题目内容


We all know that if we want to keep our body in good shape we have to do physical exercise regularly as well as be careful with what we eat. What we tend to forget is that this goes for our eyes as well. Medical science confirms that a diet rich in carotenoids (类胡萝卜素) can help maintain good vision(维持好视力) and prevent against a number of eye diseases. Here's some advice about how to choose the right diet to keep your eyes healthy.
— Eat orange food. Fruits and vegetables with orange flesh are rich in carotenoids. In addition to carrots,oranges,pumpkins and sweet potatoes are also available. All of these contain high levels of carotenoids,which help to maintain good vision.
— Include dark green vegetables,such as spinach (菠菜) and broccoli (西兰花) in your diet, to act as natural sunglasses. Recent scientific studies have shown that these vegetables can help block (阻挡) the damaging UV radiation(紫外线辐射)from the sun's rays.
— Prevent some eye diseases with orange juice, yellow corn, whole milk, nuts and leafy vegetables. These foods are good sources of vitamins A, C, D and E. All of these are  necessary to good eye health.
— Increase your intake of omega?3 with some sea fish, and some other seafood. Omega?3 helps build cell walls and is especially beneficial to keeping eyes healthy .It also helps regulate the eye's internal pressure and helps the eye dry up excess fluid

  1. 1.

    We can learn from the first paragraph that healthy food______.

    1. A.
      keeps eyes healthy
    2. B.
      means you don't need exercise
    3. C.
      can help cure eye diseases efficiently(有效地)
    4. D.
      means people don't have to wear glasses
  2. 2.

    Why should people eat orange food according to the text?

    1. A.
      It is beneficial to building cell walls in eyes
    2. B.
      It is more delicious than other food
    3. C.
      It is good for eyesight
    4. D.
      It is rich in various vitamins
  3. 3.

    Which of the following can help block the damaging UV radiation from the sun's rays?

    1. A.
      Pumpkins
    2. B.
      Juice
    3. C.
      Nuts
    4. D.
      Broccoli
  4. 4.

    The purpose of the text is to tell people how to______.

    1. A.
      keep their body in good shape
    2. B.
      choose a healthy diet for their eyes
    3. C.
      prevent serious eye diseases
    4. D.
      get natural sunglasses from food
ACDB
本文叙述了为了人们的身体健康为了保护好自己的视力,本文从饮食方面给出了一些建议,首先吃含有类类胡萝卜素的蔬菜和水果,如胡萝卜、土豆、南瓜和橘子等。防止眼的疾病的有橘子汁,全脂牛奶、黄玉米、坚果和带叶的蔬菜等。
1.细节理解题。根据Here's some advice about how to choose the right diet to keep your eyes healthy.故选A。
2.细节理解题。根据Medical science confirms that a diet rich in carotenoids (类胡萝卜素) can help maintain good vision(维持好视力) and prevent against a number of eye diseases.和Fruits and vegetables with orange flesh are rich in carotenoids.因为橘子里含有丰富的类胡萝卜素,它对人的视力是好的,故选C。
3.细节理解题。根据Include dark green vegetables,such as spinach (菠菜) and broccoli (西兰花) in your diet, to act as natural sunglasses. Recent scientific studies have shown that these vegetables can help block (阻挡) the damaging UV radiation(紫外线辐射)from the sun's rays. 西兰花可以太阳光的辐射,故选D。
4.写作意图题。根据Here's some advice about how to choose the right diet to keep your eyes healthy.故选B。
考点:健康保健类短文阅读。
点评:写作意图题指作者在文中表达的意思,也就是写作目的。只有掌握作者的写作意图, 我们才能了解文章的深层含义, 从而全面正确,深刻把握思想。作者的写作意图通常隐藏在字里行间, 所以需要从以下几个方面来看:熟悉文体;寻找 key word, topic sentence;善于把握讽刺,反语等常见修辞方法;把握作者的语气,严肃或轻松,幽默或讽刺,平和或激动,乐观或悲观。
练习册系列答案
相关题目

C

One Sunday, my family had gathered at my parents’ house to feast upon Mom’s wonderful cooking. During the normal dinner chatter (闲聊), I noticed that my father was slurring (说话含混) his words. No one mentioned this during dinner, but I felt compelled to discuss it with my mother afterward.

We decided that there was something seriously wrong and that Dad needed to see the doctor.

Mom phoned me two days later. “The doctor found a brain tumor (肿瘤). It’s too large at this point to operate. Maybe they can do something then, but the odds are long.”

Even with the treatment, my father’s condition worsened, and the doctor finally informed us that this condition was terminal (晚期的). During one of his stays in the hospital, we brought our baby daughter Chelsey with us when we visited him. By this time he had great difficulty speaking. I finally figured out that he wanted Chelsey to sit on his stomach so he could make faces at her.

Watching the two of them together, I realized I was living an experience that would stay with me forever. Though grateful for the times they could share, I couldn’t shake the feeling of a clock ticking in the background.?

On the visit to my parents’ home during what we all know was my father’s last days, my mother took Chelsey from my arms and announced, “Your father would like to see you alone for a minute.”

I entered the bedroom where my father lay on a rented hospital bed. He appeared even weaker than the day before.

“How are you feeling, Dad?” I asked. “Can I do anything for you?”

He tried to speak, but he couldn’t make out a word.

“I’m sorry, but I can’t understand you,” I said.

With great difficulty he said, “I love you.”

We don’t learn courage from heroes on the evening news. We learn true courage from watching ordinary people rise above hopeless situations. In many ways my father was a strict, uncommunicative man. He found it difficult to show emotion. The bravest thing I ever saw him do was overcome that barrier to open his heart to his son and family at the end of his life.

1.Which of the following statements is TRUE?

A.The writer accompanied his father to a medical examination.

B.The writer’s father got worse after the removal of the brain tumor.

C.The writer was quick to notice the strange condition of his father.

D.The writer’s father had known about his illness before the writer discovered it.

2. What does the underlined sentence “the odds are long” mean?

A.There’s little possibility for Father to recover.

B.It takes a long time for Father to recover.

C.Father needs love and care from his family.

D.They need a proper time to operate on Father.

3.The father had never said “I love you” to the writer before because ________.

A.he believed in strictness and punishment

B.he was not so attached to the writer

C.he thought there was no need to tell the writer

D.he was not used to openly showing his emotions

4.What does the writer attempt to tell us?

A.We don’t often value health until we lose it.

B.Don’t wait to see a doctor till it is too late.

C.Life is short, so live your life to the fullest.

D.Bravely express your love for your family.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网