题目内容
One of the most famous travelers in history was Marco Polo. At the age of 17, he left Italy with his father and uncle. It took them more than three years to cross the mountains of Asia. In the year 1275, they reached China. They stayed in China for almost 20 years and went to many places. They were very surprised at what they saw. China was a country far more advanced than Italy or any other countries in Europe.
After he returned to Italy, Marco Polo told many of his stories to a friend. His book, Description of the World, became the most popular book in Europe. People found it difficult to believe his stories of people, animals, places and things. They were so different from Europe at that time. These are a few of Marco's descriptions.
In one area of China, there were black stones. People dug them out of the mountains. They burned very slowly. People used them to cook and keep their homes warm.
The Chinese people were also very clean. In every town, there were many public baths. Everyone bathed at least three times a week. Rich families built baths in their homes and bathed every day.
China was one of the first countries to use paper money.
On one of his trips in the south of China, Marco Polo saw a strange animal which lived along the rivers. It looked like a large piece of wood and was more than ten feet long. In the front, it had two small legs. Its eyes were very large. Its mouth was big enough to eat a man and its teeth were long.
Most people believed Marco Polo's stories. But others told him that they did not believe his descriptions. He answered that he did not tell half of what he saw in his book.
1.According to the passage, Marco Polo ________.
A.came to China in the fourteenth century
B.lived in Asia before he came to China
C.left China in about 1285
D.was about 40 years old when he left China
2.The reason why Marco Polo's book became the most popular book in Europe may be________.
A.his book was very cheap so most people could afford it
B.the stories in the book were very interesting because European people never heard of them
C.many people wanted to know whether the stories in the book were true or not
D.the book was very easy to understand
3.The strange animal described in Marco Polo's book________.
A.had large eyes and lived in the mountains
B.had long legs and lived in the rivers
C.had very big mouth and lived along the rivers
D.had very long teeth and lived in the forests
4.Which of the following is NOT true?
A.In the thirteenth century, there were not many or even no baths in European towns.
B.Chinese people began to use coal to cook and give off heat in the thirteenth century.
C.Chinese people used paper money earlier than European people.
D.European people knew the animal that Marco Polo described in his book.
1.D 马可·波罗17岁开始来中国旅行,路上用了三年多的时间,在中国呆了近二十年,所以他离开中国时大约四十岁。
2.B 人们发现很难相信他描述的故事,这与当时欧洲的情况大不相同,所以该书畅销的原因是能引起的人们的兴趣。
3.C 根据第六自然段的描述,他写的动物是鳄鱼,所以要选C。答案B错在long legs上。
4.D细节理解。根据三、四、五段可知A、B、C是对的。根据综合理解,马可·波罗所描述的动物是鳄鱼,在当时,欧洲人还不知道。故选D。