题目内容

【题目】根据中文提示用短语的正确形式填空。

1He soon _______ _______ _______ (对……厌倦) his life in California and decided to move to New York.

2Many people agree that a good marriage _______ _______ _______ (以……为基础) trust.

3______ ______(根据……判断) what you said, he could have completed the work ahead of time.

4If you _______ _______ ______ _______ (好好利用) your spare time, I'm sure you will succeed sooner or later.

5The whole building _______ _______ _____(变成了废墟) after a terrible earthquake.

6Although he _______ _______ (遭受;患病) heart trouble, he never stopped his research.

【答案】

1was/got tired of

2is based on

3Judging from

4make full/good use of

5was/lay in ruins

6suffered from

【解析】

1

考查固定短语和动词时态。句意:他很快就厌倦了加州的生活,决定搬到纽约去。根据汉语意思“对……厌倦”可知短语为be/get tired of,且根据后文decide可知应用一般过去时,主语为He,谓语动词应用单数。故填was/got tired of

2

考查固定短语和动词时态。句意:许多人都认为美满的婚姻是建立在信任的基础上的。根据汉语意思“以……为基础”可知短语be based on,且根据上文agree可知为一般现在时,主语为a good marriage,故谓语动词用第三人称单数。故填is based on

3

考查固定短语。句意:从你所说的判断,他本可以提前完成这项工作的。根据汉语意思“根据……判断”可知短语judging from。句首单词首字母要大写。故填Judging from

4

考查固定短语和动词时态。句意:如果你充分利用业余时间,我相信你迟早会成功的。根据汉语意思“好好利用”可知短语make full/good use of,且根据后文I'm sure可知应用一般现在时,主语为you,谓语动词用原形。故填make full/good use of

5

考查固定短语和动词时态。句意:在一次可怕的地震之后,整座建筑物成了废墟。根据汉语意思“变成了废墟”可知短语be/lie in ruins,且结合句意可知应用一般过去时,主语为The whole building,谓语动词用单数形式。故填was/lay in ruins

6

考查固定短语和动词时态。句意:尽管他患有心脏病,但他从未停止过研究。根据汉语意思“遭受;患病”可知短语suffer from,且根据后文stopped可知应用一般过去时。故填suffered from

练习册系列答案
相关题目

【题目】A hybrid electric vehicle (混合动力车) or HEV is a vehicle driven by the combination of petrol engine and electric motor. Terrence has been driving a HEV for five years. He really doesn’t understand why more people aren’t accepting them. “I probably spend about $ 7 a day on petrol,” the taxi driver told news. com. au. In his previous conventional vehicle Terrence said he was spending up to $ 30 a day on petrol, meaning he saves almost $ 6000 every year.

The Toyota spokesman said this was quite a high saving and official tests estimate (估计) an average driver would only save about 33 percent off their current bill. This means a driver paying $ 30 a day on petrol would see their bill drop to about $ 20 using the hybrid. “A taxi driver that drives in built-up areas and spends little time on highways will notice a higher fuel saving,” he said. “Low speeds allow the electric motors to be used more and the petrol engine used less.”

While some people are skeptical about how reliable hybrids are, Terrence said he had never run out of power. His Camry cost about $ 34,000 and so after five years, it’s nearly paid for itself. “For cab drivers, it’s a real advantage because of the cost-effectiveness,” he said. Terrence has no complaints about the car. “I love it, the calm and quietness of it, the simplicity of it—you just jump in and go. The maintenance(保养)is really low. But the only difficulty is finding someone to service the car as there are not many experienced mechanics(机修工).”

Terrence said it’s “extraordinary” that more drivers aren’t buying more hybrid electric vehicles and that governments are not encouraging this more. “I think people have a view that you have to plug it in, which is not true. A lack of information about the cars may be stopping people from taking the plunge. It’s not promoted at all for the public to understand—it’s simplifying the actual owning of a car—you don’t have to do so many things to own it and run it, it’s just so much simpler. Why wouldn’t the government promote such a thing?”

1How much does an average driver save each day by driving a hybrid, according to the Toyota spokesman?

A. $ 30 B. $ 20

C. $ 10 D. $ 7

2Terrence’s problem with his HEV at the moment is about the ________.

A. speed B. power

C. price D. service

3When saying “extraordinary”, Terrence thinks it is ________.

A. understandable B. wonderful

C. doubtful D. unbelievable

4What does Terrence think prevent the popularity of hybrid cars?

A. The difficulty in servicing the car.

B. The restriction of the government.

C. The lack of information about HEV.

D. The inconvenience with charging the car.

【题目】阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。

Every summer, hundreds of thousands of students travel to other countries looking for work and adventure. Most of the opportunities are in seasonal work, mainly connected with tourism and agriculture. The pay is usually poor, but most people work abroad for the thrill of travel. You can pick grapes in France, work on a family campsite, entertain kids on American summer camps, and of course, there are always jobs in hotels and restaurants.

But it is not as easy as it used to be to find work. “Unless you speak the language of the country will, there will be very few openings.” Says Anthea Ellis, an adviser on vacation work for students. “If you work as a nanny with a family in Italy, then of course you’ll have to speak Italian. When you arrive to wash dishes in a restaurant in Paris, the owner will expect you to speak French.”

Not everyone enjoys the experience. Sarah James was an assistant responsible for a summer camp group of forty America children in Europe. One child lost his passport; another became seriously ill and was flown home; four children were lost in Madrid for a whole day; the whole group was thrown out of one hotel because of the noise they made. “I did visit a lot of new places,” she says, “but it wasn’t worth it. The pay was awful and really was a 24-hour-a-day job. The kids never slept!”

“The trouble is, students expect to have an easy time of it,” Anthea Ellis points out. “After all, they see it as a holiday. In practice, though, you have to work hard. At the same time, all vacation work is casual work. You’ll have a job when the hotel, the restaurant, or the campsite is busy and you have few employment rights. As soon as the holiday season finished, they’ll get rid of you. If you don’t work hard, or if your employer doesn’t like you, you’ll get fired.”

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网