he thought it might be a success.And soon after that everyone had bicycles,ladies and all; and bicycling became the smart thing,and the lords and ladies had their pictures in the papers,riding along in the park,in straw hats.
My mother must have fallen off her bicycle pretty often,for I remember seeing the most appalling cuts and bruises(青肿)on her legs.But she never complained,and always kept these accidents to herself.However,the great Mrs. Phillips,our cook, always knew all a hout them;as indeed she knew practically everything that ever happened.She used to draw us into the servants' hall to tell us privately:“Her Ladyship had a nasty fall yesterday;she cut both her knees and sprained her wrist.But don't Iet her know I told you.”So we never dared say anything.Similar little accidents used to occur when,at the age of nearly Seventy,she insisted on learning to drive a car.She never mastered the art of reversing(倒车),and was in every way an unconventional and terrifying driver. Mrs.Phillips used then to tell us:“Her Ladyship ran into the back of a milk-cart yesterday;but it wasn't much hurt”;or“A policeman stopped her Ladyship because she was on the wrong side of the road;but she said she didn't know what the white Line on the road meant,so he explained arld Let her go on.”Mrs.Phillips must have had an excellent Intelligence Service at her command,for the stories were always true enough.
【小题1】Women did not ride bicycles at first betause .
| A.bicycling demanded too much hard work |
| B.bicycling was considered unsafe and unladylike |
| C.they preferred to ride tricycles |
| D.tricycles could carry young children as well |
| A.They were very hard to ride. |
| B.Riding tricycles was an enjoyble arnusement. |
| C.They were not as fast as bicycles. |
| D.They were not proper for women to ride. |
| A.the writer's father popularized it | B.air-filled tyres began to be used |
| C.noble people started enjoying it | D.newspapers had pictures of cyclists |
| A.she was the best cook they had ever had |
| B.she was in command of all the setvants |
| C.she could keep secrets |
| D.she had an outstanding ability to gather information |
| A.she could not control the car well | B.she was very old then |
| C.she ignored the traffic signs | D.she behaved too proudly |