题目内容

My parents influenced us with the concepts of family, faith and love for one’s motherland when l was young.Even though we struggled to make ends meet, they stressed how fortunate we were to live in a great country with limitless opportunities.

I got my first real job when l was ten.My dad, Benjamin, injured his back working in a cardboard - box factory and was retrained as a hairstylist.He rented space in a little mall and gave his shop the fancy name of Mr.Ben's Coiffure.

The owner of the shopping center gave Dad a discount on his rent for cleaning the parking lot three nights a week, which meant getting up at 3 a.m. to pick up rubbish. Dad used a little machine that looked like a lawn mower.Mom and I emptied rubbish cans and picked up rubbish by hand.It took two to three hours to clean the lot.I'd s1eep in the car on the way home. I did this for two years, but the lessons I learned have lasted a lifetime, I acquired discipline(自制力) and a strong work morality(道德), and learned at an early age the importance of balancing life's competing interests---in my case, school, homework and a job.This really helped during my senior year of high school, when l worked 40 hours a week flipping hamburgers at a fast–food joint while taking a full load of college-prepared courses.The hard work paid off.I attended the U.S.Military Academy and went on to receive graduate degree in law and business from Harvard.Later, I joined a big Los Angeles law firm and was elected to the California state committee.In these jobs and in everything else I’ve done, I have never forgotten those nights in the parking lot.The experience taught me that there is dignity in all work and that if people are working to provide for themselves and their families, that is something we should honor.

1.According to the text, the author thinks .

A.he is lucky to have many chances to get a job

B.it is difficult to find a job to make ends meet

C.his parents are full of complaint about their life

D.it is not acceptable to live in such bad conditions

2. In order to get a discount on rent, .

A.his father had to work as a hairstylist

B.his father had to work in a cardboard - box factory

C.they had to clean the-parking lot three nights a week

D.his father had to pick up litter by hand three hours a day

3.Which of the following is NOT true of the author?

A.He got the graduate degrees from Harvard.

B.He took a college - prep courses at high school.

C.He took a part-time job during his senior year.

D.He regretted having worked in the parking lot.

4.What does the underlined sentence "The hard work paid off" mean?

A.The author got a high pay by working hard.

B.The author complained of the hard work.

C.The effort which he made had no effect.

D.The hard work was worthwhile for the author.

5.We can learn from the text that _

A.it is unimaginable for a child to help his family

B.it is honored to work for one's family as a member

C.it is unnecessary to keep work rules-of behavior

D.the harder the work is, the more interest one shows

 

1.A

2.C

3.D

4.D

5.B

【解析】

试题分析: 作者小时候家境困难,尽管过这入不敷出的生活,但是父母还是教给他学会感恩。为了生计,他们要早起在停车场打扫卫生,但是这些却培养了作者的自制力,工作道德感,而且这段经历还使作者意识到劳动没有高低贵贱,每种工作都是光荣的。

1.细节理解题。根据文章首段Even though we struggled to make ends meet, they stressed how fortunate we were to live in a great country with limitless opportunities可以判断作者认为生活在这样一个充满机会的国家是自己的幸运,故答案选A。

2.细节理解题。由文章第三段The owner of the shopping center gave Dad a discount on his rent for cleaning the parking lot three nights a week可以判断C选项正确。

3.细节理解题。从文章第三段中 but the lessons I learned have lasted a lifetime,……. This really helped during my senior year of high school可知作者对在停车场工作的经历非常感激,故D选项内容错误。

4.词义猜测题。根据前面内容when l worked 40 hours a week flipping hamburgers at a fast–food joint while taking a full load of college-prepared courses可知作者付出了很大的努力,而后面通过I attended the U.S.Military Academy and went on to receive graduate degree in law……介绍了自己取得的成绩,由此判断该句话意思是“自己的努力获得了回报”,答案选D。

5.细节理解题。从文章末段The experience taught me ……that if people are working to provide for themselves and their families, that is something we should honor可知作者认为为了家人和自己,再苦再累都是值得的,而且这也是我们应该引以为荣的事情,故答案选B。

考点:考查故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

 

A.Lion King

It’s a story of nature, love and friendship, all of which appear in one African adventure. See the young lion cub Simba grow up and overcome all the difficulties in order to become king of the jungle.

B. Little Mermaid

Adapted from Anderson’s fairy tale, Little Mermaid takes you into a deep-sea adventure, to see how Ariel sells her beautiful tail and voice for two legs to see her dream prince on land.

C. Jersey Boys

Jersey Boys is a Broadway classic that features four young men going out by themselves who finally rise up to become movie stars. Come and see more about the struggles and successes of these four young men.

D. Mary Poppins

It is a story of a magic nanny who comes flying in with her umbrella to work for a rather unhappy family with the most naughty kids and shows them what life is all about. Mary Poppins and the Bands family face some challenges and amusing moments.

E. Mama Mia

Mamma Mia is about Sophie’s wedding. It is a great combination of life lessons and laughter. Throw yourself in an 80’s disco theme and Mamma Mia will leave you singing and dancing out of the theater.

F. Stomp (the name of a band)

Come and enjoy a high-energy percussive symphony, coupled with dance, and played entirely on unusual instruments, such as buckets, brooms and sticks. Music is made through the use of everyday objects in a non-traditional way.

下面是观众的介绍,请把观众的介绍和适合他们的节目信息匹配起来。

1.Todd is a DJ in college. In everyone’s mind, he does it quite well. He can always find the proper music to satisfy students’ needs. But secretly Todd always wants to find a new and special way to create music. He hates all kinds of tradition.

2.Friday finally comes. After a whole week of work, Brian just wants to relax, and have some entertainment that can make him laugh. He likes the music in the 80’s and the story of love and marriage, from which he can learn lessons.

3.Ann is a quiet girl. Her most enjoyable moment is when her dad reads her fairy tales. Dad bought her a lot of books. But her favorite is Anderson’s. A lot of stories are sad, making her shed tears. But she loves them. They are so beautiful.

4.Dan is a big fan of animals. He always asks his mom to buy him all kinds of animal books, CDs and Discovery programs or other animal films. This time his mom wants to take him to the theater to see a play, from which Dan can learn to be strong.

5.Tim and Tom are twins. They are famous “bad” brothers in their class and a headache to their mom. Someone suggests that making peer(同龄人)examples for them may be helpful, like in the movies, dramas and so on.

 

阅读下面的短文, 然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。

In 1882 a baby girl caught a fever that was so fierce that she nearly died. She survived but the fever left its mark ― she could no longer see or hear. Because she could not hear, she also found it very difficult to speak. So how did this child, blinded and deafened at 19 months old, grow up to become a world-famous author and public speaker?

The fever cut her off from the outside world, depriving her of sight and sound. It was as if she had been thrown into a dark prison cell from which there could be no release. Luckily Helen was not someone who gave up easily. Soon she began to explore the world by using her other senses.

Just before her seventh birthday, the family hired a private tutor ― Anne Sullivan. Anne was careful to teach Helen especially those subjects in which she was interested.

Helen proved to be a remarkable scholar, graduating with honours from Radcliffe College in 1904. She had phenomenal powers of concentration and memory, as well as a dogged determination to succeed. While she was still at college she wrote “The Story of My Life”. This was an immediate success and earned her enough money to buy her own house.

She toured the country, giving lecture after lecture. Many books were written about her and several plays and films were made about her life. Eventually she became so famous that she was invited abroad and received many honours from foreign universities and monarchs. In 1932 she became a vice-president of the Royal National Institute for the Blind in the United Kingdom.

【写作内容】

1. 概括短文的内容要点, 该部分的字数大约30词;

2. 就“残疾人需要我们的关心”这个主题发表你的看法, 至少包含以下的内容要点, 该部分的大约120词:

a) 以你认识或了解的残疾人为例, 简述残疾人面临的困难及其取得的成就;

b) 举例说明人们是怎样关心和帮助残疾人的, 还存在哪些不足之处;

c) 呼吁大家都来关心和帮助残疾人。

【写作要求】

可以使用实例或其它论述方法支持你的论点,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子。

【评分标准】

概括准确、语言规范、内容合适,篇章连贯。

 

As a general rule, all forms of activity lead to boredom when they are performed on a routine(常规)basis. As a matter of fact, we can see this at work in people of all ages. For example, on Christmas morning, children are about playing with their new toys. But their soon wears off and by January those same toys can be found put away in the basement. The world is full of stamp albums and unfinished models, each standing as a monument to someone’s interest. When parents bring home a pet, their child bathes it and brushes its fur. Within a time, however, the burden of caring for the animal is handed over to the parents. Adolescents enter high school with great excitement but are soon looking forward to . The same is true of the young adults going to college. And then, how many , who now complain about the long drives to work, drove for hours at a time when they first their driver’s license ? Before people retire, they usually to do a lot of things, which they never had time to do while working. But soon after retirement, the golfing, the fishing, the reading and all of the other pastimes (消遣) become as boring as the jobs they . And, like the children in January, they go searching for “new ” .

1.A. principle B. habit C. weakness D. power

2.A. surprised B. moved C. excited D. satisfied

3.A. confidence  B. interestC. anxiety D. sorrow

4.A. well-organizedB. colorfully-printed C. newly- collected D. half-filled

5.A. missingB. passingC. developingD. falling

6.A. silently B. impatientlyC. gladlyD. worriedly

7.A. interestingB. short C. long D. boring

8.A. graduation  B. independence C. responsibilityD. success

9.A. childrenB. students C. adults D. retirees

10.A. carefully B. eagerly C. nervously D. bravely

11.A. requiredB. obtained C. noticed D. discovered

12.A. needB. learn C. start D. plan

13.A. great B. strong C. difficult D. correct

14.A. lostB. chose C. left D. quit

15.A. pets B. toys C. friends D. colleagues

 

Terry was a middle-aged leather trader whose repeated failure in career made him a depressed man, often __ that he had been cheated by others. One day he told his wife he was so __ with the city that he had to leave.

So his family moved to another city. It was the evening of a weekend. When Terry and his wife were busily _23_ up their new home, the light suddenly __ . Terry was regretful to have forgotten to bring along __ and had to wait __ in a low mood. Just then he heard light, hesitant __ on his door that were clearly audible (听到) in the __ night.

“Who’s it?” he wondered, since Terry was a __ to this city. And this was the moment he especially hated to be __ , so he went to the door and opened it __ . At the door was a little girl, shyly asking, “Sir, do you have candles? I’m your neighbor. ” “No,” answered Terry in anger and shut the door __ . “What a nuisance(麻烦事)!” He complained over it with his wife. “No sooner had we settled down than the neighbor came to __ things.”

After a while, the door was knocked again. He opened it and found the same girl outside. __ this time she was __ two candles, saying, “My grandma told me the new neighbor downstairs might need candles. She __ me here to give you these.” Terry was very __ by what he saw.

At that moment he suddenly realized what caused his __ in life. It was his __ and harshness (刻薄) with other people. The person who had cheated him in life was __ nobody else but himself, for his eyes had been blurred (蒙蔽) by his unsympathetic mind.

1.A. complaining     B. telling         C. hoping      D. pretending

2.A. pleased         B disappointed    C. exhausted    D. encouraged

3.A. looking         B. turning       C. coming      D. tidying

4.A. went on          B. went down    C. went out      D. went through

5.A. candles         B. matches       C. lights        D. flashlights

6.A. happily         B. patiently       C. hopefully    D. helplessly

7.A. steps           B. words         C. knocks      D. screams

8.A. dark           B. quiet          C. noisy        D. crowded

9.A. newcomer       B. stranger       C. guest         D. settler

10.A. called          B. disturbed      C. watched      D. offered

11.A. surprisingly    B. delightedly    C. impatiently   D. willingly

12.A. gently          B. kindly         C. politely      D. violently

13.A. lend            B. sell           C. harness      D. borrow

14.A. And            B. But           C. So          D. For

15.A. holding         B. hiding         C. fetching     D. lifting

16.A. suggested       B. commanded     C. sent        D. forced

17.A. frightened      B. pleased        C. puzzled      D. surprised

18.A. failure         B. success        C. complaint    D. determination

19.A. warmth         B. coldness       C. kindness     D. nearly

20.A. doubtfully      B. hardly         C. actually     D. sympathy (同情)

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网