题目内容
BERLIN (Reuters)—Germany’s postal service has announced plans to explore improved service and help protect the environment by getting “fetch friends”—ordinary people traveling across cities—to deliver parcels on their way.
It is hoped that the move, which will be tested in the coming months, might lessen traffic in inner cities and reduce CO2 emissions(排放). This should help DHL, a division of the German postal service, reach its target of improving the company’s carbon efficiency by 30 percent before 2020.
“As the world’s biggest logistics(物流) provider, we recognize a special responsibility to reduce the impact on the environment as much as possible,” said Frank Appel, Chief Executive Officer of Deutsche Post DHL, in a statement referring to a variety of measures being considered.
The “fetch friends” find out online about parcels that need delivering to people who live or work along the way that they are planning to travel through the city. They then select the ones that they want to take.
Codes(编码) sent to their mobile phones tell the volunteers where to pick the packages up. Parcels can be taken part of the way or passed on to another volunteer but all volunteers need to have the right code on their mobile phone so the track and trace system can be updated.
Logistics companies will be responsible for looking after the operation to make sure that the privacy of post is respected.
It’s hoped that this could be done using mobile phones but DHL says it recognizes that some security issues remain to be worked out.
1. According to the passage, the “fetch friend” program ________.
A. has been tested for months
B. aims to reduce the cost of the service
C. employs environmentalists to help with deliveries
D. encourages ordinary people to help cut the carbon footprint
2. Which of the following statements is TRUE of DHL?
A. It belongs to the Germany’s postal service.
B. It has the most up-to-date tracking system in Germany.
C. It has succeeded in improving its carbon efficiency by 30%.
D. It has designed many measures to improve its service speed.
3.What may be a problem with the new service according to the article?
A. Volunteers’ not allowing to select parcels.
B. The wrong codes in the mobile phones.
C. The possibility that parcels could be opened on the way.
D. Parcels’ being taken to the destination by a single volunteer.
4.What might be the best Title for the best passage?
A. New Challenges for the Postal Service
B. A Greener Way to Deliver Parcels
C. Solutions for Global Warming
D. Statements from DHL
1.D
2.A
3.C
4.B
【解析】本文主要讲述的德国将要实行的“fetch friends”这一计划,让顺路的普通人来帮助投递邮件,以达到环保的目的。
1.D
【试题解析】细节题。根据文章第一段Germany’s postal service has announced plans to explore improved service and help protect the environment by getting “fetch friends”—ordinary people traveling across cities—to deliver parcels on their way.可知“fetch friends”就是让普通人帮助投递邮件包裹,以此实现环境保护的目的。故D正确。
2.2】A
【试题解析】推理题。根据第二段2,3行This should help DHL, a division of the German postal service, reach its target of improving the company’s carbon efficiency by 30 percent before 2020.可知DHL是德国邮寄服务的一个分支。也就是说它是德国邮递行业的一部分。故A正确。
3.3】C
【试题解析】推理题。根据文章最后一行It’s hoped that this could be done using mobile phones but DHL says it recognizes that some security issues remain to be worked out可知DHL要确认这一行为的安全性,C项“包裹可能会被打开”属于安全这一方面的内容。故C正确。知
4.4】B
【试题解析】主旨大意题。本文主要讲述的德国将要实行的“fetch friends”这一计划,让顺路的普通人来帮助投递邮件,以达到环保的目的。故B项正确。
【长难句解析】
It is hoped that the move, which will be tested in the coming months, might lessen traffic in inner cities and reduce CO2 emissions(排放).
【翻译】人们希望这个将在下个月被测试的运动也许能够减少城内的交通堵塞并减少二氧化碳的排放。
【分析】本句中有一个which引导的非限制性定语从句which will be tested in the coming months,修饰前面的先行词the move。同时本句中的it是一个形式主语,真正的主语是that所引导的主语从句。特别注意这里的that引导的是主语从句,是不能省略的。
假定你是郑州某中学的学生李华,你校将于4月5―8日接待来访的加拿大中学生乐团。请你根据下面表格中的内容,代表学校用英语给对方团长Ms. Jones写一封电子邮件,告诉活动的大致安排。
时间 | 活动安排 |
4月5日 | 接机,入住黄河饭店 |
4月6日 | 上午:校长致辞,参观校园,交流 下午:参观河南博物院 晚上:观看演出 |
4月7日 | 白天:游览少林寺 晚上:品尝风味小吃 |
4月8日 | 送机 |
注意:1.词数: 100左右(开头和结尾已为你写好,不计入总词数);
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:少林寺 Shaolin Temple;风味小吃 local flavor snacks
Dear Ms. Jones,
We're very glad to hear that the members of your orchestra will visit our school. On behalf of our school, I'll tell you the schedule of activities in general.
We offer a full range of services to make your IKEA experience more complete:
Old Kitchen Removing Service
Are you going to buy a brand-new kitchen in IKEA? So how to do with your old kitchen at home? Don’t worry! IKEA is now providing professional dismantling and removing service for old kitchen to you. By this service you can have your new kitchen at home easily. (For service detail and charge please go to the staff of kitchen department.)
Transport Service
Need a way to get your new home-furnishings home? You can rent a transport or hire us to deliver it for you. Just talk to our Customer Service department for details.
Return Policy
As long as the items are undamaged, unassembled and unused, you could return them in their original package within 60days (IKEA FAMILY member within 180days) together with your original receipt/invoice (bank card POS receipt is needed if you have paid this way), we will refund you the same way as you have paid.
Sorry, we cannot accept exchange or return of food, plants, liquid bathing products, AS-IS products, customized products, kitchen electrical appliance and all products that have already been cut, sewed or painted. “The exchange and return policy above applies only to the products purchased from IKEA stores in mainland China.”
IKEA Restaurant/Café
The restaurant/cafe serves both classic Swedish dishes and local favorites, and is one of the most popular areas of the whole IKEA store. Shopping at IKEA is fun and offers great value, but can also be hard work, so stop by and treat yourself to a refreshing drink and a bite to eat.
1. The underlined word “dismantling” refers to ______.
A. taking apart | B. making up |
C. picking up | D. leaving off |
2. What can we learn from Return policy?
A. Any product bought can be returned if they are undamaged.
B. The store pay back your money in cash whatever way you use.
C. The valid time for return service is within 180 days.
D. The return service only goes for IKEA stores in mainland China.
3.Which of the following is not mentioned in the passage?
A. Your new kitchen is available in an easy way.
B. The furniture can be transported to your house.
C. They have flexible payment choices.
D. You can enjoy delicious food in IKEA.
4.The passage is probably taken from ______.
A. a guide | B. a travel book |
C. a newspaper | D. a magazine |
(2014重庆一中高三下第三次月考)9. Peter was much depressed as he didn’t sell half as many computers as he thought he _____.
A. will | B. did | C. was | D. would |