题目内容

【题目】 In Canada you can find dogs, cats, birds, etc. in almost every family. These are their pets. People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections so that they won’t carry disease. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every store. Some people spend about two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people’s homes, they would be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go and nobody is allowed to kill any animals in Canada. They have a law against killing wild animals. If you kill an animal, you will be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad about it.

People in Canada have many reasons to like animals. One of them might beTheir family tie is not as close as ours. When children grow up, they leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.

1They give their pets injections before keeping them at their houses because .

A.the pets are sick

B.the pets aren’t healthy

C.they want to stop them from carrying disease

D.they want to stop them from hurting people

2The phrase “get run over” means .

A.be hitB.run to

C.be drivenD.be looked over

3Children leave their parents when they grow up because .

A.they don’t love their parents any more

B.they wouldn’t depend on (依赖) their parents any-more

C.their parents’ houses are not large enough

D.they can only find jobs far from their parents

【答案】

1C

2A

3B

【解析】

这是一篇说明文。通过大量实例来说明加拿大人爱宠物狗的事实以及理由。

1

细节理解题。审题得知他们在养宠物狗之前先带他们打预防针是因为。直接定位于此:Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections so that they won’t carry disease. 这里so that引导的从句表示以便他们不会携带病毒。与C选项切合。故选C

2

猜测词义题。这是猜测词组的含义题。定位于文章中相应的地方:If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad about it. 这里看发生这一动作后人们的反应是people would be very sad about it.人们会很伤心。如果不是被车撞伤,怎么会至此?故A选项切合文意。故选A

3

细节理解题。这里可直接定位与此:When children grow up, they leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.当孩子们长大,他们离开父母开始他们自己的新生活。然后老人们感觉孤独,但是宠物就不会,它们能解决这个问题,它们会成为人们的好朋友,永远不会离开他们。这说明狗是忠实的朋友,而小孩是会长大且独立生活的。换句话说他们不再依赖父母,离开父母单独生活。故B选项切合文意,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 California has been facing a drought(干旱) for many years now, with certain areas even having to pump freshwater hundreds of miles to their distribution system. Luckily, new research has found deep water reserves under the state which could help solve their drought crisis. Previous drilling of wells could only reach depths of 1,000 feet, but due to new pumping practices, water deeper than this can now be extracted( ). The team at Stanford investigated the aquifers(地下蓄水层) below this depth and found that reserves may be three times what was previously thought.

The aquifers range from 1,000 to 3,000 feet below the ground, which means that pumping will be expensive and there are other concerns. The biggest concern of pumping out water from this deep is the gradual settling down of the land surface. As the water is pumped out, the vacant space left is compacted(压实) by the weight of the earth above.

Even though pumping from these depths is expensive, it is still cheaper than desalinating (脱盐) the ocean water in this coastal state. Some desalination factories exist where possible, but they are costly to run and can need constant repairs. Wells are much more reliable sources of freshwater, and California is hoping that these deep wells may be the answer to their severe water shortage.

One problem with these sources is that the deep water also has a higher level of salt than shallower aquifers. This means that some wells may even need to undergo desalination after extraction, thus increasing the cost. The result of a thorough study of groundwater from over 950 drilling logs has just been published. New estimates of the water reserves in the state now go up to 2,700 billion cubic meters of freshwater.

1How could California’s drought problem be solved according to some researchers?

A.By building more reserves of groundwater.

B.By drawing water from the depths of the earth.

C.By developing more advanced drilling machines.

D.By improving its water distribution system.

2What is mentioned as a consequence of pumping water from deep underground?

A.The sinking of land surface.B.The harm to the ecosystem.

C.The damage to aquifers.D.The change of the climate.

3What does the author say about deep wells?

A.They run without any need for repairs.B.They are the final solution to droughts.

C.They are entirely free from pollution.D.They provide a steady supply of freshwater.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网