题目内容
My parents influenced us with the concepts of family, faith and love for one’s motherland when l was young.Even though we struggled to make ends meet, they stressed how fortunate we were to live in a great country with limitless opportunities.
I got my first real job when l was ten.My dad, Benjamin, injured his back working in a cardboard - box factory and was retrained as a hairstylist.He rented space in a little mall and gave his shop the fancy name of Mr.Ben's Coiffure.
The owner of the shopping center gave Dad a discount on his rent for cleaning the parking lot three nights a week, which meant getting up at 3 a.m. to pick up rubbish. Dad used a little machine that looked like a lawn mower.Mom and I emptied rubbish cans and picked up rubbish by hand.It took two to three hours to clean the lot.I'd s1eep in the car on the way home. I did this for two years, but the lessons I learned have lasted a lifetime, I acquired discipline(自制力) and a strong work morality(道德), and learned at an early age the importance of balancing life's competing interests---in my case, school, homework and a job.This really hel
ped during my senior year of high school, when l worked 40 hours a week flipping hamburgers at a fast–food joint while taking a full load of college-prepared courses.The hard work paid off.I attended the U.S.Military Academy and went on to receive graduate degree in law and business from Harvard.Later, I joined a big Los Angeles law firm and was elected to the California state committee.In these jobs and in everything else I’ve done, I have never forgotten those nights in
the parking lot.The experience taught me that there is dignity in all work and that if people are working to provide for themselves and their families, that is something we should honor.
1.According to the text, the author thinks .
A.he is lucky to have many chances to get a job
B.it is difficult to find a job to make ends meet
C.his parents are full of complaint about their life
D.it is not acceptable to live in such bad conditions
2. In order to get a discount on rent, .
A.his father had to work as a hairstylist
B.his father had to work in
a cardboard - box factory
C.they had to clean the-parking lot three nights a week
D.his father had to pick up litter by hand three hours a day
3.Which of the following is NOT true of the author?
A.He got the graduate degrees from Harvard.
B.He took a college - prep courses at high school.
C.He took a part-time job during his senior year.
D.He regretted having worked in the parking lot.
4.What does the underlined sentence "The hard work paid off" mean?
A.The author got a high pay by working hard.
B.The author complained of the hard work.
C.The effort which he made had no effect.
D.The hard work was worthwhile for the author.
5.We can learn from the text that _
A.it is unimaginable for a child to help his family
B.it is honored to work for one's family as a member
C.it is unnecessary to keep work rules-of behavior
D.the harder the work is, the more interest one shows
1.A
2.C
3.D
4.D
5.B
【解析】
试题分析: 作者小时候家境困难,尽管过这入不敷出的生活,但是父母还是教给他学会感恩。为了生计,他们要早起在停车场打扫卫生,但是这些却培养了作者的自制力,工作道德感,而且这段经历还使作者意识到劳动没有高低贵贱,每种工作都是光荣的。
1.细节理解题。根据文章首段Even though we struggled to make ends meet, they stressed how fortunate we were to live in a great country with limitless opportunities可以判断作者认为生活在这样一个充满机会的国家是自己的幸运,故答案选A。
2.细节理解题。由文章第三段The owner of the shopping center gave Dad a discount on his rent for cleaning the parking lot three nights a week可以判断C选项正确。
3.细节理解题。从文章第三段中 but the lessons I learned have lasted a lifetime,……. This really hel
ped during my senior year of high school可知作者对在停车场工作的经历非常感激,故D选项内容错误。
4.词义猜测题。根据前面内容when l worked 40 hours a week flipping hamburgers at a fast–food joint while taking a full load of college-prepared courses可知作者付出了很大的努力,而后面通过I attended the U.S.Military Academy and went on to receive graduate degree in law……介绍了自己取得的成绩,由此判断该句话意思是“自己的努力获得了回报”,答案选D。
5.细节理解题。从文章末段The experience taught me ……that if people are working to provide for themselves and their families, that is something we should honor可知作者认为为了家人和自己,再苦再累都是值得的,而且这也是我们应该引以为荣的事情,故答案选B。
考点:考查故事类短文阅读。
假如你叫李华,现正在美国加利福尼亚州上大学,你的一个朋友刘英写信向你了解美国加利福尼亚州的情况,请根据以下内容提示给他回信简介加利福尼亚州。
地理方面 | 面积42.4万平方千米,美国西部,西濒太平洋,美国面积第三大的州 |
人口方面 | 约38,000,000人; 据说15000前印第安人首先进入;16世纪欧洲人开始进入;19世纪中世界各地的人带着发财梦进入;未来将还会有人因喜爱加州的气候和生活方式进入。 |
语言方面 | 58% 的人把英语作为母语来讲,42%的人讲其它语言。 |
加利福尼亚州: California;太平洋:the Pacific;印第安人:Indians
【写作内容】
请根据以上内容给朋友写回信,内容包括:
1、加里福尼亚的地理方面的信息;
2、人口及其语言方面的信息;
3、信的开头和结尾已经给出,不计入句子数。
【写作要求】
只能用5个句子表达全部内容。
【评分标准】
句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。
Dear Liu Ying,
Your letter reached me yesterday. You would like me to tell you something about California, so now I am writing to you.
If you want to know more, you may go to https://en.wikipedia.org/wiki/California#History.
Best wishes to you.
Yours ever,
Li Hua
【写作内容】
你的笔友George 是英国某动物保护协会的成员,想了解2011年在上海举办的动物运动会的情况。请你根据下表,向他介绍该运动会的相关情况。
时间:2011年9月23日 地点:上海野生动物园 事件:2011年动物运动会拉开帷幕 具体报道:(1)30多种200余头世界各地的动物参加田径赛、球赛等项目 (2)观众席上座无虚席,运动会尤其受小朋友的欢迎 社会反响:一些动物保护组织表示抗议,认为此类运动会剥夺了动物的尊严,并对小朋友有不好的影响。 |
参考词汇:海野生动物园 the Shanghai Animal Park 动物运动会 Animal Games
田径赛 track and field 尊严 dignity
【写作要求】只能用5个句子表达全部内容;信件开头和结尾已给出,不计入总句数。
【评分标准】句子结构正确,信息内容完整,篇章连贯
Dear George,
I’m glad to have received your letter, in which you require some information about the Shanghai Animal Games. Here are some details about it.
This is all I know about the animal games. I hope this can be of some help to you.
Yours,
WuJie