题目内容
Ever since they were first put on the market in the early 1990s, genetically modified (GM, 转基因) foods have been increasingly developed and marketed in many countries in the world, mainly on the basis of their promise to end the worldwide food crisis. But can GM technology solve world hunger problems? Even if it would, is it the best solution?
Despite what it promises, GM technology actually has not increased the production potential of any crop. In fact, studies show that the most widely grown GM crop, GM soybeans, has suffered reduced productivity. For instance, a report that analysed nearly two decades of research on major GM food crops shows that GM engineering has failed to significantly increase US crop production.
Something else, however, has been on the rise, While GM seeds are expensive, GM companies tell farmers that they will make good profits by saving money on pesticides(杀虫剂). On the contrary, US government data show that GM crops in the US have produced an overall increase in pesticide use compared to traditional crops. “The promise was that you could use less chemicals and boost production. But neither is true,” said Bill Christison, President of the US National Farm Coalition.
At the same time, the authors of the book World Hunger: Twelve Myths argue that there actually is more than enough food in the world and that the hunger crisis is not caused by production, but by problems in food distribution and politics. These indeed deserve our efforts and money. Meanwhile, the rise in food prices results from the increased use of crops for fuel rather than food, according to a 2008 World Bank report.
As a matter of fact, scientists see better ways to feed the world. Another World Bank report concluded that GM crops have little to offer to the challenges of worldwide poverty and hunger, because better ways out are available, among which “green” farming is supposed to be the first choice
- 1.
The author develops the second paragraph mainly
- A.by classification
- B.by comparison
- C.by example
- D.by process
- A.
- 2.
What does the underlined word “boost” in the third paragraph probably mean?
- A.Control
- B.Evaluate
- C.Obtain
- D.Increase
- A.
- 3.
GM companies promise farmers that they will benefit from ______________
- A.practicing “green” farming
- B.use of less chemicals
- C.fair distribution of their crops
- D.using more crops for fuel
- A.
- 4.
Which of the following best describes the attitude of the author towards GM technology?
- A.Optimistic
- B.Defensive
- C.Disapproving
- D.Casual
- A.
CDBC
文章讲述的是转基因粮食对于解决世界饥荒的作用和存在的问题。
1.推理判断。根绝第二段第三行“For instance, a r......”可知,该段采用的是举例子的方法。
2.猜测词义。根据下上文可知,他们承诺为了帮助农民解决粮食问题,通过减少化学品的使用和提高(increase)粮食产量的方式实现。
3.根据第三段第一二行可知。
4.根据最后一段可知,有很多更好的方法可以采用,所以对于转基因粮食持不赞成态度。
文章讲述的是转基因粮食对于解决世界饥荒的作用和存在的问题。
1.推理判断。根绝第二段第三行“For instance, a r......”可知,该段采用的是举例子的方法。
2.猜测词义。根据下上文可知,他们承诺为了帮助农民解决粮食问题,通过减少化学品的使用和提高(increase)粮食产量的方式实现。
3.根据第三段第一二行可知。
4.根据最后一段可知,有很多更好的方法可以采用,所以对于转基因粮食持不赞成态度。
练习册系列答案
相关题目
Do you know what the White House is? Perhaps some of you do,while others don't.
The White House is a house in Washington. The president of the U.S.A. lives in it. It's really white. But do you know why the White House is white? The story happened in 1812. That year England was at war with America. The British army got to Washington and set the president's house on fire. In 1814,in order to hide the marks of the fire,the stone walls of the president's house were painted white and it has been the "White House” ever since.
【小题1】White House is a house for ___________.
A. the American people.
B. the soldiers of U.S.A.
C. the presidents of U.S.A.
D. the patients of U.S.A.
【小题2】England fought with America in ____________.
| A.1810 | B.1812 | C.1814 | D.1916 |
| A.it's covered with snow |
| B.the house is very clean |
| C.the stone walls of the house were painted white |
| D.they like white colour |
| A.the house is old |
| B.the house is new |
| C.it was once on fire and was with marks |
| D.they have enough paint |
| A.never | B.once | C.from then on | D.Before |