题目内容

The Rockford police chief and some city officials want to install video cameras in all 100 police cars. They think this will reduce the number of lawsuits(诉讼) against the city. In the last five years, Rockford has paid out more than five million dollars to settle about 40 lawsuits.

The chief said, “If cameras had been in those cars, we wouldn’t have had to pay one penny. We’re always pulling over drunks or drug users who try to fight the policemen or shoot them. Then they always say that the police started beating them first or started shooting at them first. What nonsense!”

The cost of installing cameras will be about $500 per car. The city council(委员会) will vote on the plan next Monday. Ten of the 13 council members, when asked about the plan, said that they liked the idea. One member said that it made good financial sense and common sense. If the cameras are supported, they can be installed in all the cars within six weeks.

The police officers gladly support camera use. One officer said that too many people thought the police were liars; cameras would show citizens that the police told the truth.

Citizen reaction to the idea of police car cameras is mixed. One person said that the police should have started doing this years ago when video cameras were invented. But an elderly man said that cameras were against privacy. “These police are trying to stick their nose into everything,” he said. He was going to attend the council meeting to fight the plan. He hoped that other citizens would join him.

1.How did most council members feel about the plan?

A. Worried. B. Surprised.

C. Disappointed D. Satisfied.

2.The underlined word “liars” refers to the people .

A. who tell lies B. who catch thieves

C. who give advice D. who buy products

3.What are the public’s attitudes towards the plan?

A. They will attend the council meeting.

B. They strongly support the elderly man.

C. They hold different opinions about it.

D. They think highly of video cameras.

4.What would be the best title for this passage?

A. Cameras in Police Cars.

B. A Plan Against the City.

C. All the Citizens, United!

D. Shooting at the Police.

5.Rockford should pay about $ dollars for the plan.

A. 5,000,000 B. 50,000

C. 40,000 D. 1,300

1.D

2.A

3.C

4.A

5.B

【解析】

试题分析: 罗克福德的警察为了减少警察和罪犯之间的冲突决定在100辆警车上安装摄像机。然而对于这个提议,市民们褒贬不一,有些人认为早就该安装了,而有些人则认为它侵犯了人们的隐私权。

1. 态度观点题。根据第三段Ten of the 13 council members, when asked about the plan, said that they liked the idea可知13位委员会成员中有10位表示赞同这个提议。故选D。

2. 词义推断题。根据上下文可知,警察局的官员认为很有必要安装摄像机,许多人认为警察是撒谎精,而摄像机会向市民展示警察讲的都是事实。故liars表示“撒谎的人”,故选A。

3. 观点态度题。根据第五段Citizen reaction to the idea of police car cameras is mixed可知,市民对于这个提议的态度褒贬不一,有支持有反对。故选C。

4. 标题推断题。通读全文可知,本文主要讲警察为了减少警察和罪犯之间的冲突决定在警车上安装摄像机,然而市民们对此褒贬不一。故选A。

5. 细节题。根据第三段The cost of installing cameras will be about $500 per car可知,安装摄像机每辆车每年大概需要500美元。结合第一段The Rockford police chief and some city officials want to install video cameras in all 100 police cars可知要在100辆警车上安装摄像机,故一年大概需要50,000美元。故选B。

考点:考查生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网