题目内容
If you haven’t seen or heard anything about Road Rage in the last few months, you’ve probably been avoiding the media. There have been countless stories about this new and scary phenomenon, considered a type of aggressive driving. You have most likely encountered aggressive dnriving or Road Rage recently if you drive at all.
While drunk driving remains a critical problem,the facts about aggressive driving are surely as disturbing. For instance,according to the National Highway Transportation Safety Association, 41,907 people died on the highway last year.of those deaths,the agency estimates that about two-thirds were caused at least in part by aggressive driving behavior.
Why is this phenomenon occurring more than ever now and why is it something that seemed almost nonexistent a few short years ago?Experts have certain theories,and all are probably partially correct.One suggestion is over crowding.In the last decade,the number of the cars on the roads has increased by more than 11 percent,and the number of miles driven has increased by 35 percent.However,the number of new road miles has only increased by 1 percent.That means more cars in the same amount of space;and the problem is even serious in urban areas.Also,people have less time and more things to do.With people working and trying to fit extra chores and activities into the day,street levels have never been higher.Stress creates anxiety,which leads to short tempers.These factors,when combined in certain situations,Can induce Road Rage.
You may think you are the last person who would drive aggressively,but you might be surprised.For instance, have you ever yelled out loud at a slower driver,sounded the horn long and hard at another car, or sped up to keep another driver from passing?If you recognize yourself in any of these situations,watch out!
Whether you are getting angry at other drivers,or another driver is visibly upset with you,there are things you can do to avoid any major conflict.If you are easily influenced to Road Rage,the key is to discharge your emotion in a healthy way.If You are the target of another driver’s rage,do everything possible to get away from me other drive safely,including avoiding eye contact and getting out of their way. www.sdzxlm.com
1.What can we learn from the first paragraph?
A.Most people are angry at media reports and want to avoid them
B.Most drivers have bad manners
C.Road Rage has received much media attention in the past few months
D.People showing no interest in the media know little about recent happenings
2.According to the passage,what are the causes of overcrowding?
A.Stress,anxiety and short tempers.
B.People working together in a big city.
C.More cars stopping in the same amount of space
D.Quickly increasing cars and slowly increasing new road miles
3.The underlined“induce”in Paragraph3 Call be replaced by“
A.relax B.cause C.reduce D.destroy
4.Which of the following is“aggressive driving”?
A.Phoning while driving.
B.Driving at a low speed.
C.Shouting loud at another driver.
D.Sounding the horn when driving.
5.What does the writer want to tell US by writing the last paragraph?
A.Flow to control our anger
B.How to deal with Road Rage.
C,How to recognize aggressive drivers.
D.How to avoid eye contact with other drivers.
1.C
2.D
3.B
4.C
5.B
【解析】
试题分析:文章讲述的是路怒现象,路怒产生的原因及给予读者的一些避免路怒的建议。
1.推断题:根据第一段“If you haven’t heard or seen anything about Road Rage in the last few months, you’ve probably been avoiding the media”.可知,如果你不知道路怒,因为你可能最近没有看新闻,所以路怒肯定是受到了媒体的关注了。故选C。
2.推理题: 根据第三段中“In the last decade,the number of the cars on the roads has increased by more than 11 percent,and the number of miles driven has increased by 35 percent.However,the number of new road miles has only increased by 1 percent.”在过去十年中,道路上汽车数量增加11%,行驶里程的数量已经增加了35%。然而,新公路里程的数量只增加了1%。由此可知D项正确。故选D。
3.推理题:根据本句意思可知,本句意为当这些因素结合起来的时候,会导致road rage 路怒。Relax放松;cause引起;reduce减少;destroy破坏。B项符合句意。故选B。
4.细节题:根据第四段“For instance, have you ever yelled out loud at a slower driver”例如,你曾经以较慢的司机大声喊道。故选C。
5.主旨题:根据该段第二行“there are things you can do to avoid any major conflict”.可知,主要是给读者提出的建议。故选B。
考点:考查社会现象类阅读
Different people use different languages. We Chinese speak Chinese, and, most of us are learning a foreign language. But there is another kind of language we need to know --- the language of the body.
All over the world, people “talk with their hand, with their heads and with their eyes.” When Japanese people meet, they bow. When Indians meet, they put their hands together. What do American and British do? Americans are more imformal(不拘小节的) than the British. They like to be friendly. They use first names, they ask questions and they talk easily about themselves. When they sit down, they like to relax in their chairs and make themselves comfortable. British people are more reserved(保守的). They take more time to make friends. They like to know you before they ask your name.
When British or American people meet someone for the first time, they shake hands. They do not usually shake hands with people they know well. Women sometimes kiss their women friends, and men kiss women friends (on one cheek only). When a man meets a man, he just smiles, and says, “Hello.” Men do not kiss each other, or hold hands. Even fathers and sons do not often kiss each other.
【小题1】In the passsage, the writer thinks that body language is ______________.
| A.uselss | B.difficult | C.quite easy | D.important |
| A.different countries hav the same body language. |
| B.different countries have different body anguages. |
| C.people in Asia share the same body language. |
| D.many people only use their body language. |
| A.sit straight | B.never sits down | C.makes fun of you | D.sits freely |
| A.imopssible | B.too easy | C.too difficult | D.slow |
| A.men | B.women | C.British | D.Americans |