题目内容
【题目】 China’s artistic swimming duo (双人表演) Ms Jiang and her twin sister made history on Tuesday by gaining a sixth gold at the Asian Games, the most earned by any athletes in artistic swimming in its history. What makes the twin sisters’ achievement more remarkable is the fact that both of them returned from giving birth to baby daughters to do so.
"I’ve been their coach for over 20 years," said Ms Zheng. Women’s Duet coach, "ever since they were 8 years old. When they came back after having babies, their training plans were completely changed. I think they have already showed that female athletes can return to their best form after having a baby. "
The twin sisters announced their retirement after finishing a third at the 2013 China National Games. They went on to get married on the same day and their baby daughters arrived in 2015 and 2016. And after a three-year absence, the twins decided to come back to the pool.
"I think to reach a mature state in artistic swimming, athletes have to go through years of training. What keeps us going is our love of the sport," said one of them.
The 31-year-old twins won a well-deserved gold at the 2017 China National Games. At the third Asian Games, they claimed their sixth gold at the multi-sports meet to be a record in artistic swimming at the Games, and a result their coach wasn’t sure could happen when they first decided to come back.
"Because of our love of the sport, we overcame many hard times, especially the physical obstacles. After all, we’re no longer young. But now I think we are even better than before," said the other.
To be a mother while training and competing at the highest level means this gold medal seems much more than any of the others from before.
【1】Why was the twins' achievement regarded to be extraordinary?
A.They won six gold medals at the Asian Games.
B.They got trained by plans that were totally different.
C.They got the most medals in artistic swimming in history.
D.They returned from giving birth to baby daughters to do so.
【2】What was their coach's attitude to their winning when they first decided to come back?
A.Skeptical.B.Determined.
C.Confident.D.Unclear.
【3】What does the twins' victory tell us?
A.Practice makes perfect.B.Failure is the mother of success.
C.Knowledge comes from practice.D.Nothing is too hard for a determined mind.
【4】Where does the text probably come from?
A.A sports textbook.B.A research paper.
C.A news report.D.A sports brochure.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】C
【解析】
这是一篇新闻报道。中国花样游泳运动员江女士和她的双胞胎妹妹在亚运会上赢得了第六枚金牌,这是花样游泳历史上运动员赢得奖杯最多的一次。让人不可思议的是她们都是生完宝宝后重回体坛,她们的成就证明了生育后运动员仍可以达到她们最好的水平。
【1】细节理解题。由第一段中的What makes the twin sisters’ achievement more remarkable is the fact that both of them returned from giving birth to baby daughters to do so(使得这对双胞胎的成绩更加引人注目的原因是她们都是刚生完宝宝回来游泳)可知,她们的成绩很令人惊奇的原因是她们都是刚生完宝宝回来。故选D。
【2】推理判断题。由第五段中的At the third Asian Games, they claimed their sixth gold at the multi-sports meet to be a record in artistic swimming at the Games, and a result their coach wasn’t sure could happen when they first decided to come back(在第三届亚运会上,她们在多项目比赛中获得了第六枚金牌,成为了亚运会上花样游泳比赛的一个记录,当她们刚决定回来时,她们的教练没有想到会有这个结果)可知,她们的教练对她们的这个成绩是预想不到的,不敢相信的。A. Skeptical持怀疑态度的;B. Determined确定的;C. Confident自信的;D. Unclear不清楚的。故选A。
【3】推理判断题。由第五段内容I think to reach a mature state in artistic swimming, athletes have to go through years of training. What keeps us going is our love of the sport(我认为在花样游泳上达到一个成熟的状态,运动员不得不经历多年的训练。让我们继续前行的是我们对运动的热爱)、第七段中的Because of our love of the sport, we overcame many hard times, especially the physical obstacles. After all, we’re no longer young. But now I think we are even better than before(因为对运动的热爱,我们克服了很多困难的时刻,特别是身体上的障碍。毕竟我们不再年轻了,但是我认为我们比之前甚至更好了)以及她们所取得的成就,可知,只要意志坚定,没有什么事情是困难的。故选D。
【4】推理判断题。由文章第一段中的“China’s artistic swimming duoMs Jiang and her twin sister made history on Tuesday…”中的时间可知,这篇文章是一篇体育新闻报道。A. A sports textbook体育教科书;B. A research paper研究论文;C. A news report新闻报道;D. A sports brochure体育小册子。故选C。
文章来源的推断题在高中英语中常见。主要有根据文体和题材特点推断文章来源或根据文章内容和结构推断文章来源。例如如果文中出现日期、地点或通讯社名称,我们可以推知文章来自于报纸,如果文中出现网络用词(click 点击;online在线;web网络等)可以推知文章来自于网站,例如本篇文章中的第四题就属于推断文章来源题目,由文章第一段首句中的日期(on Tuesday),可以推知这篇文章是一篇新闻报道,因为如果不是新闻报道最新发生的事情,时间都应该写具体的时间或日期。这类题目同学们多积累这些文体特点与词汇,特别是还要积累选项中的词汇(避免下次选项不认识),解题准确度会提升很多。
【题目】Kids Flying Alone Guide
Helpful tips for children traveling alone | |||
Airline | Age | Fee per child (each way). | Notes |
Air Tran Airways | 6 to 8 years old — non-stop or direct flights only | $ 48 for a non-stop flight | Unaccompanied children. |
American | 6 to 8 years old — non-stop or direct flights only | $ 110 | Flights for unaccompanied children cannot be booked online. |
British Airways | 7 to 15 years old — can travel alone on connecting flights | $ 60 for flights within UK | Flights for unaccompanied children cannot be booked online. |
Frontier Airlines | 6 to 15 years old — non-stop or direct flights or connecting flights | $ 60 for non-stop or direct flights $120 for connecting flights | Flights for unaccompanied children cannot be booked online. |
Before the flight:
Try to book a morning flight. If it is delayed or canceled, you have the rest of the day to make alternate planes. Make sure your child doesn’t wear any clothing that has his or her name on it, which would make it easier for a stranger to convince a child he can be trusted.
At the airport:
Make sure the flight attendants know that your child is traveling alone. Make sure that he or she will be seated in an area of the aircraft that’s convenient for attendants to keep an eye on — the very front of very back of the aircraft is ideal.
Register your child’s travel plans with the U. S. State Department, which can provide assistance in an emergency. This is a free service.
What to pack:
Cell phone: If your child doesn’t have a cell phone, buy him or her a pay-as-you-go phone at a cell phone retailer (零售店) so he or she has an easy form of communication for emergencies.
Gift cards: Invest in a few pre-paid gift cards worth $ 25 or $ 50, This will reduce the worry of traveling with a large amount of cash.
Family/ friends contact information: Give your child a complete list of names, numbers and addresses of the people who are picking your child up at the airport.
【1】How much should you pay if your child aged eleven travels alone on a connecting flight by Frontier Airlines?
A.$ 50.B.$ 75.
C.$ 120.D.$ 160.
【2】What can we learn from the passage?
A.Juice or water can’t be brought onto the aircraft.
B.Unaccompanied children can’t fly on the last flight of the day.
C.Pay-as-you-go phones are provided for free at the airport for children without cell phones.
D.Parents can register children’s travel plans with the U. S. State Department for free.
【3】Which of the following is recommended for unaccompanied children?
A.Booking them morning flights.
B.Giving them a large amount of cash.
C.Making them sit in the middle of the aircraft.>
D.Dressing them in clothing with their names on it.