题目内容
When I was 12, all I wanted was a signet (图章) ring. They were the "in" thing and it seemed every girl except me had one. On my 13th birthday, my Mum gave me a signet ring with my initials(姓名首字母) carved into it. I was in heaven.
What made it even more special was that it was about the only thing that wasn't being "replaced". We'd been burnt out in fires that swept through our area earlier that year and had lost everything—so most of the " new" stuff (东西) we got was really just to replace what we'd lost. But not my ring. My ring was new.
Then, only one month later, I lost it. I took it off before bed and it was missing in the morning. I was sad and searched everywhere for it. But it seemed to have disappeared. Eventually, I gave up and stopped looking for it. And two years later, we sold the house and moved away.
Years passed, and a couple of moves later, I was visiting my parents' when Mum told me that she had something for me. It wasn't my birthday, nor was it Easter or Christmas or any other gift-giving occasion. Mum noticed my questioning look. " You'll recognize this one," she said, smiling.
Then she handed me a small ring box. I took it from her and opened it to find my beautiful signet ring inside. The family who had bought our house 13 years earlier had recently decided to do some redecorations, which included replacing the carpets. When they pulled the carpet up in my old bedroom, they found the ring. As it had my initials carved into it, they realized who owned the ring. They'd had it professionally cleaned up by a jeweler before sending it to my mother. And it still fits me.
1.The underlined word "in" in the first paragraph probably means "_____".
A.renewable B. available C. practical D. fashionable
2.When she got the ring back, the writer was about _____.
A.13 years old B. 15 years old
C. 26 years old D. 28 years old
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The writer's family moved several times.
B. The writer never stopped looking for her ring.
C. The writer's ring was cleaned up by the new house owner.
D. The writer lost her ring in the morning when she took it off.
4.What would be the best title for the passage?
A. My New Ring B. Lost and Found
C. Lost and Replaced D. An Expensive Ring
1.D
2.D
3.A
4.B
【解析】
试题分析: 本文是一篇记叙文。本文主要讲述了作者在13岁生日时得到盼望已久的礼物戒指,不幸的是后来戒指丢了。作者在卖掉房子15年后又得到丢失已久的戒指。原来是买作者房子的人在重装房子时在地毯下发现了戒指并给了作者的母亲,因此戒指又回到作者手中。
1.词义猜测题。根据“it seemed every girl except me had one除了我好像每个女孩都有 ”,可以猜测戒指是当时很时尚的东西。A. renewable可更新的;B. available有效的;C. practical实践的;D. fashionable时尚的。故选D。
2.D细节理解题。根据第第一段第二行“On my 13th birthday, my Mum gave me a signet ring with my initials(姓名首字母) carved into it.”可知作者在13岁的时候,妈妈给了她戒指做礼物;再根据第三段最后一行“And two years later, we sold the house and moved away.”可知两年后,作者家卖了房子,搬走了;又根据第五段第二行“The family who had bought our house 13 years earlier had recently decided to do some redecorations, which included replacing the carpets.”可知在卖房13年后作者又得到了这枚丢失的戒指。所以由三处信息13+2+13=28,可知作者应该是28岁找回戒指的,故选选D。
3.A判断推理题。根据第四段的第一句话“Years passed, and a couple of moves later”,可知作者搬了几次家。句中的a couple of和A项的several意思相近。故选A。
4. Lost and Found是最好的标题。故选B。
考点:考查故事类短文阅读