题目内容
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
I had not seen my parents for a long time. Last Saturday I drove a long way to visit them, neither of them was at home. So I waited patiently at their home their return. Not seeing them made me really .
As I was walking around their bedroom, I little reminders of them. Some Christmas gifts were still in boxes. There were on the wall, which I guess must have a meaning to them. What took my breath away was seeing my dad’s emblems(徽章)from his military service of our country he was young. My father never to us about the Korean Wars. As I looked at those emblems hanging with all the photos that he treasures, I that this was an important part of his life, but I never spent the in talking with him about them. The photos of my mom with her close made me realize her life before she was my mom. I had been so running my business to raise my own family that I the chance to know about their past and experience.
We sometimes don’t realize something is for us until we have lost it, so it’s not too late for us to talk to our parents about their past. I am writing my story to everyone who is fortunate to still have their parents to invest some time to learn about them. I am grateful to have of my parents. So I still have time to talk with them. I hope that readers will from my story and find the time to talk about those things in their life that mean so much to their parents.
1.A. andB. butC. orD. so
2.A. forB. toC. ofD. in
3.A. frightenedB. embarrassedC. upsetD. excited
4.A. soughtB. tookC. neededD. saw
5.A. keptB. foldedC. hiddenD. covered
6.A. Santa ClausB. family treesC. family photosD. old clothes
7.A. simpleB. realC. pastD. special
8.A. ifB. whenC. thoughD. until
9.A. talkedB. explainedC. showedD. referred
10.A. finallyB. clearlyC. proudlyD. openly
11.A. promisedB. declaredC. admittedD. realized
12.A. courageB. timeC. chanceD. energy
13.A. friendsB. teachersC. studentsD. children
14.A. strictB. eagerC. busyD. blind
15.A. rejectedB. avoidedC. delayedD. missed
16.A. hopefulB. importantC. carefulD. original
17.A. encourageB. demandC. requireD. warn
18.A. awayB. awakeC. aroundD. alone
19.A. oneB. neitherC. eitherD. both
20.A. makeB. benefitC. changeD. recover
1.B
2.A
3.C
4.D
5.A
6.C
7.D
8.B
9.A
10.C
11.D
12.B
13.A
14.C
15.D
16.B
17.A
18.C
19.D
20.B
【解析】
试题分析:作者通过写对父母的思念来呼吁读者多花时间陪伴父母。作者一直忙于公司事务和照顾自己的家庭而忽略了他的父母。当作者驱车去看望父母时,他们却没有在家,这让作者有点失落。在父母家转时,作者看到了屋里的情形,墙上挂着全家福还有父亲当兵时候的徽章,看到这些,作者因未能分享父亲的光荣事迹,没能了解母亲的过去而感到后悔。好在父母依然健在,作者还有机会陪伴他们。
1. of them was at home”可知,但是,父母都不在家,前后表示转折,故选B。
2. 考查介词辨析。A为了;B向;C......的;D在......里。So I waited patiently at their home their return.作者耐心地等待父母返回,wait for...等待......,故选A。
3.害怕的;B尴尬的;C情绪低落的,心烦的;D激动的。Not seeing them made me really .没有见到父母,这让作者不太开心,故选C。
4.寻找;B带走;C需要;D看到。根据“Some Christmas gifts were still in boxes.”可知,作者看到了圣诞礼物,故选D。
5.保存;B折叠;C躲藏;D覆盖。Some Christmas gifts were still in boxes.一些圣诞礼物还保存在盒子里,故选A。
6.圣诞老人;B圣诞树;C全家福;D旧衣服。根据下文“with all the photos that he treasures”可知,墙上挂着照片,故选C。
7.简单的;B真实的;C过去的;D特别的。which I guess must have a meaning to them作者认为墙上挂着的照片对父母有特别的意义,故选D。
8.如果;B当;C尽管;D直到。 he was young在爸爸年轻时候在军队服役获得的徽章,故选B。
9.谈论;B解释;C展示;D参考。My father never to us about the Korean Wars.父亲从未提起过朝鲜战争,tell sb about sth告诉某人某事,故选A。
10.最终;B清楚地;C自豪地;D公开地,直率地。As I looked at those emblems hanging with all the photos那些徽章代表了荣誉,故选C。
11.答应;B宣布,澄清;C承认;D意识到。I that this was an important part of his life作者意识到这是父亲很重要的一段生活,故选D。
12.勇气;B时间;C机会;D精力。but I never spent the in talking with him about them但是,作者却从未花时间跟父亲谈他过去的光荣事迹,故选B。
13.朋友;B老师;C学生;D孩子。根据“her life before she was my mom”可知,这里说的是母亲在结婚之前的照片,故选A。
14.严格的;B急切的;C繁忙的;D失明的。I had been so running my business作者忙于管理公司,be busy (in) doing sth忙于做某事,故选C。
15.拒绝,抛弃;B避免;C延迟;D错过。I the chance to know about their past and experience作者忙于工作和自家的事情而错过了与父母相处并了解他们的过去的机会,故选D。
16.有希望的;B重要的;C小心的;D最初的。We sometimes don’t realize something is for us until we have lost it我们有时意识不到一件事的重要性,直到我们失去它之后才知道后悔,故选B。
17.动词辨析。A鼓励;B要求;C需要;D警告。I am writing my story to everyone...to invest some time to learn about them作者写这篇文章是为了鼓励读者多花时间陪陪父母,故选A。
18.离开;B醒着的;C在周围,在附近;D单独的。who is fortunate to still have their parents 有父母在身边的人是幸运的,故选C。
19.一个;B两者都不;C两者之一;D两者都。I am grateful to have of my parents.父母都健在这让作者心怀感激,感激“So I still have time to talk with them.”可知,作者的父母都在世,故选D。
20.制作;B受益,得益;C改变;D恢复。Benefit from...从......中获益,I hope that readers will from my story作者希望读者能从这篇文章获益,多花时间与父母相处,故选B。
考点:故事类短文阅读