题目内容

One day I was walking home along the street with my iPod on, when suddenly my headphones(耳机) were knocked off my head and a man threw his arm around my neck, saying “Just be quiet.” I was being attacked, and this man’s arm was gripping (紧夹) onto me! I started screaming and tried to pull him off me, but failed. He was forcing me to walk towards the back of an auto repair shop and he just kept saying: “Be quiet.”

My mind froze with fear. Then I heard my great-grandmother’s voice in my head. She was saying: “Come on now, I know you are stronger than that!” She was the rock in our family until she died four years ago.

I have never had any self-defense(自卫) training, but I went for it—I let out a loud scream as I kicked my leg back into his shin(胫骨)! He let go of me and I ran off. When I looked back to see if he was running after me, I saw he was running in the opposite direction. Then I ran like crazy to a nearby drugstore.

I asked the girl at the counter for the phone and called my mom. She picked me up five minutes later and I explained what happened through sobs. “I am calling the police!” She exclaimed. When we got home, two officers were waiting for us and I told them what had happened.

After my experience, I was afraid to do anything. Things slowly got better, but I still don’t like anyone going near my neck.

The fear isn’t totally gone—after all, the guy is still out there somewhere. But I had a new understanding of my own strength. I never expected to be able to fight off an attacker. I am stronger than I realized.

1. How did the author get rid of the man?

A. Her great-grandmother came and helped.

B. She used all her strength to pull him off her.

C. Her loud scream scared the attacker and people came to help.

D. Her great-grandmother’s words gave her the strength to defend herself.

2. After the author escaped from the man, _________.

A. she called the police

B. she called her mother

C. she screamed to get more attention

D. she looked back to remember his appearance

3. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The accident left no influence on the author now.

B. The attack made the author more confident in a way.

C. The author Suddenly remembered some self-defense moves.

D. The author was so frightened that she did nothing to fight back.

4. What might be the author’s purpose of writing this passage?

A. To show the importance of self-defense training.

B. To warn teenagers of possible dangers on the way to school.

C. To show how brave she was while she was being attacked at that time.

D. To share her experience and tell us that we are perhaps not as weak as we thought we were.

 

1.D

2.B

3.B

4.D

【解析】

试题分析: 本文是一篇记叙文,讲述了作者的一次经历。当作者在被别人挟持的时候,作者开始感到极度紧张,当时是奶奶的话给了她力量,她大叫着使劲踢那个人,最后摆脱了控制。经过这件事作者对自己有了新的认识,意识到每个人都有着潜在的力量。

1.细节理解题。根据文章第二段Then I heard my great-grandmother’s voice in my head. She was saying: “Come on now, I know you are stronger than that!”和第三段, but I went for it—I let out a loud scream as I kicked my leg back into his shin(胫骨)! He let go of me and I ran off.可知在危险的时刻是祖母的话让作者充满了勇气,逃脱了危险,选D。

2.细节理解题。从文章第三段首句I asked the girl at the counter for the phone and called my mom.可知作者在逃脱危险后给母亲打了电话,选B。

3.细节理解题。从文章末段But I had a new understanding of my own strength. I never expected to be able to fight off an attacker. I am stronger than I realized.可知在这件事之后作者在某种程度上坚强了,选B。

4.主旨大意题。在本文中作者讲述了自己的一次经历,在文章最后提出I am stronger than I realized,由此判断选D。

考点:考查故事类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Three months after the government stopped issuing(发放) or renewing permits for Internet cafes because of security (安全) concerns, some café owners are having financial(经济的) concerns of their own.

The permits were stopped suddenly three months ago by the . government until new safeguards could be put in place to prevent misuse of the information superhigh­way, but for cafe owners it’s a business breakdown with no fix in sight.

“I handed in a request to open up an Internet cafe and received the conditions. ” said the businessman Obeidallah. “I rented a place in the Sharafiah district at SR45, 000 and prepared the place with equipment that cost me more than SRI 00,000. When I went to the local government after finishing everything, I was surprised to find that they’d stopped issuing permits for Internet cafes. ”

Having an Internet cafe without Internet is much like having a coffee shop with­out coffee. "I’m avoiding closing the place, but it's been more than three months with the situation ongoing as it is,” Obeidallah said “Who will bear the losses caused by the permit issue?”

The decision took many cafe owners by surprise. “I asked to open an Internet ca­fe, and I was handed a list of all the things that were needed to follow through, such as a sign for the place filling out forms,” said Hassan Al-Harbi.

“I did all that was asked and rented a place . And after the Haj vacation I went to the local government and they surprised me , saying that there are new rules that forbid the issuing of any more Internet cafe permits and that one can't even renew his permit. I’ve lost more than SR80,000, "Al-Harbi added.

As for the government, officials say a method to deal with it is on the way, but security concerns come before profit (盈利).

1.The government stopped issuing or renewing permits for Internet cafes ____

A. to prevent misuse of new safeguards in Internet cafes.

B. to make cafe owners earn less profit from their business.

C. to stop the use of the information superhighway on Internet.

D. to make sure of the proper use of the information superhighway.

2.The government’s decision led to the fact that many cafe owners ____.

A. suffered heavy financial losses

B. asked to open up Internet cafes

C. continued to operate Internal cafes

D. asked the government for payment.

3.The underlined phrase in the last paragraph “on the way” means ____.

A. to be studied

B. to be put into practice.

C. to be changed

D. to be improved

4.The cafe owners found the governments decision ____.

A. surprising and unacceptable

B. understandable and acceptable

C. reasonable but surprising

D. surprising but acceptable

 

One day I was talking to a stranger on the bus; he told me he had a good in Chicago and he wondered if I to know him. For a moment, I thought he might be , but I could tell from the expression on his face that he was . I felt like saying that it was ridiculous to think that all the millions of people in Chicago I could possibly have ever bumped into his friend. But, , I just smiled and reminded him that Chicago was a big city. He nodded, and I thought he was going to be content to the subject and talk about something else. But he was silent for a few minutes, and then began to tell me all about his friend.

His friend's main in life seemed to be tennis, and he had his own tennis court. A lot of people have swimming pools, yet only two people have private tennis court and his friend in Chicago was one of . I told him that I knew several people like that, my brother, a doctor in California. He that maybe there were more private courts in the country he realized, Then he asked me my brother lived in California. When I said Sacramento, he said that was a coincidence his Chicago friend spent the summer in Sacramento last year and he lived next door to a who had a tennis court in his backyard. I said that really was a coincidence (巧合) because my next-door neighbour had gone to Sacramento last summer and had the house next to my brother's house.

“Would your friend’s name happen to be Roland Kirkwood?” I asked finally. He and said,“Yes. Would your brother's name happen to be Dr Rey Hunter?” It was my to laugh.“Yes,” I replied.

1.A. brother B. friend C. neighbour D. teacher

2.A. managed B. tried C. happened D. wanted

3.A. expecting B. lying C. talking D. joking

4.A. funny B. serious C. careful D. disappointed

5.A. against B. out of C. beyond D. far from

6.A. instead B. actually C. indeed D. exactly

7.A. so B. too C. very D. such

8.A. begin B. reject C. refuse D. drop

9.A. problem B. choice C. interest D. work

10.A. just B. even C. ever D. surely

11.A. those B. them C. that D. whom

12.A. included B. including C. includes D. to include

13.A. admitted B. argued C. advised D. announced

14.A. as B. that C. than D. when

15.A. how B. whether C. where D. when

16.A. if B. because C. then D. though

17.A. friend B. doctor C. neighbour D. player

18.A. hired B. visited C. designed D. sold

19.A. smiled B. nodded C. cried D. laughed

20.A. chance B. turn C. time D. pleasure

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网