题目内容

Book 1: Iggy peck, Architect

——By Andrea Beaty

32 pages, US $ 15.95

This book is the classic oddball (古怪的人) story about a kid whose head teacher does not recognize his great talent ( he makes buildings out of anything at hand, including table cloths, fruit and chalk) until it saves her life.

Book 2: The Chicken-Chasing Queen of Lamar County

——By Janice N. Harrington

40 pages, US $ 16.00

Our character here loves to run after chickens, particularly Miss Hen, who’s very fat. But, as all farming folk know, this is not a good way to produce happy, productive chickens. What will make her change her ways? The author is a professional storyteller and this book is full of fun, and has great illustrations (插图) .

Book 3: Diary of a Fly

——By Doreen Cronin

40 pages, US $ 15.99

This is the diary of a fly. A fly who, when she’s not landing on your head or swimming in your soup, is trying to escape her 327 brothers and sisters who are driving her crazy. Even though she’s little—just like her best friends, Worm and Spider—she wants to be a superhero. This is the story of a little fly who’s not afraid to dream really big.

Book 4:Cherry and Olive

——By Benjamin Lacombe

32 pages, US $ 16.95

Children’s books can quickly take little readers into new worlds, such as the big city, 1930s Georgia, or outer space. This book takes us on a little trip to some European capitals. Cherry is fat and likes books, and she has few friends until she meets a stray SharPei puppy (迷途的沙皮犬) . She names it Olive. Through it she finds confidence and friendship. But what will happen when its owner returns?

1.In book 2, the character________.

A. can make buildings out of anything B. is a kid who likes to play tricks on teachers

C. keeps lots of chickens D. likes to run after chickens

2.Which of the following can best describe the fly in Book 3?

A. Lazy and proud. B. Stupid and funny.

C. Brave and courageous. D. Loyal and honest.

3.Which of the following is TRUE, according to the text?

A. Strange students are mentioned in Book 1 and Book 3.

B. Book 4 introduces lots of farm animals.

C. A fly is a superhero on outer space in Book 2.

D. Book 1 is the cheapest of the four books.

4.If you are interested in European cities, you may want to read the book by________.

A. Benjamin Lacombe B. Janice N. Harrington

C. Andrea Beaty D. Doreen Cronin

1.D

2.C

3.D

4.A

【解析】

试题分析: 这是一篇推荐书籍的文章。

1.】细节理解题。从Book 2 的介绍可知,Our character here loves to run after chickens,在这里我们的主人公们爱追着鸡肉跑。可知选D。

2. 3的介绍可知,Even though she’s little—just like her best friends, Worm and Spider—she wants to be a superhero. This is the story of a little fly who’s not afraid to dream really big.尽管她很小,仅像她的最好的朋友,毛毛虫和蜘蛛—她想要成为一个英雄。这只小苍蝇不害怕她的梦有多大。故选C。

3. Book 1 and Book 3中提到了古怪的人,依据文章内容可知只有Book 1 提到。B项,Book 4介绍了许多农场动物,可知未提到。C项,可知A fly is a superhero on outer space是在Book 3中。故选D。

4.】细节理解题。从Book 4的介绍可知,This book takes us on a little trip to some European capitals.这本书带我们去欧洲首都旅行。故选A。

考点:考察文学教育类阅读

练习册系列答案
相关题目

“No, no, no, dear, I want that wrapped in red paper.” A middle-aged woman came through my line and talked to me as if my IQ were that of a grade school kid. When I first started working, it was simply a way to decrease (减少) the time I spent at home and make my parents happy. I never thought that a year and a half later, I would still be at Marshalls, waiting for this woman to get through my line.

I smiled and said, “Oh, that’s no problem.” She bent over the counter to look at the computer and made sure I was doing my job correctly. Her sweater grazed my hand and she smiled like she meant well. I wanted to roll my eyes but instead I just smiled. Ever since I started working here, I’ve tried not to let people like her get to me. And forget judging a book by its cover, because I have been proved wrong time and time again. The wealthy middle-aged women were far ruder than the teenage boys. At first, I was constantly surprised. Now, I tried not to even guess how the person coming near my line was going to act, because it was never the way I imagine.

I never expected people to be so rude and at the same time nice. But for every rude person I saw, at least five pleasant customers came through my line.

“Here you go,” I handed the woman her receipt and hoped her $5 wine glass was wrapped to her liking. “Have a nice day!” I said. And just as I thought I was fed up, the next customer came through. “She had about one more minute and I was going to tell her to get out of line,” she whispered (小声说) to me with a smile.

1.Why did the writer work at Marshalls?

A. To have more time to go out.

B. To make money for the family.

C. To find a way to be happy.

D. To improve her IQ on doing business.

2.What surprised the writer in her work at first?

A. The rich customers behaved themselves well.

B. The young boys could be both rude and nice.

C. Some rich women customers were more impolite.

D. Wealthy women are pleasant customers.

3.It can be inferred that the middle-aged woman .

A. admired the writer for the good service

B. was a customer easy to deal with

C. had patience to do the shopping

D. cared much about the wrapping of goods

4.What the next customer said implied that .

A. she was angry with the middle-aged woman

B. she couldn’t wait one more minute in line

C. she would drive the middle-aged woman away

D. she might get out of the line for a while

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网