题目内容

【题目】Too often young people get themselves employed quite by accident, not knowing what lies in the way of opportunity for promotion, happiness and security. As a result, they are employed in doing jobs that afford them little or no satisfaction.

Our school leavers face so much competition that they seldom care what they do as long as they can earn a living. Some stay long at a job and learn to like it; others leave one for another looking for something to suit them. The young graduates who leave the university look for jobs that offer a salary up to their expectation.

Very few go out into the world knowing exactly what they want and realizing their own abilities. The reason behind all this confusion is that there never has been a proper vocational (职业的) guidance in our educational institution. Nearly allfeel their way in the dark. Their chief concern when they lookfor a job is to ask what salary is like. They never bother tothink whether they are suited for the job or, even more important, whether the job suits them. Having a job is more thanmerely providing yourself and your dependants (受赡养者)with daily bread and some money for leisure and entertainment.It sets a pattern of life and, in many ways, determines social status in life, selection of friends, leisure and interest.

In choosing a profession you should first consider the type of work which will suit your interest. Nothing is more sad than taking on a job in which you have no interest, for it will not only ruin your talents but also discourage your desire to succeed in life.

【1】Few school leavers have plans for the long term when finding jobs because ________.

A. they are lowly paid

B. they are not well trained

C. it is difficult to get employed

D. they don't know what they are interested in

【2】According to the passage, the difficulty in choosing a suitable job mainly lies in that ________.

A. much competition has to be faced

B. many employees have no working experience

C. the young people only care about how much they can earn

D. schools fail to offer students appropriate vocational guidance

【3】In the writer's opinion, which of the following statements is most important?

A. Your job must suit your interest.

B. Your job must set a pattern of life.

C. Your job must offer you a high salary.

D. Your job must not ruin your talents.

【答案】

【1】C

【2】D

【3】A

【解析】

试题分析:这是一篇社会类的记叙文:许多年轻人未被录用的原因是因为不清楚自己的定位,因此在选择职业的时候要清楚自己最喜欢的是什么。

【1】C.细节理解题。从文章第二段Our school leavers face so much competition that they seldom care what they do as long as they can earn a living.可以看出,对于刚刚离开校园的人来说是很难找到工作的。选C。

【2】D推理判断题。从文章第三段来看,是学校未提供相应的职业培训,故选D

【3】A推理判断题。根据文章最后一段In choosing a profession you should first consider the type of work which will suit your interest.可知对于学生来说选择适合自己的才是最重要的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】EUROPE is home to a variety of cultural treasures. Lonely Planet, the world’s largest travel guide publisher, has offered pairs of cities for culture-hungry but time poor travelers.

London and Paris

It takes you about two hours to travel from London to Paris by Eurostar, a high-speed railway service. The two capital cities have been competing in fashion, art and nightlife for decades but each secretly looks up to the other.

No one can doubt the grand and impressive beauty of Paris’ Louvre Museum, but if you want to save money, you cannot skip the British Museum free to visit. Compared with London, Paris has more outdoor attractions, such as the beautiful green walkway La Promenade Plantee.

In Paris, you’ll see diners linger(逗留) over red wine. While in London, you can try some afternoon tea, eat fish and chips or salted cake.

Vienna and Bratislava

Austrian capital Vienna and Slovakia city Bratislava are an hour apart by train. But since they are linked by the Danube River, the best way to travel is by ship. A tour of the two cities is the perfect way to experience everything from 17th century’s Habsburg dynast splendor to sci-fi restaurants.

Vienna is famous for Mozart and imperial palaces. You can appreciate the perfect blending(融合) of architecture and nature in the grand Scholoss Schonbrunn Palace, and reward yourself with a cup of Vienna coffee, which has made its way to the world’s cultural heritage.

Bratislava is best known for its fine dining—the remarkable UFO restaurant. You can enjoy a meat-filled dinner here in an amazing setting.

【1】What’s the relationship between London and Paris according to the text?

A. They help each other.B. They attack each other.

C. They admire each other.D. They don’t like each other.

【2】What are the advantages of Paris mentioned in the article?

a. Louvre Museum b. Free access to museums

c. More outdoor attractions d. Better wines and perfumes

A. ac B. cd C. acd D. bcd

【3】Lonely Planet recommends these two pairs of cities because _________.

A. they are not expensive to visit

B. they are best known to the world

C. they are always enemies between each other

D. they are close but different in many aspects

【题目】In the past, friendships were greatly limited by time, space and attention; increasing home and workplace mobility has made it even harder to keep social relations over time. Through a combination of user controls, new technologies and changing standards of social behavior, Facebook is freeing us from these limitations, making friendships more accessible, pleasant and diverse than ever before.

First, Facebook allows you to find and rediscover friends and then reminds you of these connections, so that you are less likely to fall out of touch with the long-lost school friend, or the family member in a different country. 'Second, Facebook creates an environment that allows you to interact easily with others you can share your photos,videos,links and thoughts with your friends, and respond to what they share in turn. Third, Facebook’s unique technical system helps you to discover your friends,most valuable stories. These technologies allow people to keep and enrich friendships that they might otherwise have been unable to keep.

The effect of this is very great. A recent study by Keith Hampton for the Pew Internet and American Life Project discovered that users of social networking websites have larger, more diverse social circles, online and offline. This outcome comes at no cost to one’s closest relationships, which are kept in person and over the phone. Instead, the hour that the average user spends each day socializing on Facebook comes at the expense of less social activities, such as the three or so hours a day the average person spends watching television.

Time may limit our ability to keep social ties, but our desire for social communication is limitless. Just as boats have allowed us to cross oceans and vehicles have allowed us to move mountains, Facebook is a tool that allows us to stay more deeply connected with a larger and more diverse set of friends.

【1】 What can you do with the help of Facebook according to the text?

A. Protect the environment.

B. Find a new house or workplace.

C. Rediscover long-lost classmates.

D. Change the behavior towards your friends.

2What will social networking websites do?

A. Increase the diversity of social relations.

B. Share the hours of watching television.

C. Restrict personal friendship.

D. Limit social activities.

3What is the author's attitude towards Facebook?

A. Worried. B. Doubtful. C. Approving. D. Curious.

【题目】One of the most recent social changes taking place in the world is social networking. Social networking has been in existence for at least 150 years, and probably longer than that. In the times before the invention of the computer and the World Wide Web (WWW), social networking was done in person. People who had similar likes and interests would gather together to share experiences, make new friends, and improve their businesses.

On the Internet, social networking websites made their first appearances during the late 1990s. The first major social networking website in the United States was MySpace. MySpace allowed its users to exchange messages, share pictures, and make new friends in a way that was never thought of in the past. With MySpace, people who did not go out much could reach out to others from their own homes.

In 2004, Facebook was created. It was first a website created for use by Harvard University’s students and teachers, but it soon expanded to include just about everyone. It is now larger than some of the largest companies in the world. It is a website that is changing all the time. Facebook has completely changed the way people stay connected with each other and the rest of the world. The way it works is simple. Users can set up a new account (账户) easily. All a new user needs is an email address to start. Once a person has created an account and his friend also has his own Facebook page, he can invite his friend by sending a request out to him. Once you get started, making new friends will come easily.

【1】What can we learn about social networking?

A. It is not a new development.

B. It made World Wide Web famous.

C. It appeared because of the computers.

D. It helped people develop new interests.

【2】What can we learn from Paragraph 2?

A. MySpace is less famous than Facebook.

B. MySpace greatly changed people’s lives.

C. MySpace led to the appearance of Facebook.

D. MySpace was improved by Harvard University’s students.

【3】What do new users of Facebook need to create an account?

A. An email address.

B. His friend’s help.

C. High-speed network.

D. His friend’s Facebook page.

【4】What does the passage mainly tell us?

A. The way to be a Facebook user.

B. The importance of social networking.

C. Two important social networking websites.

D. The differences between MySpace and Facebook.

【题目】Imagine being given the opportunity to wake up to lions, eat your meals with monkeys, and even share your bath with bears, all from the comfort of a unique new lodging experience.

The Jamala Wildlife Lodge opened its doors in January 2015, which was set up in an effort to educate visitors about aiding the survival of many of the world's endangered species.

“It’s great for the animals; they're going to get more space. It's great for the viewing public; they're going to get more things to see. It will be great for tourism and just for the local community," Said Richard Tindale, the owner and operator.

Spreading across three locations in the National Zoo, the 18 rooms, which range from giraffe tree houses to jungle bungalows, offer a fantastic experience with wildlife

The Giraffe Treehouse

The Giraffe Treehouse is set among the giraffe enclosures (围场), and the Jungle Bungalows are luxurious individual suites which are next to either lion, cheetah(猎豹), brown bear, or Malaysian sun bear enclosures.

The Ushaka House

Housing up to 26 people, the Ushaka House is built around the monkey enclosure and has a built-in aquarium which offers private views of some of the zoo’s sharks.

The Burley Griffin House

Only meters from the edge of Lake Burley Griffin, the indoor and outdoor entertaining areas have splendid views across the lake to Black Mountain.

The Shark House

The Shark House has its own little jetty(码头) and it comes out over the shark tank here and so the people who stay in the room will be able to go to their bedroom and pat the shark.

Location

Located in the heart of Australia’s political capital, the Jamala Wildlife Lodge at the National Zoo and Aquarium is just ten minutes from Canberra’s central Business District.

1Which of the following is TRUE about the Iamala Wildlife Lodge?

A. The Jamala Wildlife Lodge lies in the heart of Canberra.

B. The Jamala Wildlife Lodge has a very long history.

C. The Jamala Wildlife Lodge is outside the National Zoo.

D. The Jamala Wildlife Lodge has altogether 26 houses.

2If a tourist wants to visit Lake Burley Griffin, he'd better choose ________

A. The Giraffe Treehouse B. The Ushaka House

C. The Burley Griffin House D. The Shark House

3The purpose of writing the passage is to ________

A. attract more tourists to visit the National Zoo

B. introduce the Jamala Wildlife Lodge in Australia

C. raise people's awareness of protecting animals

D. offer visitors an opportunity to play with sharks

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网