题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Doctors say anger can be an extremely damaging emotion, unless you learn how to deal with it. They warn that anger can lead to heart disease, stomach problems, headaches, emotional problems and possibly cancer.
Some people express anger openly in a calm reasonable way. Others burst with anger, and scream and yell. But other people keep their anger inside. They can not or will not express it. This is called repressing anger.
For years many doctors thought that repressing anger was more dangerous to a person's health than expressing it. They said that when a person is angry, the brain releases the same hormones (荷尔蒙). They speed the heart rate, raise blood pressure, or sugar into the blood, etc.
Some doctors say that both repressing and expressing anger can be dangerous. They believe that those who express anger violently may be more likely to develop heart disease, and they believe that those who keep anger inside may face a greater danger of high blood pressure.
They say the first step is to admit that you are angry and to recognize the real cause of the anger, then decide if the cause is serious enough to get angry about. If it is, they say, “ Wait until your anger has cooled down and you are able to express yourself calmly and reasonably.”
Doctors say that a good way to deal with anger is to find humor in the situation that has made you angry.
A. In general the person feels excited and ready to act
B. They said that laughter is much healthier than anger.
C. Expressing anger violently is more harmful than repressing it
D. Anger may cause you a cancer.
E. Do not express your anger while angry.
F. Anger is a normal emotion that we all feel from time to time
G. Doctors say the solution is learning how to deal with anger.

【答案】F;A;G;E;B
【解析】本文是一篇说明文,讲述了愤怒的危害以及如何在愤怒的时候让自己平静下来。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Some people express anger openly in a calm reasonable way. Others burst with anger, and scream and yell.”可知,人们采取不同的方法来应对愤怒。说明愤怒是人们生活中常见的事情。故F项“Anger is a normal emotion that we all feel from time to time.”符合上下文串联。选F。
(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“They speed the heart rate, raise blood pressure, or sugar into the blood, etc. ”可知,当人们愤怒的时候,心跳变快,血压增高血糖进入血液。这些都容易让人兴奋。故A项“In general the person feels excited and ready to act.”正确。选A。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“ They say the first step is to admit that you are angry and to recognize the real cause of the anger, then decide if the cause is serious enough to get angry about.”可知,第一步就是承认你生气了并分析生气的原因,然后决定这个原因是否足以让你真正地生气。这正是学会处理愤怒的解决方法。故G项“Doctors say the solution is learning how to deal with anger.”是这一段的中心思想。选G。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Wait until your anger has cooled down and you are able to express yourself calmly and reasonably.”可知,等到你的愤怒平静下来再冷静地合理地表达自己的感情。也就是说不要在愤怒的时候表达自己的情绪。和E项“Do not express your anger while angry.”意见一致。选E。
(5)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“ Doctors say that a good way to deal with anger is to find humor in the situation that has made you angry.”可知,处理愤怒的一个好方法就是在让你愤怒的情景中找到幽默,所谓幽默就是指那些让你大笑的事物。也就是说笑对我们的健康很有好处。故B项“They said that laughter is much healthier than anger.”与前面一句一致。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Let's face it. No one drinks diet sodas for the taste. People drink diet sodas in the hope that it will help them lose weight or at least keep them from gaining it. Yet it seems to have exactly the opposite effect, according to a new study.
Researchers from the University of Texas said those who drank two or more diet sodas a day had waist size increases that were six times greater than those who didn't drink diet sodas. "What we saw was that the more diet sodas a person drank, the more weight they were likely to gain," said Sharon Fowler.
The study was based on data from 474 participants in a large, ongoing research project, where the participants were followed for nearly 10 years.
While the findings are surprising, they also offer some explanations.
Nutrition expert, Melanie Rogers, who works with overweight patients in New York, has found that when patients are switched from regular to diet sodas, they don't lose weight at all. "We weren't seeing weight loss necessarily, and that was confusing to us," said Rogers.
So why would diet soda cause weight gain? No one knows for sure yet, but it could be that people think they can eat more if they drink diet sodas, and so over-compensate for the missing calories.
A related study found some sweeteners (甜味剂) raised blood sugar levels in some mice. "Data from this and other potential studies suggest that the promotion of diet sodas and artificial sweeteners may be risky," said Helen P. Hazuda, professor at the University of Texas's school of medicine. "They may be free of calories, but not of consequences."
(1)People drink diet sodas to ____________.
A.enjoy its taste
B.stay in fashion
C.achieve weight loss
D.gain more energy
(2)The new study suggests that drinking diet sodas ____________.
A.causes people to become heavier
B.helps people to be healthier
C.makes people much thinner
D.offers people more calories
(3)We can learn from the passage that ____________.
A.regular sodas make people lose more weight
B.diet soda drinkers tend to eat more food
C.diet sodas do help reduce calories
D.most blood diseases come from diet sodas
(4)The underlined word "They" in the last paragraph probably refers to "____________".
A.sweeteners
B.diet sodas and artificial sweeteners
C.sodas
D.diet soda drinkers and sweetener takers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网